Ziare.com

Bugetele Justitiei, Finantelor si Apararii au fost adoptate

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 15:47

   

Bugetele Justitiei, Finantelor si Apararii au fost adoptate
Plenul Parlamentului si-a reluat joi lucrarile pe Legea bugetului de stat pe 2010, fiind adoptate anexele referitoare la bugetele Ministerului Justitiei, al Ministerului Finantelor si al Ministerului Apararii, fara ca amendamentele respinse sa mai fie sustinute.

La bugetul Ministerului Finantelor, singurul amendament respins nu a mai fost sustinut in plen, votul final pe anexa fiind 315 "pentru", 40 "impotriva".

La Ministerul Justitiei, nu au mai fost sustinute cele 15 amendamente respinse in comisii. A fost insa votat amendamentul admis la comisii, care a modificat repartizarea in structura a fondurilor alocate la Titlul I - Cheltuieli de personal, astfel incat pentru cheltuieli salariale in natura (norma de hrana, decontarea contravalorii echipamentului pentru functionarii publici cu statut special din cadrul aparatului propriu al ministerului, contravaloarea medicamentelor pentru personalul din sistemul justitiei) se realoca 2.780 mii lei.

Anexa privind bugetul Ministerului Justitiei a fost adoptata cu 239 de voturi "pentru", 45 "impotriva", 28 "abtineri".

Nici la Aparare nu au mai fost sustinute amendamentele respinse, in numar de opt. In schimb, s-au adoptat amendamentele admise in comisiile de buget-finante, care prevad redistribuiri de sume. Astfel, s-a votat majorarea cu suma de 10.000 mii lei a capitolului - "Cultura, recreere si religie" - prin diminuarea cu 8.000 mii lei a capitolului "Aparare" si cu 2.000 mii lei a capitolului "Asigurari si asistenta sociala".

In plus, pentru "Prime de asigurare viata platite de angajator pentru angajati" s-a alocat suma de 6.559 mii lei prin diminuarea corespunzatoare a "Contributiilor de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale", facandu-se, de asemenea, alte modificari similare.

In final, Anexa privind bugetul Ministerului Apararii a fost admis cu 302 voturi "pentru", 30 "impotriva", 4 "abtineri".

Sursa: rNews

Articol citit de 780 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cit o sa regrete toti parlamentarii....

Au refuzat sa aprobe amendamentele sociale....

 

Si cel al Turismului si Dezvoltarii!

Atat de multe amendamente, tergiversare dusa la extrem, si intr-un final s-a renuntat cu atata usurinta la acestea! De ce oare! nu a fost decat o fumigena? pentru distragerea atentiei ?

 

?!!

S-a redus cumva numarul parlamentarilor? Eu stiam ca sunt 471... Unde sunt ceilalti, una suta si ceva, in concedii fara plata?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor