Cazul Ridzi, amanat cu inca doua saptamani de juristii Camerei

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 20:04
1196 citiri
Cazul Ridzi, amanat cu inca doua saptamani de juristii Camerei
Foto: 1235.ro

Deputatii juristi au amanat cu doua saptamani discutarea cazului Monicai Iacob Ridzi, pe motiv ca fostul ministrul al Tineretului si Sportului este plecat la Viena, pentru a-si duce copilul la medic.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, amanarea cu inca doua saptamani a discutarii solicitarii DNA de aprobare a perchezitiei informatice in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, hotarand ca subiectul sa fie dezbatut indiferent de prezenta acesteia.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a propus Comisiei juridice suplimentarea ordinii de zi a forului cu solicitarile DNA in privinta deputatului PD-L Monica Iacob Ridzi.

Presedintele forului, democrat-liberalul Daniel Buda, a sustinut ca Ridzi este plecata la Viena si ca este necesara prezenta sa pentru a-si expune punctul de vedere.

"Nu suntem interesati sub nicio forma de a tergiversa aest dosar, personal am nu stiu cati fluturasi pusi in cutiile postale din colegiul meu, in care sunt acuzat ca as tine acest dosar, de aceea eu sunt primul interesat sa dau drumul. Dar, la nivelul Comisei, dna deputat mi-a spus ca este plecata la Viena cu copilul la medic", a sustinut Buda.

El a adaugat ca, desi exista la Comisie punctul de vedere scris al lui Ridzi, aceasta a solicitat sa fie prezenta la discutii.

"Eu solicit sa discutam chiar in absenta dnei Ridzi pentru ca prezenta parlamentarului in solutionarea acestei cauze privind solicitarea unei perchezitii informatice nu este necesara. Domnia sa, de doua- trei luni, ne-a depus concluziile scrise in care ne acuza ferm ca aceasta comisie juridica i-a creat prejudicii de imagine pentru ca a tergiversat luarea unei decizii privind perchezitia informatica. Ne discreditam ca membri ai Comisiei tragand de timp", a replicat Gorghiu.

Democrat-liberalul Mihail Boldea a intervenit, afirmand ca toate dispozitiile procedurale din materia dreptului romanesc stabilesc dreptul fundamental la aparare.

"Corect e sa stabilim cu totii o data, despre care sa o incunostintam, sa stie despre luarea in discutie a acestei solicitari, iar dansa are posibilitatea sa decida daca vine sau nu personal", a propus Boldea.

Tensiuni generate de hotararea juristilor

Deputatul PSD Ruxandra Jipa a reclamat faptul ca Ridzi a fost pasuita de Comisie "peste masura". "Daca nici noi n-am avut intelegere fata de dna Ridzi, pe care am asteptat-o sa nasca - a nascut de vreo sapte luni - nu stiu cine a mai avut intelegere. Dansa a depus niste concluzii scrise, ce vreti mai mult, ce asteptam? (...) Poate ne spune, peste cateva saptamani, ca este insarcinata a doua oara si mai asteptam o nastere, nu? Nu vi se pare ca depasim orice masura sau ca folosim masuri diferite pentru oameni diferiti? Aceasta amanare nu are nicio justificare", a spus Jipa.

Si liberalul Ciprian Dobre a pledat pentru discutarea marti a cazului. "Avem cvorum, aveum un simplu act de procedura referitor la perchezitia electronica a calculatorului ministerului. Solicit sa puneti la vot aceasta chestiune, nu mai are rost s-o amanam", a insistat deputatul PNL.

In final, Buda a supus la vot propunerea de amanare a discutarii acestui caz timp de doua saptamani si invitarea lui Ridzi in fata Comisiei, urmand ca solicitarea DNA sa fie transata de Comisie chiar daca democrat-liberala nu se va prezenta.

PSD si PNL au cumulat 11 voturi impotriva amanarii, insa pana la urma au acceptat propunerea puterii, necontestand ca votul lor a fost ignorat.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Comisia juridica a Camerei, #perchezitie Monica Iacob Ridzi , #stiri politice