O saptamana cu aplauze si cu huiduieli - mica retrospectiva

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 13:45
3339 citiri
O saptamana cu aplauze si cu huiduieli - mica retrospectiva

Parca-i un facut, nu exista sa treaca o saptamana in care sa avem parte macar de o zi fara bombe, fara dezvaluiri, fara amenintari si fara alte subiecte de senzatie, exact asa cum trebuie, pentru ca burtierele de pe micul ecran sa nu-ti dea pace. Caci, iata ce s-a intamplat, pe scurt:

Luni, 11 iunie

Dimineata a demarat cu o stire naucitoare: primarul general al Capitalei a adus in primarie si a instalat langa biroul sau (camera 104) niste moaste. Subalternii au si fost instiintati sa vina, sa se prosterneze, sa se roage si sa le pupe, conform orarului stabilit: 8.30-10.00. Orarul e orar, chiar si la moaste.

Pupatul moastelor la primarie a avut loc dimineata. Dupa-amiaza, s-a intors in tara Simona Halep, sa le prezinte romanilor trofeul casigat la Roland Garros. Primire entuziasta atat la aeroport, cat si la stadionul National, unde aproape 20.000 de fani se adunasera s-o aplaude pe campioana lumii.

Fara sa fie si dansa campioana undeva, doamna Gabriela Firea s-a infipt cu tupeu la aplauze si s-a ales cu huiduieli.

Dl Basescu a comentat evenimentul in stilul sau inimitabil si de necomentat: "toapa de Voluntari a vrut sa fure ceva din gloria Simonei Halep".

O delegatie a Comisiei de la Venetia a sosit la Bucuresti pentru o analiza pe Legile Justitiei. Discutii cu presedintele Romaniei, Ministerul Justitiei, ICCJ, CCR, Biroul Procurorului General si DNA, CSM, reprezentanti ai Parlamentului, inclusiv Consiliul Parlamentar Special pentru modificarea Legilor Justitiei, asociatii de judecatori si procurori, precum si cu organizatii ale societatii civile. Concluziile la vara sau la toamna, nu se stie cand.

Lia Olguta Vasilescu precizeaza din nou ca Pilonul II de pensii este optional si va fi batut in cuie. A mai batut si altele in cuie dumneaei, dar pe urma a scos cuiele cu clestele, ca n-avea incotro.

Liviu Dragnea anunta oficial ca NATO si UE au finantat statul paralel. In tara, se anunta furtuni, cu vijelii si inundatii. Cod calben.

Marti, 12 iunie

Iarasi Gabriela Firea! A gasit vinovatii pentru huiduielile de luni: "aparatul sorosist de propaganda, prin organele sale tributare de presa". Ce mizerie, sa spuna asa ceva un fost om de presa! Merde, doamna Gabriela, cum zice francezul!

Eveniment inedit: un monstru sacru cunoscut in intreaga lume, soprana Angela Gheorgiu, ii scrie primarului general o scrisoare usturatoare:

"Sunt profund deziluzionata, stimata doamna primar al orasului Bucuresti, pentru ca ati continuat sa va folositi de numele unor mari personalitati, oferindu-le cheia si cetatenia de onoare a Bucurestiului. Avand o cariera mondiala din anul 1990 pana astazi, sunt si eu un exemplu pentru elita si intelectualii din Romania ce nu se lasa instrumentalizati de dumneavoastra; da, tin sa subliniez ca am refuzat cheia si cetatenia de onoare a orasului Bucuresti in septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de catre primaria orasului Bucuresti publicului din Romania".

Si din nou Gabriela: raspuns grosolan catre primadona belcanto-ului mondial: ca ar fi conditionat un concert de rezolvarea unor problem fiscale.

Replica de mare clasa a sopranei: "Intamplarea face ca am primit recent o rectificare prin care se atesta ca statul roman, prin ANAF, trebuie sa-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am platit, autoritatile respective anuntandu-ma ca au gresit calculele".

O liniste neasteptata din partea doamnei Firea. KO.

Miercuri, 13 iunie

Scandalul Firea-Halep cucereste derizoriul: lideri ai PSD pretind ca nu Gabriela Fiea a fost huiduita pe stadion, ci... Simona Halep. Deruta totala chiar in PSD. Liderii se contrazic intre ei. Fanii raman cu ochii in soare.

Primarul Constantei, Decebal Fagadau, s-a delimitat si el de colegi, cerandu-si scuze in fata Simonei, si postand: "Performanta Simonei nu trebuie murdarita de lupta politica interna. Oamenii politici trebuie sa se incline in fata campioanei Simona Halep, sa o aplaude si ii multumeasca pentru modul in care reprezinta Romania".

