Boc amana cu doua ore remanierea lui Nica (Video)

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 10:54
3910 citiri
Boc amana cu doua ore remanierea lui Nica (Video)
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a anuntat marti ca ii va trimite presedintelui Traian Basescu, dupa ora 13.00, propunerea de remaniere a ministrului de Interne Dan Nica.

Primul ministru a dat astfel un pas inapoi si le-a mai dat un ragaz de doua ore partenerilor de coalitie pentru a veni cu o noua nominalizare sau cu o propunere de interimat din randul ministrilor PSD.

"In aceasta dimineata la ora 8,30 am solicitat conducerii PSD ca in conditiile in care nu au nominalizat pe altcineva sa imi propuna din randul ministrilor PSD un interimat pentru functia de vicepremier si ministru de Interne, deoarece conform protocolului acest minister devine PSD.

Pana la aceasta ora nu am primit niciun fel de propunere din partea partenerilor. In aceste conditii dupa ora 13 voi inainta presedintelui Romaniei propunerea de remaniere, asteptand ca pana atunci partenerii sa imi propuna din randul ministrilor PSD un ministru pentru pozitia de interimar", a declarat premierul Boc.

Anuntul a fost facut dupa ce a expirat ultimatumul de 24 de ore dat luni partenerilor de coalitie de la PSD, carora li s-a cerut sa desemneze o alta persoana pentru ocuparea acestor functii.

Social-democratii au facut insa front comun in jurul vicepresedintelui PSD Dan Nica si au sustinut ca acesta a avut o comportare ireprosabila in fruntea Ministerului de Interne, acuzandu-i totodata pe partenerii de coalitie si pe Traian Basescu ca se folosesc de acest pretext pentru a prelua ministerul in vederea fraudarii alegerilor.

Liderii PSD s-au adunat marti dimineata la sediul Senatului pentru a decide daca ministrii social-democrati ies din Guvern ca urmare a deciziei premierului de a merge pana la capat cu remanierea lui Dan Nica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Nica remaniat, #Boc remaniere Nica, #Basescu Nica remaniere, #rupere coalitie, #PSD iesit Guvern , #stiri politice