El Cid a murit, traiasca Basescu!

Autor:
Duminica, 01 Martie 2009, ora 13:32
4725 citiri
El Cid a murit, traiasca Basescu!

Daca Traian Basescu moare maine, n-o sa afle nimeni. Cum a fost urcat Cidul pe cal la cateva clipe dupa ce si-a dat ultima suflare, ca sa aiba impresia maurii ca inca-i mana in lupta pe spanioli, asa va sta presedintele lipit de geam, la Cotroceni, pana cand nefericitii care-i saruta acum pasii vor reusi sa ingrase partidul astfel incat sa-l cocoate la putere de capul lui.

Marturisirea ministrului Culturii, Toader Paleologu, cum ca PD-L a ajuns la guvernare deoarece "o pleasca", Traian Basescu, i-a cazut in cap, reprezinta totodata o recunoastere a incapacitatii partidului.

Intarita si-n cuvintele care au urmat: "lucrul acesta nu se mai intoarce asa usor, sa ai pe un Basescu care-ti ridica poporul si-ti aduce partidul la putere prin charisma lui".

Dar si "suntem unde suntem, in mare masura gratie charismei unui lider politic care nu e etern si caruia nu trebuie sa-i taiem noi craca de sub picioare".

Pericolul ca presedintele sa se trezeasca fara aripi din cauza incompetentei celor savarsite in guvern e real. Dar a-i arunca in obraz lui Palologu sinceritatea reprezinta o demonstratie a putreziciunii care macina lumea in care traim, unde firescul s-a transformat in gafa si oamenii care nu-si trec gandurile prin filtru trebuie rasi. Ca pana una-alta, omul n-a mintit.

E greu de spus daca Toader Paleologu a tras un semnal de alarma sau a descris pur si simplu realitatea, cu slugarnicie sau nu. E foarte posibil sa fie a doua varianta, deoarece in mod normal, angoasele legate de viitorul partidului le exprimi in interior, nu expui grupul din care faci parte la ridicol.

Este insa usor de spus altceva: in conformitate cu judecatile de valoare ale ministrului, e cert ca daca maine, Traian Basescu merge la PRM, craisorii vor fi in tot si in toate si ajung la putere.

Trecand peste faptul ca declaratia de iubire a ministrului poate aduce aminte de Epoca de Aur, cand cei mai alesi trimiteau constatari elogioase despre inestimabila valoare teoretica si practica a invatamintelor Tovarasului, este greu de sustinut ideea ca Paleologu nu si-a dat seama ce-a spus.

Si-atunci se mai poate judeca astfel: cuvintele sale pot reprezenta un mesaj catre partid. Transmis de catre cine? De catre El Cid, fireste.

De cand au ajuns nevolnicii (e constatarea ministrului) la putere, si au descoperit ca economia tarii e vanata si-n pericol de gangrena, bunastarea romanilor n-a mai sunat la fel de simplu ca in campania electorala.

Si am fost de doua ori martorii avertismentelor presedintelui ca daca faza cu guvernarea iese prost, nu-i exclus sa nu mai candideze bazandu-se pe sustinerea celor carora le-a inscris puterea in CV.

Evident ca nu-i nici un pericol sa se intample astfel, dar presedintele trebuie sa-si asigure un moment cand va reaminti electoratului ca el a dorit, dar nu s-a putut.

Iar in aceeasi paradigma a comportamentului, este foarte posibil ca jalea din tara, care exista fara doar si poate, sa fie zugravita intentionat in culori si mai sumbre tocmai pentru ca in momentul unei mici victorii, cineva sa-si asume meritele. El a dorit, dar nu s-a putut decat atat, si decat un rau mai mare, mai bine unul mai mic.

Intorcandu-ne la consideratiile lui Toader Paleologu, mai ramane o intrebare, cu raspuns de zece puncte: ce se-alege din El Cid daca nu-l mai urca nimeni pe cal?

Cristian Mihai Chis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Traian Basescu prezidentiale, #candidatura Basescu prezidentiale, #Guvernul Emil Boc , #stiri politice