Klaus Iohannis: Nu i-am cerut lui Mos Craciun sa ma faca premier

Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 21:17
4572 citiri
Klaus Iohannis: Nu i-am cerut lui Mos Craciun sa ma faca premier

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sustine ca a acceptat propunerea Opozitiei de a ocupa functia de premier pentru ca i-a fost facuta intr-un mod care l-a convins.

"Am o sansa sa fac un job de premier. Am acumulat suficienta experienta in ultimii 10 ani pentru a face cel putin o treaba decenta. Am acceptat pentru ca mi s-a propus intr-un mod care m-a convins.

Nu am stat acasa si am zis ca vreau ca Mos Craciun sa imi aduca un job de premier. La finalul discutiei am zis da", a declarat Iohannis, la Antena 3.

Din punctul sau de vedere, cu aceasta propunere s-a facut un pas spre o alta politica la Bucuresti, deoarece "niciodata nu s-au asezat partidele sa rezolve o problema intr-un mod asa de diferit, mai ales ca nu este vorba de o Coalitie".

"Aceasta atitudine nu este foarte noua, insa acum au reusit sa se inteleaga asupra unei solutii, cand pana acum nu faceau decat sa se arate cu degetul", a mai spus Iohannis.

Edilul Sibiului recunoaste insa ca, din toata clasa politica, nu are o relatie prea buna cu PD-L. "Nu voi avea o intalnire cu PD-L. In ultimii doi ani relatia mea cu PD-L este una destul de rece. Nu doresc sa negociez cu PD-L, nu am mai avut proiecte comune de multa vreme", a adaugat posibilul premier al Romaniei.

Nu trebuia sa il anunt pe Basescu ca vreau sa fiu premier

Cu toate ca Traian Basescu s-a aratat nemultumit ca acesta nu a avut curajul politic sa il sune pentru a-l anunta ca vrea sa devina premier, Iohannis sustine ca nu statea in atributiile sale sa faca acest lucru.

"Domnul presedinte poate sa faca afirmatii, dar nu e treaba mea sa il contactez, nu am mers eu la Bucuresti pentru a cere eu sa fiu prim-ministru, propunerea s-a facut de catre presedintii din Opozitie. Nu am considerat ca este treaba mea sa il contactez pe presedinte", a mai spus acesta.

Totodata, Klaus Iohannis sustine ca nu regreta ca l-a sustinut pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2004, insa in acest an nu este dispus sa o mai faca.

"In 2004 a fost concluzia luata in situatia politica de atunci. Acum suntem in 2009, abordarea este cu totul alta. Nu fac nici campanie pentru, nici impotriva domnului presedinte", a adaugat primarul Sibiului.

In ceea ce priveste intalnirea de sambata cu liderul PNL, Crin Antonescu, Iohannis sustine ca a fost vorba de o intalnire mai degraba privata.

"Am discutat despre situatia politica creata si despre posibilele evolutii si despre cum ar fi bine sa se prezinte situatia in discutia de maine (duminica-n.red). Am profitat de prezenta la Sibiu a lui Antonescu pentru ca maine nu va fi la Bucuresti. Va fi o discutie la fel de constructiva si cu domnul Geoana", a completat Iohannis.

Premierul desemnat de Opozitie sustine ca nu vede rostul unei posibile discutii cu Lucian Croitoru.

"In momentul de fata domnul Croitoru este premierul desemnat de Traian Basescu si daca vrea poate sa ma caute si sa imi ceara parerea. Se pare ca eu nu sunt nici desemnat si nici dorit. Cum nici nu m-am propus, nici nu ma retrag", a mai spus primarul Sibiului.

Majorarea TVA-ului nu este o solutie

Iohannis sustinut de noua majoritate politica sustine ca in Romania nu sunt luate in calcul o serie de probleme importante pentru populatie.

"Suntem intr-o criza politica pe un fond de criza economica asa ca este nevoie de masuri imediate, dar si de masuri pe termen mediu si lung. Sunt acele lucruri care trebuie pregatite si intr-un oras si intr-un guvern. Mi se pare interesant ca nimeni nu se preocupa de faptul ca se apropie iarna. Degeaba suntem membrii UE, nimeni nu vede ca trebuie o pregatire speciala.

Se apropie alegerile si chiar daca noi la primarii suntem pregatiti, in esenta lucrurile nu par ca preocupa pe foarte multi sau ca nu mai sunt bani de salarii", a mai spus Iohannis.

Totodata, acesta sustine ca pentru Romania este mai bine din punct de vedere economic ca in acest moment sa nu se majoreze TVA-ul.

"In aceasta etapa nu cred ca trebuie crescut TVA. Cand au fost crescute impozitele si taxele locale. Guvernul Boc a modificat acest nivel cu 20%. In 2010 romanii vor plati cu 20% mai mult. Aceasta masura acum nu este bine venita, dar nu am fost intrebat. Nu este potrivit in vreme de criza sa impingem povara pe umerii contribuabilor", sustine aspirantul la functia de premier.

Nu sunt mason si nu o cunosc pe Laura Codruta Kovesi

Klaus Iohannis a dezmintit o serie de zvonuri cum ca ar fi mason sau ca are legaturi cu Laura Croduta Kovesi si a recunoscut ca a avut dosare deschise, dar ca toate s-au solutionat.

"Nu sunt mason. Nu am nicio relatie cu Laura Codruta Kovesi si nu ne cunoastem. Ca orice politician am avut dosare care s-au finalizat cu neinceperea urmarii penale pentru ca nu am fost vinovat. Ultimul dosar l-am avut ca invinuit si a primit raspuns negativ acum o luna de zile si s-a incheiat.

Ma astept sa mai apara acuzatii, pentru ca traim intr-o clasa politica care se foloseste de aceste instrumente. Am fost in trei campanii electorale si mereu in preajma alegrilor au aparut zvonuri care au fost false. M-am obisnuit. Nu pierd timpul pentru a merge pe firul lucrurilor sa vad cine a inceput un demers, raspunsul este ignorarea", este de parere Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Johannis, #functie premier, #job adus Mos Craciun, #discutii Opozitie , #stiri politice