Cine mai poate opri OTV-ul?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 02 August 2008, ora 23:45
18321 citiri
Cine mai poate opri OTV-ul?

Televiziunile generaliste din Romania culeg roadele efortului sustinut de spalare a creierelor telespectatorilor. Au fost atat de eficiente incat, iata, efectul le depaseste asteptarile si incepe sa devina amenintator chiar pentru ele.

Daca ne uitam la topul audientelor pe baza datelor furnizate de GFK pe perioada 1-26 iulie, dat publicitatii de Iulian Comanescu, ne infioram: 1. Pro TV: 229000;2. Antena 1: 142000;3. OTV: 100000;4. Realitatea TV: 91000; 5. Acasa: 89000; 6. TVR 1: 70000; 7. Antena 3: 61000; 8. Prima TV: 600009; Kanal D: 4800010; National TV: 35000.

O televiziune de apartament, daca nu chiar de garsoniera, troneaza pe locul al treilea al topului, cu aproape jumatate din audienta liderului si sufland serios in ceafa Antenei 1.

Ea devanseaza nu numai Realitatea TV si Acasa, doua posturi de nisa, dar de o incomparabila calitate si anvergura, ci, mai ales, TVR1.

Explicatiile acestei ascensiuni a OTV sunt mai multe, unele tinand de ansamblul audovizualului, altele de prestatia televiziunii lui Dan Diaconescu.

Televiziunile din Romania au scazut non stop stacheta calitatii propriilor productii. In goana dupa audienta sigura si rapida, poporului i-au fost servite numai emisiuni facile, unele de-a dreptul imbecile.

Ele sunt digerabile fara vreun efort intelectual si ofera satisfactie la nivelul cel mai scazut - "ne radem" tamp cu ochii pierduti in ecran si fara nicio tresarire in circumvolutiuni.

Vulgaritate, cateva fese descoperite, sanii la vedere, glume proaste cu tenta sexuala, daca nu chiar porno, ceva violenta si mult, imens de mult, penibil sunt ingredientele retetei de succes, folosite copios in toate proportiile imaginabile.

Succesul a fost tot mai mare pe masura scaderii calitatii, iar publicul euforic, drogat cu tampenie, s-a obisnuit cu tot mai putin.

OTV a aparut pe acest teren, valorificand profesionist si cinic gustul astfel format al publicului. Televiziunea lui Dan Diaconescu se reduce la vulgaritate, violenta, sex, intriga, poveste politista, toate cu personaje reale care plang, rad, se paruiesc sau se lamenteaza in direct.

Marea lovitura a fost data cu povestea Elodiei, telenovela perfecta ajunsa pe la episodul 203. Audientele halucinante au determinat celelalte televiziuni s-o imprumute pe Elodia, insa fara acelasi succes fulminanat.

De ce? Pentru ca in ceea ce face OTV este imbatabil - telenovela in direct cu personaje reale.

De fapt, pe formatul sau inept, OTV este o televiziune extrem de profesionista. Si acesta este o alta explicatie a reusitei. Uitati-va la formularea titlurilor de exemplu - sunt perfect incitante, fara vreo greseala gramaticala.

Uitati-va cum isi incita Dan Diaconescu invitatii pentru ca apoi sa lase spectacolul sa se desfasoare natural fara vreo ingerinta. Show-ul curge de la sine, prezenta sa facandu-se simtita doar pentru a mai incita din cand in cand combatantii, atunci cand acestia dau semne de oboseala.

Acum telenovela Elodia are o continuare - "Magda- Tolea". Doua personaje aparent reale, dar care, la fel de bine, ar putea fi inventate si ar putea juca niste roluri pe bani, in numele unui scenariu de succes. Important pentru public este ca par reali.

Prin telenovelele sale brodate pe stiri senzationale, televiziunea de apartament este si Acasa TV, si Realitatea si Antena si ProTV la un loc.

Spre deosebire de ele, este si o televiziune fara ifose. Nu se pretinde decat ceea ce este.

In egala masura, OTV este o afacere, foarte eficienta de altfel. Costuri minime si incasari foarte mari (nu incasarile oficiale, ci acelea care l-au facut pe Dan Diaconescu unul dintre cei mai bogati oameni din Romania).

Ascensiunea televiziunii lui Dan Diaconescu reprezinta si un simptom al unei boli grave. Oamenii sunt fascinati de tipul de dezbatere OTV pentru ca dezbaterile serioase din societatea romaneasca au esuat.

Sunt neinteresante, neprofesioniste, populate de personaje anoste si rupte de viata reala.

Succesul OTV este un semn clar de debusolare si pierdere a reperelor oamenilor care, hraniti numai cu tampenii, si-au pierdut gustul si, in mare masura, discernamantul, fiind victime sigure ale manipularii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Când vine vorba despre orașele României, discuțiile se învârt frecvent în jurul celor mai frumoase. Unele zone din țara noastră se fac remarcate prin obiceiurile localnicilor care nu sunt...
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
O prezentatoare TV din Polonia a izbucnit în râs în timpul unei transmisiuni în direct, ascultând povestea unui reporter despre o ceartă în familie pe teme politice. Incidentul a avut loc pe...
#OTV, #televiziune, #top, #Dan Diaconescu, #Elodia, #Magda, #Tolea , #stiri politice