Ce ne facem cu haretistii?

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 12:50
7393 citiri
Ce ne facem cu haretistii?
Foto: Insightempire.com

Nu sunt cartofi, nici rosii, doar ca nu prea le place cartea. Vorbim de majoritatea studentilor de la Spiru Haret. Aceia care s-au trezit ca ulciorul nu merge de multe ori la apa si diploma pe care au obtinut-o atat de lejer valoreaza mai putin decat hartia pe care a fost tiparita.

Sub ochii a cinci ministri ai Educatiei, doi din trei studenti din Romania au ajuns pe bancile acestui "Harvard" de Romania, asa cum i-ar placea sa creada rectorului Aurelian Bondrea.

"Sefului" de la Spiru ii place sa creada ca din universitatea pe care o conduce au iesit numai capete de afis, care acum sunt manageri de top prin institutiile de stat sau private din Romania. Problema este ca majoritatea acestor capete luminate era deja pe statul de plata la momentul admiterii, si singurul beneficiu adus de fabrica de diplome era chiar hartia care le certifica functia.

Sunt destule voci care au iesit la lumina si care ridica in slavi munca pe care au depus-o pe altarele catedrelor de la Spiru. Ne vedem nevoiti sa zambim trist, ca niste parinti care isi asculta copiii spunand: "Nu, nu am copiat! Am luat 10 pentru ca am invatat!" Ce-i drept, nici nu e greu sa inveti raspunsurile la grilele de examen pe care le gasesti atat de usor la un simplu Google...

In prezent, Universitatea are 30 de facultati si 52 de specializari. Nu-i de mirare ca daca ai putin timp liber si dare de mana poti sa termini nu una, ci chiar 10 facultati in aceasta institutie.

Un bacauan de 65 de ani se poate lauda ca este licentiat in Drept, Studii Economice, Psihologie, Sociologie, Comunicare, Relatii Internationale, Jurnalism, Istorie, Afaceri Internationale si Geografie. Toate acestea in sapte ani si cu o investitie de aproximativ 200.000 de lei. Ca sa nu mai spunem ca sase dintre ele, le-a facut in acelasi timp. Ce se credem din asta? Doar ca Romania produce genii ...

La pluralismul studentului roman, chiar si in etate, se adauga o multime de alte nereguli, pornind de la cea mai mare, lipsa de acreditare. Toate cele 52 de centre de invatamant la distanta (ID) de la Universitatea "Spiru Haret" functioneaza ilegal. De aici pana la "angajam cu studii superioare la zi, exclus Spiru Haret", nu a fost decat un pas.

Mai mult, s-a ajuns la raportul aberant de peste 400 de studenti la un cadru didactic, si la un catolog cu 9.000 de studenti, semnat de un singur profesor. La toate acestea se adauga si aproape de 100 de profesori si conferentiari, in frunte cu Adrian Paunescu, numiti fara validarea comisiei Ministerului Educatiei.

Aceia dintre noi care au terminat facultati in care a trebuit sa asudam pentru un cinci si sa ne vindem putin din suflet pentru un zece nu putem decat sa ne bucuram pentru diplomele haretistilor care au terminat forme acreditate si ale caror licente raman valabile. Putem sa speram, daca nu cumva stim mai bine, ca si ei au muncit la fel de mult ca si noi.

Cat despre cei care nu au avut nici macar curiozitatea sa afle daca facultatea la care s-au inscris este acreditata de Ministerul Educatiei, nu putem decat sa le uram succes in viitoarele slujbe la stat.

Este din ce in ce mai clar ca angajatorii privati nu mai dau multi bani pe ce scrie pe diploma, ci mai degraba pe ce stie sa faca si ceea ce a mai facut candidatul. Deci, succes haretistilor care nu erau pe niciun stat de plata cand au intrat pe bancile facultatii! Spor la invatat!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#scandal Spiru Haret, #angajare studenti Spiru, #calitate invatamant romanesc , #stiri politice