Liviu Negoita: Sunt increzator ca acest guvern ar putea sa treaca

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 17:55
1874 citiri
Liviu Negoita: Sunt increzator ca acest guvern ar putea sa treaca
Foto: Antena3

Premierul desemnat Liviu Negoita si-a anuntat luni echipa pe care o propune pentru noul Guvern, echipa aproape identica cu cea propusa de predecesorul sau Lucian Croitoru si respinsa de Parlament, exprimandu-si, insa, increderea ca de data aceasta parlamentarii vor da un aviz pozitiv.

"Iata-ma la finalul intervalului pe care mi l-am luat pentru formarea Cabinetului. Mi-as fi dorit, asa cum v-am spus la inceput, sa formam impreuna cu toate fortele politice aflate in Parlament un guvern de uniune nationala. A fost prima mea optiune si singura care am crezut ca poate sa scoata tara din criza. Nu a fost posibil, partidele nu au vrut sa participe la o astfel de formula.

In momentul in care suntem intr-o criza complicata, in momentul in care Romania are nevoie urgenta de finantare, eu cred ca fortele politice din Parlament ar fi putut sa dea dovada de intelepciune si sa opteze pentru un guvern de uniune nationala, condus chiar si de subsemnatul, pe care ar fi putut oricum sa-l controleze cum ar fi dorit", a spus Negoita, inainte de a anunta lista ministrilor.

Aceasta contine doar trei nume noi, Gabriel Oprea, la Interne, Valeriu Tabara, la Agricultura, si Anton Cristian Irimie, la Sanatate. In rest, lista este cea a lui Lucian Croitoru.

Lista noului Cabinet arata astfel:

Prim ministru - Liviu Negoita

Ministru al Educatiei - Petre Funeriu

Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului - Vasile Blaga

Ministru al Adiministratiei si Internelor - Gabriel Oprea

Ministru al Finantelor - Gheorghe Pogea

Ministru al Apararii - Mihai Stanisoara

Ministru al Agriculturii - Valeriu Tabara

Ministru al Economiei si Comertului - Adriean Videanu

Ministru al Sanatatii - Anton Cristian Irimie

Ministru al Justitiei - Catalin Predoiu

Ministru de Externe - Bogdan Aurescu

Ministru al Mediului - Sulfina Barbu

Ministru al Muncii - Mihai Seitan

Ministru al Transporturilor - Radu Berceanu

Ministru al Culturii - Toader Paleologu

"De acum incolo Parlamentul este suveran si vom vedea ce se va intampla. Eu sunt increzator ca acest guvern ar putea sa treaca. Imaginati-va, avem o declaratie a FMI, au spus 'ca sa primiti finatarea aveti nevoie de un guvern cu puteri depline, in momentul acela ne vom intoarce sa discutam'.

Romania traieste si in timpul campaniei electorale. Nu cred ca-si pot permite un act de iresponsabilitate", a conchis Negoita.

Nu Liviu Negoita are nevoie de sfaturi, Romania are nevoie de un guvern

Intrebat de jurnalisti de ce nu a raspuns invitatiei presedintelui PSD Mircea Geoana de a avea o discutie in cursul zilei de luni, Negoita a spus ca aceasta nu ar fi avut niciun rezultat.

Mircea Geoana anuntase luni dimineata ca l-a invitat pe premierul desemnat fie la sediul PSD, fie la Senat, sa il sfatuiasca sa nu accepte sa fie sacrificat de Traian Basescu.

Negoita a spus ca el nu are nevoie de sfaturi, asa ca Geoana ar face mai bine sa-si sfatuiasca parlamentarii sa voteze pentru Cabinetul propus de el pentru ca tara are nevoie de un Guvern.

"Cu tot respectul pentru Mircea Geoana, cred ca am inteles un pic diferit lucrurile in aceasta perioada. Nu Liviu Negoita are nevoie de sfaturi, Romania are nevoie de un guvern. Eu le-am facut invitatia, nu au dorit lucrul asta, iar daca Geoana doreste sa dea un sfat cuiva, ii recomand sa dea un sfat parlamentarilor sa dea un vot acestui guvern", a spus Negoita.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Guvern Liviu Negoita, #lista ministri Negoita, #Cabinet Negoita ministri , #stiri politice