Geoana, somat sa aleaga intre Boscodeala si Vasile

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 18:54
1884 citiri
Geoana, somat sa aleaga intre Boscodeala si Vasile

O delegatie a contestatarilor presedintelui filialei PSD Buzau, Ion Vasile, va merge, luni, la Mircea Geoana, pentru a-i cere acestuia sa aleaga pe cine prefera la conducerea organizatiei judetene dintre Constantin Boscodeala si senatorul Ion Vasile, transmite corespondentul NewsIn.

In urma cu cateva zile, Consiliul Judetean al PSD Buzau, convocat dupa confirmarea lui Ion Vasile la sefia filialei, a decis revocarea a sapte vicepresedinti, intre care Constantin Boscodeala si Victor Mocanu, excluderea altor 13 membri si sanctionarea printr-un "avertisment ultimativ" a doi deputati, doi viceprimari si doi membri.

Ca reactie, grupul contestatarilor a organizat, sambata, in cladirea primariei Buzau, o conferinta de presa in care Constantin Boscodeala si Victor Mocanu au avertizat ca parasesc partidul daca liderii de la centru nu se implica in conflict si nu gasesc o solutie favorabila. Acestia spun ca ii vor transmite avertismentul, personal, lui Mircea Geoana.

"Asa cum i-am mai spus, o sa i-o spunem si acum: ori noi, ori ei! Nu ne mai satisface nici sanctionarea lui Ion Vasile, nici masurile luate de Ion Vasile, ci numai plecarea lui de la conducere, cat mai curand posibil. Daca nu va fi asa, ne vom da la o parte", a declarat Victor Mocanu, vicepresedinte al Organizatiei Municipale a PSD Buzau si presedinte al Consiliului Judetean.

Organizatia Municipala a PSD Buzau a cerut de mai multe ori demisia lui Ion Vasile de la sefia filialei judetene, dupa ce, sub conducerea acestuia, partidul a pierdut multe voturi la ultimele scrutinuri. "Am ajuns ca la alegerile locale sa avem pentru prima oara un numar relativ egal cu PNL-ul si PD-ul. Noi eram judet rosu, iar la europarlamentare am devenit judet portocaliu. De ce? Pentru ca asta e forta pe care o dezlantuie Ion Vasile si masina sa de vot in interes personal", a spus Aurel Gubandru, fost parlamentar PSD.

"Pentru aceasta neperformanta, solicit inca o data demisia lui Ion Vasile, pentru ca lucrurile au escaladat prin aceste sanctiuni date unor oameni de baza ai partidului", a completat Constantin Boscodeala, lider al Organizatiei Municipale a PSD.

Contestatarii lui Ion Vasile au convocat, la inceputul acestei luni, conferinta judeteana a PSD, pentru inlocuirea presedintelui in exercitiu, insa senatorul Ion Vasile a ramas presedinte al filialei PSD Buzau dupa ce propunerea de revocare din functie a acestuia a fost respinsa cu 144 de voturi, fata de numai 74, din cealalta tabara.

Senatorul Ion Vasile este presedinte al Organizatiei Judetena a PSD Buzau din 1990, de pe vremea cand acesta se numea FSN si este cel mai longeviv dintre liderii de filiale judetene ale social-democratilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Geoana solicitare PSD Buzau, #Geoana Buzau Boscodeala, #Geoana Buzau Ion Vasile , #stiri politice