EBA, numarul de inmatriculare care vrea in Europa

Sambata, 21 Martie 2009, ora 23:45
10971 citiri
EBA, numarul de inmatriculare care vrea in Europa

In timp ce partidele inca mai negociaza candidaturile pentru alegerile europarlamentare, Elena Basescu a iesit in piata publica unde si-a strigat independenta si ne-a spus ca strange semnaturi ca sa fie eurodeputat.

Desi a incercat sa nu para foarte sigura ca va strange semnaturile, ea ne-a aratat noul brand politic: EBA ("e si numarul meu de la masina!").

Cheia noii campanii marca Basescu este victimizarea copilului prezidential: Elena Basescu se sacrifica de dragul partidului si al tatalui, astfel incat transferul de simpatie de la cel care ajuns sef de stat la fiica sa fie mai simplu.

Victimizarea nu s-a oprit la demisie, ci a continuat cu ideea ca Elena Basescu se teme ca nu va strange cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a-si depune candidatura.

Apoi, ne-a aratat insemnul sau electoral: EBA. Faptul ca Elena Basescu crede ca "toata lumea din oras" o cunoaste dupa numarul de la masina este o inca o dovada a modului in care mezina presedintelui intelege ca functioneaza lucrurile.

Facand apel la simtamintele noastre, fiica presedintelui ne-a rugat sa nu-i cerem sa se delimiteze de numele Basescu, pentru ca asa o va chema toata viata, lovind totodata si in "intelectuali": "Am pretentia ca presa si intelectualii care plutesc deasupra partidelor ca sa spun asa, sa nu aiba pretentia sa-mi schimb si numele, pentru ca asta nu se va intampla. M-am nascut Basescu si o sa raman Basescu".

E adevarat, dar Elena Basescu are parte de aceasta atentie din partea presei tocmai pentru numele pe care il poarta, si nu pentru vr-un act politic sau social demn de remarcat.

Elena Basescu ne-a aratat miercuri ceea ce tatal ei ne avertizase cu o seara inainte: "O sa o cunoasteti de acum inainte. E mai desteapta decat credeti, doar e fiica mea". Adica, aveti grija! Elena este si va ramane fata lui tata.

In plus, este greu de crezut ca Elena Basescu intra in cursa pentru Parlamentul European fara a se folosi in continuare de PD-L in campanie. Cine poate sa creada ca tanara care (potrivit propriilor declaratii) castiga doar putin peste 1.000 de euro pe luna isi poate sustine singura o campanie electorala care presupune mari resurse financiare si umane?

EBA, noul mod de a face politica?

EBA a devenit astfel un fel de blazon, un brand la care s-a lucrat mult in ultimele luni. Poate chiar un brand de tara (nu, nu cel pe care il cauta Elena Udrea) - un brand al noii generatii de politicieni.

Pe buletinul de vot, alaturi de silga EBA va aparea si numele Elenei Basescu care va fi votata (sau nu) pentru numele pe care il poarta, de catre generatia pe care ea o reprezinta, fara sa faca vreun efort, fara sa para ceva ce nu este.

Elena Basescu a crescut in Modrogan, asa cum chiar ea a declarat, si a asteptat momentul pentru o candidatura, temperata fiind in unele momente de tatal ei. In ultimii ani a fost puternic criticata pentru greselile ei, iar observatiile le-a digerat cum a putut, in timp ce poza pentru paparazzi, pe la cate un eveniment monden sau show tv.

Incepand de acum, EBA ar trebui sa ne transmita un mesaj politic coerent, fara succesuri, fara balbaieli? Sau un astfel de comportament ar fi necredibil si i-ar dauna popularitatii altfel dobandite?

Cert este ca primul pas spre Parlamentul European a fost un succes, demisia din PD-L a fost bine gandita, zambetul stingher combinat cu declaratiile in care parca isi lua inima in dinti au facut ca "pachetul" sa arate nu tocmai rau. Ce si cui va vinde de acum inainte EBA, ramane de vazut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#EBA Elena Basescu, #Elena Basescu europarlamentare , #stiri politice