Ce sunt si cati bani iau postacii politici? (Opinii)

Duminica, 24 Martie 2013, ora 12:40
97422 citiri
Ce sunt si cati bani iau postacii politici? (Opinii)
Foto: Arhiva

Daca esti cititor al site-urilor de stiri din Romania (desi al nostru ar trebui sa-ti fie aproape de ajuns), vezi un fenomen interesant, chiar daca unii i-ar spune dezgustator. Fenomenul valurilor de comentarii la articolele politice.

Comentarii agresive, scarboase, absurde. Nu asa sunt toate, mai sunt si oameni decenti care posteaza, din ce in ce mai putini, tocmai din cauza celor care scriu asa ceva.

Si cine sunt cei care scriu porcarii, cei care injura? De ce sunt aceiasi? Normal ca te gandesti "bai, dar astia nu au si ei munca, scoala, nepoti de crescut, ceva? Viata? Femei de iubit? Barbati? Capre?"

Cine naiba sta sa comenteze la TOATE articolele? Va spun eu cine sta. Postacii de partid. Acei oameni fara alta ocupatie in afara comentariilor pe forumuri. Si, de cele mai multe ori, fara bun simt.

Fiecare partid ii are, ca pe niste specialisti. Miron Mitrea de la PSD chiar recunostea ca el a infiintat celula de postaci, pe vremea cand era secretar general.

In alta ordine de idei, m-a sunat odata un personaj important din Romania postdecembrista, momentan indisponibil pentru politica, pentru a se plange de "laturile" pe care i le aruncau comentatorii de pe site-ul nostru. I-am zis ca nimeni nu le baga in seama si ca mai bine s-ar uita la ce-mi zic mie, ca la el e chiar soft.

Ulterior, mi-a recunoscut el insusi ca si ei aveau la partid din astia. A naibii surpriza! Stiu ca cineva, de la nu-stiu-ce publicatie, i-a descoperit pe postacii PDL care postau, cate unul, 20-30 de comentarii cu acelasi nume. Atat de penibili erau incat dadeau copy-paste la unele din mesaje si le scriau si pe forumurile altor publicatii. Ha-ha!

Sigur, pentru mine, stupiditatea folosirii postacilor e evidenta, insa cei din partide cred ca e si asta o tehnica de influentare a opiniei publice. Poate pentru cei fara minte. Altfel, cum sa influentezi opinia publica prin mizerii?

Pe mine cel putin ma injura de fiecare data, insa m-am imunizat demult. In primul rand, foarte rar se intampla sa-mi citesc comentariile. Cand totusi o fac, ma amuz copios de ce le poate debita mintea, uneori le mai spun si celor din redactie.

Ii recunosc din prima pe Ioan din Chicago, silvia_h, ghilotina, ord, Mos Bazil, Terente, mama prostilor si alti postaci care imi scriu dedicatii, ca pe niste vechi prieteni.

N-am suparari, pe mine agramatii si stupizii ma amuza, mai ales cand scriu, vajnic si periculos, din spatele calculatorului, cu te miri ce nume. Primesc si amenintari de la "duri", cum ca "ma fac praf", cum ca "o patesc ca-n Kosovo" (fara cratima, evident), dar al naibii daca vine unul sa mi-o spuna "pe viu".

Ca o chestie de culoare, citeam pe blogul unui politician, acum vreo 2 ani. Un postac de pe ziare.com, gelu, destept precum calul cu acelasi nume, era de parere ca primul lucru ce trebuie facut in tara asta e "sa scapam de ziaristul antinational care scrie cu numele de Lucian Lumezeanu" sau ceva de genul asta. Ptiu, drace! Pai autostrazile, saracii, oamenii bolnavi? Am comentat si eu, cu numele meu, si am zis ca sunt de acord, trebuie sa scapam de mine.

Cand eram mai tanar si mai aveam chef sa ma prostesc (de 2 ori, adica), mai comentam si pe ziare.com si spuneam ca da, sunt securist, am trimis oameni la canal, am declansat mineriadele si, de ce nu, m-am implicat in asasinarea lui Kennedy. Toate, mai putin ultima, erau acuzatii in comentarii. Dupa aceea, n-am mai comentat si nici nu o voi mai face.

Sa vorbim despre bani

Ok, am inteles ca sunt oamenii partidelor, dar cum sunt platiti ei. La ce servicii ofera, voi ce credeti? Sunt ei platiti de partide? Foarte putini, eventual cei cativa din celula de baza.

Din ce stiu eu, mai ales ca si cunosc 2-3 oameni care faceau treaba asta, nici nu trebuie sa-i platesti. Pentru ca ii plateste...statul in locul tau. Stiu un tip, angajat la o universitate "cu mai multe tehnici" din Bucuresti, condusa (prin interpusi acum) de o doamna, fost ministru, despre care nici de-al naibii nu va spun cine e (doar ca porecla ei incepe cu Abrambu...), care facea tocmai asta.

Fusese in campania lui Geoana, palmas, si i se gasise un post acolo, mai mult fictiv. Tipul lua putin peste salariul minim pe economie si statea pe forumuri. Postac onest.

Altul, dintr-un partid al carui nume nu vi-l dau in ruptul capului (cu greu va veti da seama), dar care e condus acum de un anume Vasile B., avea un job si mai respectabil. Consilier personal al unui parlamentar. Cine stie cati bani iau consilierii, stie si cat lua postacul.

Cu toate astea, cei mai multi sunt oropsiti, sarmanii. Sunt doar membri ai organizatiilor de tineret care "primesc sarcina" de la un coordonator. Si nu primesc vreun ban. La ce chestii fara bun simt trebuie sa faca pe forumuri, eu as cere, sa fiu in locul lor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#postaci partid forumuri, #postaci platiti partide , #stiri politice
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Lumezene, mai bine spune-ne tu cit ridici de la casieria din
Poza maxi
maxi
rank 5
"Cine stie cati bani iau consilierii, stie si cat lua postacul!"