Rareori s-au auzit asemenea cuvinte de bun simt la varful PSD.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat in Parlamentul European, ca Romania si Bulgaria nu pot fi primite in spatiul Schengen, pana nu rezolva problema coruptiei. Iar noi modificam legile ca sa n-o rezove, nu ca s-o rezolve!

Cod portocaliu de furtuni si inundatii.

Joi, 14 iunie

Bomba la primarie: s-au scumpit parcarile. In centrul capitalei, parcarea care costa 1,50 lei poate ajunge si la 10,00 lei. Bomba si la Guvern: premierul Viorica Dancila afirma pe baza unor date ale INS ca Guvernul PSD+ALDE s-a tinut de cuvant, iar romanii au tot mai multi bani, intrucat inflatia e sub control.

Eurostat anunta ca Romania a inregistrat in luna mai cea mai mare rata anuala a inflatiei din UE, respectiv 4,6%, media europeana fiind de 2% in UE.

Fugarul Sebastian Ghita a fost achitat pentru infractiunile de "dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si conducerea unei masini fara permis". Fara comentarii.

Presedintele Iohannis l-a propus pentru sefia SRI pe deputatul Gabriel Vlase (PSD) . Panica in tabara Dragnea-Tariceanu. Daca accepta propunerea, inseamna ca au cedat in fata presedintelui. Daca n-o accepta, le devin dusmani sustinatorii lui Vlase, pesoana influenta si cunoscuta pentru vederile anti-Dragnea, de cand era pro-Tudose.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, acuza ca se fac presiuni asupra Justitiei, intr-o perioada cand "instantele trebuie sa dea sentinte in dosare grele", si, ca urmare, va sesiza CSAT si Inspectia Judiciara. Bate saua, sa priceapa iapa, intrucat pe 21 iunie se va da sentinta in procesul "Bombonica" a domnului Dragnea.

Eveniment soc: revista franceza Charlie Hebdo se foloseste de succesul Simonei Halep, ca sa-i ironizeze pe romani, intr-un stil care nu-i face cinste revistei. Scandal in ziare, televiziuni, Internet. Ambasada Frantei s-a distantat: "Aceasta publicatie nu il angajeaza decat pe propriul sau autor si nu reprezinta in niciun fel sentimentul opiniei publice franceze".

In timp ce scandalul continua, Simona Halep raspunde sec: "Nu vreau sa comentez acest lucru. Nu sunt in masura sa zic nimic despre asta". Sublim!

Cod rosu de furtuni si vijelii. Inundatii in mai multe judete. In rest, canicula.

Vineri, 15 iunie

Propuneea presedintelui privind noul sef SIE lasa coalitia ca la dentist. Dl Tariceanu se declara surprins: "Cred ca a surprins foarte multa lume. (...) Nu stiu care au fost criteriile. Nu vreau sa spun ca nu are calificarea necesara, dar nu vreau sa va ascund ca am fost surprins".

Dl Dragnea mai arunca o ironie la adresa presedintelui, pretinzand ca-i trebuie timp ca sa se dumireasca, iar dl Codrin Stefanescu ii canta osanale colegului Vlase, care a condus sedintele Camerei pentru modificarile legilor Justitiei "fabulos de bine si (...) in niste conditii infernale".

Daca dl Codrin Stefanescu va fi laudat pentru cele spuse, sau daca va fi admonestat, asta va stabili "daddy". Mai vedem.

O bombita: fostul presedinte Traian Basescu a anuntat retragerea din functia de presedinte al PMP. Ajunge. A ciuruit destui. Sa mai ciuruiasca si altii. Iarasi cod rosu.

Declaratie soc a ministrului Transporturilor, Lucian Sova: "daca am avea autostrazi, ar creste salariile si ar pleca multinationalele". Ce noroc ca avem autostrazi putine si ce ghinion pe ceilalti ca au multe! De aceea au ei salarii mari si probabil le pleaca multinationalele? Ele se duc, evident, in Romania, unde ministrul Sova ia din timp masuri ca sa nu creasca salariile.

Sambata, 16 iunie

Guvernul declara ca nu mai are nevoie de banii Bancii Mondiale pentru autostrada Comarnic-Brasov, intrucat ministrul Teodorovici a gasit alta sursa de finantare. Uraaa! Pana acum, s-a gasit de cel putin sapte-opt ori, dar n-a inceput nimic

Iarasi furtuni, inundatii, vijelii, un drum national inchis, acoperisul unei scoli smuls, locuinte abandonate. Codul rosu continua.

Duminica, 17 iunie

Liniste. Liderii se odihnesc. Nu sunt evenimente. Cod portocaliu non stop, pe alocuri posibile vijelii Liderii se odihnesc. Nu pe alocuri, peste tot.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Simona Halep Roland Garros, #Halep Firea huiduita, #Halep Charlie Hebdo, #Iohannis propus Vlase , #stiri politice