Basescu se intalneste cu Voronin pe 5 iunie

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 16:57
1250 citiri
Basescu se intalneste cu Voronin pe 5 iunie
Foto: Victor Roncea

Traian Basescu, presedintele Romaniei, se va intalni pe data de 5 iunie cu Vladimir Voronin, presedintele Parlamentului Republicii Moldova.

In ultimul timp, relatiile oficiale dintre cele doua tari au fost aproape inghetate, iar liderul de la Chisinau l-a atacat de mai multe ori pe Traian Basescu.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a confirmat ca se duce in Republica Moldova la summit-ul sefilor de stat si de guvern al Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est, care va avea loc la 4-5 iunie la Chisinau, informeaza site-ul moldovean Omega.

"Presedintele statului roman a confirmat prezenta sa la acest summit", a declarat seful Directiei Cooperare Regionala a Ministerului Afacerilor Externe de la Chisinau, Dumitru Tira, miercuri, in cadrul unui briefing pentru jurnalisti.

Summit-ul sefilor de stat si de guvern, dedicat Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est, va fi prezidat de presedintele in exercitiu al Republicii Moldova,Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin, fostul presedinte al Republicii Moldova, a cerut duminica Uniunii Europene sa ia masuri impotriva politicienilor romani "nesabuiti" care se fac vinovati pentru revoltele de luna trecuta impotriva comunistilor de la Chisinau.

Printre nominalizati se numara si presedintele Traian Basescu, pe care l-a caracterizat intr-un interviu acordat agentiei de presa ruse RIA Novosti ca pe o persoana "scapata de sub control".

Un alt motiv de disputa dintre cele doua state il reprezinta refuzul lui Traian Basescu de a semna Tratatul de frontiera dintre cele doua state. In urma cu doua saptamani seful statului roman a declarat ca nu vrea sa semneze un nou tratat Ribbentrop - Molotov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu, #Vladimir Voronin, #intalnire oficiala, #cinci iunie , #stiri politice