ARD s-a lansat oficial: USL vrea razboi, razboi va avea! (Video)

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 11:40
5348 citiri
ARD s-a lansat oficial: USL vrea razboi, razboi va avea! (Video)

Alianta Romania Dreapta s-a lansat oficial, sambata, la Palatul Parlamentului, eveniment in cadrul caruia s-a facut si impartirea pe colegii, in vederea urmatoarelor alegeri.

Evenimentul a prilejuit o noua serie de declaratii ale liderilor politici ai ARD impotriva USL.

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu a afirmat ca miza importanta a candidaturilor partidului Forta Civica la alegerile parlamentare o reprezinta integritatea morala, dar si competentele profesionale.

Afirmatiile lui MRU au fost facute si contextul in care mai multe voci importante ale PDL au criticat faptul ca presedintele partidului Forta Civica a permis mai multor traseisti politici sa i se alature.

De ce a acceptat MRU traseisti in partid? "Pentru ca aduc voturi si bani"

"Miza importanta a candidaturilor este integritatea morala, lucru care exista deja, si competentele profesionala. Orice candidatura conteaza, in functie de calitatea persoanei si sansele pe care un colegiu le are sau nu.

(...) Sunt mai multe lucruri care intra in joc, ne intereseaza sa avem candidati care sa pontenteze in acelasi timp alianta, dar si partidul, exista filiale care trebuie ajutate sa se dezvolte", a afirmat Ungureanu.

Acesta a precizat ca nu a confirmat ca "lasa" Iasiul si nici ca merge sa candideze intr-un colegiu din sectorul 1.

Alianta Romania Dreapta isi imparte candidatii pe colegii

MRU a subliniat ca trebuie repornita economia, odata cu consolidarea cresterii economice, si stabilizarea monedei, moment in care se poate vorbi despre premise bune pentru cresterea economica.

Nu in ultimul rand, Ungureanu a precizat ca, odata cu depunerea candidaturii, fiecare candidat isi va semna demisia in alb. Presedintele Fortei Civice a fost intrebat de jurnalisti care este garantia ca traseistii care participa din partea partidului sau la alegerile parlamentare nu vor parasi formatiunea politica, asa cum au facut-o si anterior, de mai multe ori.

"Veti avea surpriza sa vedeti ca fiecare candidat pe care urmeaza sa-l avem isi va semna, odata cu depunerea dosarului de candidatura, demisia in alb", a replicat MRU.

Blaga: Am facut eforturi sa reunim dreapta, PDL - principalul partid in Parlament

Presedintele PDL Vasile Blaga a transmis ca, in prezent, PDL are 22 la suta in sondaje, iar ARD are 24 la suta, completand ca s-au facut eforturi, in ultimele luni, de a se reuni dreapta.

"Am promis ca vom tine partidul unit, nu ne-ati mai auzit vorbind in ultimele luni de aripi, aripioare, am actionat toti ca unul, am facut eforturi sa reunim dreapta", a spus liderul PDL.

Acesta a adaugat ca toti reprezentantii ARD trebuie sa dea dovada de intelepciune, dar si de competitivitate.

"Avem nevoie de multa intelepciune, o astfel de alianta obliga la anumite concesii din partea noastra, dar sunt convins ca le vom face. Toti sa dea dovada de intelepciune pentru ca nu poti construi partide in campanii electorale. Ne-a unit si pericolul prin care a trecut Romania, puternic lovita de actiunile irespinsabile ale USL. (...) PDL va fi principalul partid politic din viitorul Parlament", a mai afirmat Blaga.

Cristian Preda: USL a aratat ca nu poate coabitare

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a spus ca criza politica nu s-a incheiat si nu se va incheia atat timp cat Victor Ponta va fi prim-ministru, "pentru ca coabitare cu forta nu se poate".

"USL ne-a aratat ca nu poate, vrea razboi. Razboi va avea!", a precizat Preda, care a mentionat ca ARD a fost constituita "pentru a pune capat aventurii politice care poarta numele USL".

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat ca alianta "nu se opune unei forte politice de stanga, ci unei conspiratii impotriva romanilor, o conspiratie de tip mafiot".

"Alianta se opune in lupta politica nu unei forte politice de stanga, ci unei conspiratii impotriva romanilor, o conspiratie de tip mafiot, cu radacini in sistemul securisto-comunist. USL nu este altceva decat o masina de propaganda sustinuta de baronii abonati la banii publici. (...) USL este anti-europeana si anti-nationala, fiind structura care s-a opus permanent Uniunii Europene, deoarece in Romania europeana nu mai pot fura si trebuie sa repecte legile si sa raspunda in fata justitiei pentru faptele lor", a afirmat Aurelian Pavelescu.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Mihai Stanisoara a spus ca, USL, condus de "binomul toxic Ponta-Antonescu" inseamna "mai rau" pentru Romania, sustinand ca actuala guvernare se poate caracteriza prin "prostie, hotie si minciuna".

"USL, condus de binomul toxic Ponta-Antonescu inseamna mai rau pentru Romania si mai rau pentru romani. Practic, guvernarea USL o putem caracteriza pur si simplu prin trei cuvinte: prostie, hotie si minciuna", a declarat liderul democrat-liberal.

Stanisoara a adaugat ca membrii ARD "sunt mai buni si mai inteligenti" decat cei ai USL. "Ai nostri sunt mai inteligenti ca ai lor. Nu suntem perfecti, dar suntem mai buni decat ei. Mai inteligenti, in sensul de minti luminate, responsabile si de buna credinta care cu ajutorul nostru, al tuturor, vor pune Romania pe calea dreapta", a mai spus prim-vicepresedintele PDL.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat ca ARD are oameni "bataiosi" pentru a obtine un rezultat "bun si sanatos" la alegerile parlamentare, sustinand ca s-a saturat sa vada "bocitoare politice".

"Eu sunt femeie in politica si vreau sa va spun ca, uitandu-ma la scena politica, am ajuns sa ma satur de plangiosi, sa vad bocitoare politice. Vreau sa vad oameni de stat, oameni dedicati interesului national si sunt convinsa ca Alianta Romania Dreapta poate si are acesti oameni dedicati, oameni bataiosi, care pot sa obtina un rezultat bun si sanatos pentru scena politica", a precizat Raluca Turcan.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a explicat ca, la polul de dreapta, ARD vrea schimbarea clasei politice incepand cu ea insasi, in timp ce in partea stanga, USL promoveaza aceiasi candidati "acuzati de coruptie si de conflicte de interese".

"Vrem schimbarea clasei politice. USL in stanga ii apara pe politicienii corupti. ARD in dreapta are candidati integri si compententi. ARD nu va avea nici penali si nici colaboratori ai Securitatii. USL are pe liste si penali si colaboratori ai Securitatii. ARD, prin candidatii sai, ofera la randul ei cu adevarat sansa schimbarii clasei politice. Pe partea celalalta, in stanga, USL ofera aceiasi candidati acuzati de coruptie, incompatibili, care se ascund in pozitia de parlamentari pentru a scapa de lege", a sustinut Monica Macovei, care a adaugat ca ARD are "prea multe de facut pentru aceasta tara pentru a sta pe margine ca simpli spectatori".

Consiliul National de Coordonare al PDL a adoptat, sambata, in unanimitate, platforma program a Aliantei Romania Dreapta, din care fac parte PDL, PNTCD si Forta Civica.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#PDL lansare ARD, #PDL lansare candidati parlamentare, #Vasile Blaga lansare ARD, #MRU candidatura alegeri parlamentare, #Forta Civica candidati alegeri parlamentare, #MRU traseisti Forta Civica , #stiri politice