Big Brother si teroristii de gradinita (Opinii)

Marti, 23 Iulie 2013, ora 23:50
1821 citiri
Big Brother si teroristii de gradinita (Opinii)
Foto: protv.md

Barbatilor nostri de stat le trec prin cap lucruri trasnite, nu copiilor de gradinita, cum era de asteptat.

Ce fel de parinti or fi fiind alesii si demnitarii statului roman? Mai exista vreo Constitutie valabila in Romania, mai tine cont cineva de drepturile omului si de libertatile individuale, pentru care s-a murit in Decembrie 1989? S-a uitat de tot: "Vom muri si vom fi liberi!", iar scadenta se apropie.

"Libertate te iubim...

America, Marele Licurici, da tonul, iar Romania, ca de obicei in ultimii ani, cu capul plecat, o urmeaza orbeste: interceptam, ascultam, supraveghem si noi totul. Chiar daca nu avem teroristi decat de opereta sau teatru absurd.

Ce usor se conduce o natiune in genunchi! SUA macar si-au asumat rolul de conducator al intregii lumi, iar noi ne chinuim de 23 ani si doua mandate ale lui Traian Basescu sa iesim din inapoiere si subdezvoltare. Iata ca nu iesim, dar avem Big Brother fruntas pe ramura.

UE, in schimb, e mai reticenta. Leaganul civilizatiei nu s-a cladit pe iscodiri, tradari si suspiciuni, ci pe incredere si respect fata de propriii cetateni. Politica suspiciunii, a spionajului multilateral dezvoltat a generat intotdeauna saracie, foame, subdezvoltare, razboaie si nenorociri. Niciodata bunastare, biblioteci, universitati si academii, ci tortura, tancuri si bombardiere.

...ori invingem, ori murim!"

Ei bine, aceasta fobie a ascultarii totale, a supravegherii si a spionarii intimitatilor a navalit si peste tara noastra, reducand fiinta umana la atributele omului-numar orwellian.

Or opusul libertatii e sclavia, ceea ce inseamna ca mult iubitii si stimatii nostri conducatori nu sunt in stare sa conduca un popor de oameni liberi, cu fata la soare, ci unul de robi, cu fruntea in pamant. Amenintati cu moartea in fiecare clipa. Ce viata e asta?

Se da vina pe teroristi, mai cu seama islamisti, dar nu era de mii de ori mai ieftin si mai omeneste sa actionezi impotriva cauzelor decat a consecintelor ireparabile?

Nu s-a dorit: acei lideri tari, bataiosi si militarosi, mai viteji decat celebrul "Miles gloriosus" (Soldatul fanfaron) din satira lui Plautus, se incapataneaza sa invinga orice le sta in cale, de la oameni fara aparare la copii de gradinita. Iar ai nostri nu se lasa mai prejos.

Altii nu se grabesc...

Nu invatam nimic de la natiunile vechi, civilizate si stabile, nici de la marii invatatori ai lumii. Lectia fostului profesor de la Harvard, Samuel P. Huntington, (Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale) sau a lui Francis Fukuyama, (Sfarsitul Istoriei) nu ne ajuta nici pe noi, nici pe maretul Barak Obama, presedintele SUA, care se vrea un lider ascultat al planetei.

Cat de mult s-ar fi schimbat lumea, daca din uriasele sume alocate inarmarilor, supravegherii supusilor si spionajului s-ar fi alocat macar 1% infiintarii de scoli si universitati in statele inapoiate, furnizoare de carne de tun pentru terorismul international?

Ne mai apara cineva, sau platim dari degeaba?

Asadar, ascultare in masa a tuturor convorbirilor telefonice, inclusiv a celor cu cartele PrePay, inregistrare si supraveghere generalizata a corespondentei si a e-mail-urilor se vor face prin incalcarea flagranta a tuturor legilor in vigoare si mai cu seama a Constitutiei, dar responsabilitatea nu si-o asuma nimeni.

Iar daca tinem cont ca mobile si laptopuri conectate la Internet au si copiii de la gradinita, nu cumva ascultarea si inregistrarea lor pana la varsta majoratului contravine oricarei legi? Sa se fi abrogat Constitutia? Sa fi murit constiinta publica?

Unora le place la stapan

Probabil, fiindca actiunea de supraveghere a inceput de cativa ani buni, spre bucuria netarmurita a DNA, care livreaza de la infiintare transcripturi ale convorbirilor telefonice din dosarele aflate in instante...

Spre deplina satisfactie a dlui Funeriu si a PDL, mari reformatori ai scolii romanesti, prin implementarea camerelor de luat vederi in clase... Minori, minori, dar teroristi sadea! Apropo de clase: n-avem creta, dar ne laudam cu servicii de supraveghere video de sute de mii de euro... Se asteapta cumva de la ele cresterea calitatii muncii de educare si invatare?

Ce s-ar intampla daca vreun strain ar citi cele de mai sus? S-ar intreba imediat daca Romania mai este o tara democratica in UE, daca are guvern care sa-i protejeze pe cetateni, daca are Parlament care sa fie suveran si sa legifereze in cunostinta de cauza si daca Justitia functioneaza... Ati putea raspunde chiar si dumneavoastra.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ascultarea telefoanelor cartele PrePay, #democratie libertate Big Brother , #stiri politice
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
duce Romania lipsa de universitati si biserici?Nu! dar sunt degeaba!