Nica: La DGIPI nu s-a facut nimic ilegal de cand sunt eu ministru (Video)

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 15:16
1109 citiri
Nica: La DGIPI nu s-a facut nimic ilegal de cand sunt eu ministru (Video)

Ministrul Internelor si Administratiei, Dan Nica, a declarat luni ca la DGIPI nu s-a facut nimic in afara legii de cand este el ministru si ca arhiva serviciului nu s-a mutat, asa cum sustine colegul sau de partid, Marian Vanghelie.

"La DGIPI nu s-a umblat si nu s-a facut nimic care sa fie in afara legii. Arhiva nu s-a umblat la ea si nu s-au facut elemente care sa fie in afara legii de cand sunt eu ministru de Interne", a precizat ministrul. Intrebat despre ce a vorbit Marian Vanghelie la sfarsitul saptamanii trecute, Nica a declarat ca nu stie.

Pe de alta parte, presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca afirmatiile facute sambata de Vanghelie nu trebuie sa mire. "Eu cred ca in aceasta tara a transparentei totale, a biletelelor roz, a informatiilor care circula pe surse si in afara surselor, o chestiune de genul asta nu cred ca mai trebuie sa ne mire", a aratat Nastase.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a precizat luni ca nu a obtinut date de la SRI despre presedintele Traian Basescu, asa cum declarase zilele trecute, sustinand ca afirmatiile respective pot fi "un pamflet", el revenind si asupra informatiei ca arhiva DGIPI a fost mutata.

Marian Vanghelie a facut luni cateva clarificari referitoare la declaratiile avute sambata la Scoala de Vara a social-democratilor, unde a sustinut ca a obtinut informatii de la SRI, si nu de la Doi si un sfert, despre fratele sefului statului, Mircea Basescu.

"Cred ca nu s-a inteles, nu ca am intrat eu in posesia informatiilor. M-am referit la faptul ca s-a intrat in posesia informatiilor, nu cred ca am fost eu cel care am scos informatiile pe piata despre fratele presedintelui Romaniei, deci eu am spus despre un fapt in sine care s-a intamplat (...)

Pur si simplu vorbeam despre ceea ce se intampla, ca si mecanism, pur si simplu nu intelegeam ceea ce a vrut sa spuna doamna ministru Elena Udrea, si am vrut sa clarific pentru ca tot cauta, cauta si vorbesc de Doi si un sfert, au facut si arestari, si nu e obiectul acolo. Din informatiile mele acolo nu prea mai exista nimica, asa ca problema e in alta parte. Ei cred ca au probleme cu alte persoane care au acele date si nu cu cei care sunt acum si sa nu caute lucrurile care nu mai exista", a sustinut Vanghelie.

Pe de alta parte, intrebat de ce a afirmat ca arhiva DGIPI ca este pe "maini bune", Vanghelie a precizat ca "este intr-un fel, in anumite locuri, banuiesc, tocmai acolo unde a reusit sa fie pastrata pana acuma si sa nu fie data pe piata ca presedintele sa suporte consecintele". "Deci banuiesc ca e pe maini bune, la asta am vrut sa ma refer", a mai aratat liderul PSD.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Dan Nica ministru, #Dan Nica DGIPI ilegal, #Nica Vanghelie securitate , #stiri politice