Blaga: PSD trebuie sa sustina asumarea raspunderii Guvernului in Parlament

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 13:44
2454 citiri
Blaga: PSD trebuie sa sustina asumarea raspunderii Guvernului in Parlament

Daca PSD vrea sa participe la modernizarea Romaniei, trebuie sa sustina in Parlament asumarea raspunderii Guvernului pe pachetele de legi pentru educatie, salarizare unica in sectorul bugetar si pe restructurare administrativa. El a precizat ca sustinerea asumarii raspunderii este esentiala pentru stabilitatea Coalitiei.

Acesta a precizat ca PD-L nu este cel care doreste sa dea afara de la guvernare PSD, ci Mircea Geoana este cel care a lansat ipoteza.

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii cu Vasile Blaga, secretarul general al PD-L.

"Cand cele doua partide au ajuns la concluzia ca este nevoie de o coalitie mai puternica in guvern, pentru ca vin vremuri de criza, am gandit un guvern pe 4 ani. Noi nu am vorbit niciodata despre datul afara a cuiva de la guvernare, domnul Geoana vorbeste de patru-conci luni de zile despre asta si spune ca, in caz ca va deveni presedinte - ma rog, ca n-o sa ajunga niciodata - vom avea un alt guvern. Daca doriti modernizarea statului sustineti in Parlament asumarea raspunderii, daca nu, stiti cum sa procedati", a declarat Vasile Blaga, la TV Ziare.com"

Intrebat de cititorii Ziare.com daca se va rupe Coalitia, secretarul general al PD-L a subliniat ca este sarcina PSD de a sustine masurile de reforma propuse de PD-L.

"In general lucrurile bune intr-o guvernare le impartim totii iar lucrurile mai putin bune sau masurile nepopulare cad in sarcina prim-ministrului. (...) Daca dansii nu doresc sa participe la restructurarea statului roman atunci sigur ca nu se va mai putea continua", a precizat Blaga.

Intrebat de cititorii Ziare.com daca prevede o remaniere in Guvern si daca ministrul turismului, Elena Udrea, ar urma sa fie tinta unei astfel de remanieri, secretarul general al PD-L a precizat ca nu exista fapte de natura penala care sa fi fost comise de Elena Udrea.

"Din punctul meu de vedere, din ce am vazut pana acum, nu exista fapte ilegale pe care sa le fi comis Elena Udrea, dar este ministru, si ca ministru si ca cetatean roman, fiecare in cele din urma raspunde de faptele sale", a declarat Blaga.

Oprescu nu ne sperie

In ceea ce priveste o posibila candidatura a lui Sorin Oprescu, oficialul PD-L nu s-a declarat deloc ingrijorat, mai cu seama pentru ca actualul primar general al Capitalei nu are nicio realizare cu care sa poata iesi in campanie.

"Poate fi luat la intrebari pentru promisiunile din campanie. A promis autostrada suspendata, in rest nu am vazut alte obiective pe care sa le promita, dar nici realizari nu am vazut. In ceea ce priveste PD-L, am fost mereu de partea lui Sorin Oprescu in Consiliul General tocmai pentru a nu se spune ca nu si-a indeplinit programul din cauza noastra. In ultima sedinta si-a trecut modificarea bugetului cu sprijinul PD-L", a mai punctat Vasile Blaga.

Totodata, acesta a precizat ca si-a revenit dupa infrangerea suferita in fata lui Sorin Oprescu la ultimele alegeri locale.

Agentia Nationala Antidrog nu ar fi trebuit desfiintata

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a vorbit si despre restructurarile facute de guvern in domeniul administratiei. Desi a precizat ca restructurarea administrativa este unul din punctele esentiale ale guvernarii, Blaga precizeaza ca nu este de acord cu desfiintarea Agentiei Nationale Antidrog.

"Eu nu as fi desfiintat Agentia Nationala Antidrog, desi am consdierat ca locul ei nu era la Ministerul Administratiei si Internelor, ci in subordinea prim-ministrului. Agentia Nationala Antidrog nu are in componenta politisti care sa lupte impotriva traficantilor, de asta se ocupa Directia de Combatere a Crimei organizate, ori aici vorbim cu lucratori ai statului care au grija de cei dependenti si de programe de prevenire in scoli. Repet, locul ei ar fi fost in subordinea prim-ministrului, pentru ca lucrau cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei", a declarat Blaga.

Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Vasile Blaga, #PSD sustinere asumare, #rupere coalitie , #stiri politice