E. Udrea, un fel de A. Nastase din PD-L

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 19 August 2009, ora 12:14
4734 citiri
E. Udrea, un fel de A. Nastase din PD-L

In ultimii ani, PSD a incasat un camion de reprosuri pentru ca a refuzat sa-l dea pe Adrian Nastase pe mana procurorilor.

Ca a facut zid in jurul acestui dosariabil, ca a impiedicat aflarea adevarului, acuzatiile au fost cat se poate de intemeiate si inca stau in picioare, cat timp unul dintre dosarele fostului premier este in continuare blocat in Parlament.

Si printre principalii acuzatori au fost fruntasii actualului PD-L, inclusiv Traian Basescu.

In aceste conditii, ar fi fost de asteptat ca, intr-o situatie asemanatoare, cand asupra unuia de-al lor planeaza niste suspiciuni, dezvaluite tot de presa, sa fie cat se poate de transparenti si dornici sa afle adevarul. Intransigenta declarativa i-ar fi obligat sa confirme prin fapte diferenta specifica pretinsa.

Cand colo, ce vedem?

Vedem un PD-L care face zid de netrecut in fata Elenei Udrea, pe care nu stie cum sa o salveze de la momentul unor intrebari pentru care, se pare, nu are un raspuns credibil. Desigur, inregistrarea discutiilor off the record din comisia Udrea a dovedit reaua credinta a membrilor acestora, insa asta nu justifica atitudinea PD-L.

Roberta Anastase a sarit instantaneu, ca o leoaica, declansand demersurile pentru nici mai mult nici mai putin decat desfiintarea comisiei.

Nicio secunda insa presedintele Camerei Deputatilor nu s-a aratat ingrijorata de faptul ca in cladirea Parlamentului s-au facut inregistrari ilegale de o calitate care indica folosirea unei aparaturi performante, nu vreun telefon mobil "uitat" pe un birou.

Cine si cum a facut asa ceva nu pare s-o preocupe catusi de putin pe d-na Anastase. Poate pentru ca stie? Poate pentru ca nu este straina de aceste inregistrari aparute, ce coincidenta!, in momentul perfect pentru a-i da pretext d-nei Udrea sa nu se prezinte la comisie?

Greii partidului au iesit si ei, cu mic cu mare, ca la ordin, sa-si declare solidaritatea cu Elena Udrea. Pana si Cristian Preda, onest si transant in timpul scandalului Udrea, a scaldat-o penibil, declarand ca nu vede nimic suspect in activitatea d-nei Udrea.

Oare sa nu-l fi deranjat decat pe Teodor Stolojan campania de imagine pe bani publici a ministrului Turismului, de-a dreptul indecenta intr-un an de criza?

Sa nu fi pus pe nimeni pe ganduri faptul ca anumite evenimente ale ministerului erau bugetate de unele firme chiar inainte ca ele sa fi devenit un proiecte oficiale?

Sa nu fie chiar nimic in neregula ca BRD a devenit partenera la realizarea spoturilor de promovare a Romaniei tocmai pe cand ii reesalona d-nei Udrea un credit, in conditii mai avanatajoase, se pare, decat fusese acordat?

Sau poate ca toate acestea sunt normale. Dar atunci de ce oare d-na Udrea nu foloseste rasmediatizatele dezbateri ale comisiei de ancheta pentru a raspunde la intrebari, sa vada tot poporul cum este ea prigonita pe nedrept?

Agresvitatea care acuza

Nimic din atitudinea d-nei Udrea nu sugereza un om nevinovat dornic sa-si dovedeasca nevinovatia. Exact ca Adrian Nastase, domnia sa fuge de intrebari, daca nu sunt puse de jurnalisti prietenosi sau santajabili, ameninta furibund, da replici arogante si de o maxima agresivitate.

De la tribuna Parlamentului, Adrian Nastase ne trimitea sa-i numaram ouale, Elena Udrea ne trimite sa-i numaram jaluzelele. Pe vremea cand presa mustea de anchete privindu-l pe Adrian Nastase, jurnalistii isi faceau datoria, cand dezvalurile de presa o vizeaza pe Elena Udrea ele sunt simple calomnii pentru care jurnalistii se aleg cu plangeri penale.

Pana la urma, diferenta dintre cei doi tine doar de faptul ca Adrian Nastase are si unele competente incontestabile, pe care d-nei Udrea nu i le-am descoperit inca.

Si ma intreb, din nou, merita grava sifonare de imagine a PD-L, merita incalcarea principiilor pentru apararea unei femei care nu a adus niciun plus de valoare morala sau pofesionalism acestui partid?

Iar intrebarea este valabila si pentru presedintele Traian Basescu, fiind greu de crezut ca mobilizarea aceasta exemplara in apararea Elenei Udrea nu are un spate un ordin ferm si imposibil de ignorat.

Merita?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#comisie Elena Udrea, #Elena Udrea Adrian Nastasde, #Elena Udrea ancheta , #stiri politice