Berceanu: Mai bine "tampit" pentru dusmani decat "prostanac" pentru colegi

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 17:06
1613 citiri
Berceanu: Mai bine "tampit" pentru dusmani decat "prostanac" pentru colegi

E de preferat sa te faca tampit un dusman decat sa fii prostanacul tuturor colegilor. Desi suna a vorba romaneasca, in spatele careia se ascunde o pilda, este o concluzie marca Radu Berceanu izvorata 100% din cele sase luni de "casnicie" cu PSD.

Concret, Berceanu sustine ca nu se simte jignit ca fostul sef al MAI, Liviu Dragnea, l-a facut tampit. De ce? Pentru ca "tampit" venit de la un dusman politic nu inseamna nimic, potrivit ministrului Transporturilor, mai ales cand sunt altii care stau chiar mai prost la capitolul asta: sunt prostanaci pentru toti colegii...

"Pana prin 10 mai, noi n-am avut niciun fel de reactie, desi de foarte multe ori s-au tot spus tot felul de lucruri, tocmai pentru ca nu vrem sa intram in tipul asta de dialog. Daca vor sa faca tot felul de referiri de genul asta, e treaba lor.

Spuneti ca ne-au jignit. Ma indoiesc ca dl. Dragnea e calificat sa faca referiri de genul asta si din acest motiv nu ma intereseaza, nu ma jigneste. Totusi, e de preferat sa-ti spuna 'tampit' un dusman decat sa-ti spuna prostanac toti colegii", a declarat Berceanu pentru Gandul, facand referire, desigur, la Mircea Geoana, si la stigmatul iliescian ce se dovedeste etern.

Cat despre cine, cum, de ce si in ce fel au fost filmati pesedistii pe cand le ieseau tot felul de "bagabonteli" pe gura, Berceanu spune ca a fost ceva inentionat si nicidecum o scapare: "Unul a pus pe acolo telefonul, a inregistrat, unul dintr-o anumita falanga, factiune, care voia sa ii dea in gat pe ceilalti. Se poate destul de usor presupune cam din care parte face, pentru ca acolo au vorbit toti, dar au aparut zicerile mai dragute sau mai putin dragute ale unora.

E clar ca cel care a dat inregistrarea e de la una din celelalte doua - trei falange. Mie mi se pare usor copilaresti toate... Dragnea n-a fost in stare sa stea trei zile ministru sau trei a stat, n-a fost in stare sa stea patru, dar acum vrea sa fie secretar general (al PSD - n.red.). Banuiesc ca s-a umflat in fata suporterilor si i-a facut praf pe diversi care sunt niste tinte.

Cu ei fata in fata e mai greu! Acolo s-a infoiat ca sa-si manifeste hotararea de a face o treaba extraordinara daca va fi secretar general. Altii, tot asa, pe acolo se infoaie si sunt mai cocosi. Geoana ii roaga frumos 'Dati, ma, in ei ca ma ajutati pe mine, ca eu nu prea am o stare foarte hotarata'. Deci eu nu cred ca trebuie sa fie ceva care sa fie luat in serios. M-a si distrat".

Profitand ca liderii PSD una au zis si alta au facut, s-au reunit in CEx sa voteze daca ies sau nu de la guvernare si au iesit de acolo pusi pe prezidentiale, Radu Berceanu a declarat ca in timp ce unii s-au preocupat de criza, altii au facut ce stiu mai bine. Totodata, a amintit ca a atras atentia inca de la inceputul anului ca totul se va invarti in jurul noului sef de la Cotroceni.

"Eu am spus de la inceput ca totul anul asta se joaca in directia prezidentialelor. S-a crezut ca ne preocupam de criza, ca ne preocupam de alegerile europarlamentare. Noi chiar ne-am preocupat, dar, pentru ei, n-a fost niciun moment intr-adevar un scop macar pentru o anumita etapa, sa facem un program anticriza, sa luam niste masuri si sa ne si tinem de ele sau la europarlamentare sa explicam oamenilor ce-i cu Parlamentul asta european.

Ei tot catre prezidentiale au tinut-o. Cand am propus punerea deodata a celor doua campanii de europarlamentare si prezidentiale, au sarit toti in sus, ceea ce mie mi-a aratat ca erau nepregatiti. Ca aia care, la facultate au examen martea viitoare si se duc la profesor 'va rugam noi, vineri' si cand profesorul zice 'bine, ma, vineri', ei - 'ura, la bere!' si tot joi seara invata.

Ca asa si cum ei. Nu vad ce-o sa se intample, o mare schimbare, nici in Crin Antonescu si anturajul, nici in Mircea Geoana si anturajul daca mai au acuma inca cateva luni, in care o sa se mai roage... Daca a fost acum la Turnu Magurele, daca data viitoare o sa fie la Turnu Severin si o sa se mai roage 'dati, ma, in ei'. Sa dea!

"Basescu a facut bine ca nu s-a declarat canidat"

Iar daca Traian Basescu a devenit antipatic pentru unii pedelisti din cauza mult asteptatului "anunt", ministrul Transporturilor ii ia partea sefului de Cotroceni: "Eu n-am de unde sa stiu ce decizii va lua presedintele. Eu cred ca dl. presedinte a facut foarte bine ca nu s-a declarat candidat cand au vrut Geoana sau Antonescu sa deschida balul asta. Ei probabil ca, daca nu i-ar fi impiedicat alegerile parlamentare de anul trecut, se declarau candidati de acum doi ani, ca sa se poata antrena cat mai mult, sa bata la perete, ca la tenis, ani de zile, pana ajung pe zgura.

Asta nu inseamna ca daca ei s-au declarat de foarte mult timp, e o problema cu Traian Basescu care se declara tarziu. De ce trebuie un presedinte, din cinci ani de mandat, trei sa fie presedinte si doi sa fie candidat?! Cand va veni momentul, probabil destul de aproape de inceputul campaniei, va decide ce are de facut.

Nu stiu de ce fac foarte multi eroarea fundamentala sa raporteze totul la Basescu. Il ajuta enorm, pe gratis, sa iasa presedinte la iarna fluierand. Pentru ca ei se trezesc cu Basescu, se culca cu Basescu, orice se intampla e de la Basescu. Si atunci oamenii pe cine or sa voteze, pe ala care a facut toate aceste lucruri sau le-a influentat.

Cum o sa voteze cineva un exeget sau critic de pe margine?! O sa voteze originalul! De asta cred ca dl. Basescu si noi, PD-L, vom avea o toamna destul de linistita, din lipsa de adversari. Nu vad, pana una-alta, vreun pericol".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Berceanu tampit Dragnea, #prostanac Iliescu Geoana, #CEx PSD inregistrari , #stiri politice
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Are dreptate Berceanu sântem o ţară de idioţi din moment ce ne permitem să avem "miniştri tâmpiţi" şi "şi preşedinte de senat prostănac"