Boc da afara din propria Cancelarie 137 de angajati

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 19:02
3004 citiri
Boc da afara din propria Cancelarie 137 de angajati

Numarul angajatilor din Cancelaria premierului va fi redus de la 304 la 167, concedierile se vor face treptat, intr-un interval de 45-60 de zile, iar persoanele disponibilizate prin concedieri colective vor primi compensatii financiare, a anuntat seful Cancelariei, Catalin Baba.

Seful Cancelariei Primului-Ministru a spus ca in urmatoarele zile angajatii Cancelariei vor fi verificati din punct de vedere profesional de comisii de specialitate formate din 5-6 persoane, din care vor face parte angajati ai Executivului adusi in institutie odata cu schimbarea Guvernului, informeaza NewsIn.

"Sunt persoane care au licente in administratie publica, in finante publice, in stiinte juridice si economice. Cu alte cuvinte sunt specialisti", a declarat Baba(foto), precizand ca este vorba de noii consilieri si secretari de stat. O parte dintre angajatii care vor fi dati afara din structurile Cancelariei vor putea lucra in ministerele nou-infiintate.

Baba a declarat ca angajatii Cancelariei a trebuit sa completeze rapoarte de activitate. "Am avut surpriza sa constat ca unele rapoarte erau de jumatate sau trei sferturi de pagina. (...) Erau persoane care veneau o data sau de doua ori pe luna la serviciu", a declarat el.

Intre persoanele disponibilizate vor fi si cele care cumuleaza in prezent salariul cu pensia, majoritatea fiind de la Biroul de Informatii Clasificate.

Seful Cancelariei a anuntat ca, tot miercuri, Guvernul a decis reducerea cheltuielilor cu transportul la si de la locul de munca, in cadrul Cancelariei, de la 311.000 de lei la circa 84.000 de lei. Suma alocata prin bugetul pe 2009 va fi astfel similara cu cea cheltuita la acest capitol in 2008.

Potrivit acestuia, bugetul Cancelariei pe anul 2009 este cu 6,2% mai mic decat cel din 2008 si cu peste 38% mai mic decat cel propus pentru anul 2009 de fostul Guvern.

El a mai declarat ca totalul datoriilor Cancelariei, restante din 2008 catre furnizorii de bunuri si servicii, a fost de peste 4,3 milioane de lei, din care circa 99% au fost achitate. Facturile au fost emise pentru bunuri si servicii.

Baba a mai spus ca, in 2009, cheltuielile cu intretinerea parcului auto al institutiei vor fi reduse cu 50% (de la 8.800.000 de lei in 2008), inclusiv prin reducerea numarului de masini. In ceea ce priveste cheltuielile cu telefonia mobila si fixa anul trecut, acestea au fost de 860.000 de lei. Dintre cei 313 angajati ai Cancelariei, 297 au telefoane mobile platite de institutie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#angajati Guvern disponibilizati, #Catalin Baba, #angajati verificati comisie , #stiri politice