Boc nu cedeaza: Asumarea raspunderii va avea loc la data anuntata

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 14:17
2512 citiri
Boc nu cedeaza: Asumarea raspunderii va avea loc la data anuntata

Premierul Emil Boc a anuntat vineri ca nu va renunta la asumarea pe 15 septembrie a raspunderii Guvernului pe cele trei pachete de legi, chiar daca sambata, la ora 16.00 se va intalni cu liderii principalelor confederatii sindicale.

"Discutiile continua cu partenerii sociali dar nu amanam nici asumarea si nici termenul anuntat. Orice zi de intarziere este o zi care afecteaza negativ pe toti romanii, pune in pericol acordul Romaniei cu FMI si CE, deci creste riscul de a nu plati salarii, pensii si alocatii. Vom sta in calendarul stabilit, el a fost anuntat inca de la inceputul lunii august", a declarat premierul Emil Boc intr-o emisiune la postul public de radio.

Seful Executivului a precizat ca neadoptarea legii ar pune in pericol acordurile cu finantatorii externi iar Romania nu ar mai fi credibila pe plan international, ceea ce va conduce printre altele la scaderea ratingului de tara.

Nu interesul tarii solicita amanarea, ci interesele politice

"O amanare nu ajuta pe nimeni, doar pe cei care fac jocuri politice", a mai precizat premierul, subliniind si ca "am discutat in permanenta si cu sindicatele si cu patronatele, spre deosebire de guvernele anterioare care 'vorbeau' cu sindicatele, noi am lucrat impreuna cu ele".

Seful Guvernului a mai explicat ca nu este de inteles nemultumirea sindicatelor, in conditiile in care "daca noi am fi pus intr-o lege toate solicitarile sindicatelor, ne-ar fi trebuit cateva bugete ale Romaniei. Nu poti sa consumi mai mult decat produci".

De asemenea, premierul a explicat ca in ciuda acuzelor aparute in presa, care incearca "discreditarea legii", "nicio persoana nu va inregistra o diminuare a salariului brut pe care o are in momentul de fata".

"Maine la ora 16.00 vom avea o discutie cu liderii marilor confederatii sindicale pentru a vedea ce amendamente au propus, sa vedem daca ele respecta principiile stabilite si masa bugetara", a mai anuntat premierul Emil Boc.

"Sunt argumente pentru aceasta amanare? Dincolo de anumite interese politice, nu le vad, pentru ca interesul tarii nu o cere", a conchis acesta.

Blocarea Justitiei

Referitor la mandatul primit de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, pentru negocierile cu sindicatele, premierul a declarat ca in acest moment blocarea justitiei nu mai are nicio justificare reala.

"Am tratat in maniera echilibrata, corecta si cu maxima responsabilitate fiecare categorie. Nimeni nu va suferi o diminuare a veniturilor brute prin aplicarea noii legi, nici judecatorii nici procurorii. E adevarat, cresterile salariale pentru ei nu vor fi la fel de accelerate in perioada urmatoare, ca pentru alte categorii, cum ar fi profesorii(...) Nu mai exista ratiuni salariale ca greva magistratilor sa continue iar prin rectificarea de buget am asigurat si finantarea sistemului juridic", a mai declarat premierul la postul public de radio.

Emil Boc a refuzat sa ofere un pronostic cu privire la caderea Guvernului ca urmare a unei eventuale motiuni de cenzura.

"Cei care ma ameninta cu caderea Guvernului nu au trecere la mine pentru ca nu ma afecteaza cat timp stiu ca fac ceea ce trebuie pentru tara", a declarat premierul precizand inca o data ca daca pachetele de legi nu vor fi sustinute de ambele partide aflate la guvernare, "coalitia nu se mai justifica".

"Cei care au alte interese sa o spuna raspicat si clar sau sa se manifeste in Parlament", a cerut premierul.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#amanare asumare raspundere, #greva generala amanare raspundere, #blocaj justitie, #lege salarizare unica , #stiri politice