Cat castiga un consilier prezidential?

Marti, 26 Mai 2009, ora 12:48
4087 citiri
Cat castiga un consilier prezidential?
Foto: Presidency.ro

Cristian Preda, fostul consilier prezidential, a declarat ca nu a fost motivat de salariul financiar atunci cand a decis sa candideze la europarlamentare, avand in vedere ca salariul unui europarlamentar este de aproximativ 4.000 de euro, in timp ce la Cotroceni castiga aproximativ 1.300 de euro.

"Inteleg ca, in pricipiu, salariul unui europarlamentar ajunge undeva in jurul a 4.000 de euro, dar nu m-am interesat in detaliu. Salariul unui consilier prezidential este de 5.300 de lei, deci aproximativ 1.300 de Euro. Pentru mine insa nu aspectele financiare sunt determinante. Daca m-ar fi interesat in primul rand banii, va imaginati ca nu acceptam", a declarat Preda intr-un interviu acordat Ziarului de Iasi.

Astfel ca un consilier prezidential castiga cu aproape 3.000 de lei mai putin decat presedintele Romaniei. In prezent, Traian Basescu are un salariu de aproximativ 8.000 de lei.

Cristian Preda, fostul consilier prezidential, este de parere ca un consilier este intr-o situatie ingrata pentru ca pot spune orice persoanei pentru care lucreaza, dar nu si publicului, ca un jurnalist care nu poate sa isi divulge sursele.

"Mie mi se par destul de bizare gesturile celor care dupa ce consiliaza un anumit om politic spun in gura mare ce-au facut", a mai precizat acesta.

Candidatul PD-L la alegerile europarlamentare sustine ca pana la urma oamenii politici trebuie sa ia propriile decizii, iar asta implica curaj dincolo de expertiza si sfaturi. Acesta a precizat ca decizia Elenei Basescu de a candida arata curaj, pentru ca sunt putini in Romania care au castigat din pozitia de independenti.

"La nivel national, eu imi amintesc doar de Antonie Iorgovan in Parlamentul Romaniei, la inceputul anilor '90, si de Laszlo Tokes, in 2007, la scrutinul european. Eu cred ca Elena Basescu va intra in Parlamentul European", a declarat fostul consilier prezidential.

Candidatul PD-L la europarlamentare a mai precizat, in legatura cu candidatura lui Traian Basescu la prezidentiale, ca tine de responsabilitatea politica sa nu faci din decizia unei candidaturi o ambitie personala, avand in vedere ca ambitiosii nu ne lipsesc, ci oamenii care isi asuma responsabilitati.

Cristian Preda are 43 de ani, preda cursuri de politologie la Univesitatea din Bucuresti si a fost consilier prezidential si pe vremea lui Emil Constantinescu dar si pentru Traian Basescu. La inceputul anului s-a inscris in PD-L pentru a putea candida la europarlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda, #consilier prezidential, #pozitie ingrata, #candida europarlamentare , #stiri politice