Opinii: Dilemele Armatei Romane

Duminica, 28 Martie 2010, ora 20:25
4524 citiri

Cu exceptia militarilor, nimeni nu a jurat sa-si apere tara "chiar cu pretul vietii". Pe-un salariu de mizerie, desi, dupa standardele domnului Boc, ele sunt "nesimtite", ei trebuie sa dea tonul la patriotism, dar fara sustinerea societatii civile.

Sunt singurii care tac si se sacrifica. Fara a-si urla sacrificiul prin megafoanele electorale. Si nici nu-si sustin doctorate nebuloase in tot felul de stiinte juridice.

Ciunga, pachetul de tigari de la contrabanda, soborul de preoti vesnic infometat, cantaretul manelist angajat cu 3.000 de euro, plus plutonul de militari resemnati. Asta e definitia sarbatorilor nationale. Habar nu are nimeni cu ce ocazie depunem flori la diverse statui sau pentru ce ridicam drapele sau depunem jerbe de flori. In schimb, ii vezi pe politicienii locali, suparati si botosi ca nu au fost "ei" primii la depunerea de coroane, sa-i vada TV-ul in "prime-time".

Vom mai avea nevoie de armata in viitor?

Cuvantul care "doare"!

Remarc de la o vreme apetenta deosebita a establishmentului politic in a folosi cuvinte si expresii "soc", care sa "ia fata" publicului si sa transmita mesajul, cat mai departe in profunzimea electoratului. Adevarul e ca PR-istii si psihologii politici isi fac bine treaba pe langa partidele politice si-si merita cu prisosinta banii.

Nesimtit - cam asa este definit, in limba politic-ardeleneasca, militarul roman. Daca stai si te iei dupa generalizarea de copil naiv a premierului, toti militarii fie au salarii "nesimtite", fie pensii "nesimtite", fie sporuri "nesimtite". Cu alte cuvinte, militarii astia, care nu produc nimic, sunt niste nesimtiti.

De fapt, in acceptiunea ardeleneasca a mandriei de prim-ministru, Armata intreaga e o nesimtita. Si, de fapt, nu e nimic nou. Caci nimeni altii decat ardelenii cei de frunte au lansat ideea nevolniciei Armatei Romane si a iconizarii Armatei Rosii. Pentru ca, nu-i asa!...Rusia ne-a dat Ardealul. Si tot Rusia ne-a scapat de dominatia maghiara. Trist moment! Sa-l vada Andrei Saguna pe Emil Boc! Caci, in afara de marele mitropolit, nimeni nu a jurat sa-si apere tara "chiar cu pretul vietii". Cu exceptia militarilor!

Oprea: Nu voi implica niciodata armata in lupta dintre partide

Nu ma mira asta si nu ma mira nici educatia primita de domnul Boc pe vremea cand servea Patria, sub Tricolor, la trupele de Interne, cu panas albastru de la D.S.S. De aceea nu ma mira nici ca, tot in limba de lemn a premierului Boc, militarul roman nu mai este un exponent al suveranitatii nationale, ci un simbol al nesimtirii!

Caci tocmai el, militarul roman, este lipitoarea de pe sufletul obidit al natiei si nu contractantul "videnist" care pune de 3 ori aceeasi bordura de ciment cu pret de marmura de Carrara. Tot el, militarul, beneficiaza de acele sporuri, salarii si pensii nesimtite si nu conducatorul de doctorat al micului nostru premier...sau cel al blondei favorite de la Cotroceni.

Tot el, militarul vampir, cere sporuri de noapte, in timp ce blondele de la Cluj merg gratuit cu avionul, lunea si joia, doar ca sa fie, politic, alaturi de noul nostru Take Ionescu. Si tot el, vampirul militar, sparge mii de euro la Cazinoul din Monte-Carlo. Intre doua servicii de noapte neplatite. Ca-i in concediu fara plata!

Nu vreau sa spun ca este o strategie bine pusa la punct de a pune sub acelasi oboroc pe securistii anilor '60, pe militienii anilor '80, teroristii de la Revolutie, militarii Armatei de tip sovietic si militarii din vremea NATO. Dar se vehiculeaza cifre fantastice, de zeci de mii, alteori de sute de mii de "securisti" beneficiari ai sangelui poporului.

De parca militarii astia, de acum, ar fi fost parasutati pesta natia romana, de parca ar fi o entitate externa, vesnic la panda pentru a suge sangele "boborului". Se creaza impresia ca Armata e, cumva, o forta externa, oculta, care vrea sa ocupe Romania si nu sa o apere.

Blaga, despre avioanele second hand: Securitatea se plateste!

Armata sau bodiguarzi?

Vazand eficienta bodiguarzilor de la meciurile de fotbal sau interventiile televizate pentru transportarea pitipoancelor care si-au rupt tocul in discoteca la Busteni, stau si ma intreb daca nu ar trebui sa angajam niste "broneci" ca sa ne asigure securitatea tarii (pardon...siguranta...ca "securitatea" e un cuvant deja compromis!). Promit ca 10.000 de ochelari de soare tip Arnold Swartzeneger le cumpar eu!

Si atunci, mai este necesara existenta Armatei? Nu ar trebui sa facem un referendum si pe aceasta dilema? Ca daca stai sa te iei dupa micul nostru Bismark, ea nu ar mai trebui sa existe, atata timp cat avem NATO. Asimilata unei clase de profitori, unei clase de BMW-isti teribilisti, oricum Armata nu mai produce de mult plus valoarea necesara colectarii taxelor ministrului Vladescu.

Desi, multi dintre cartitorii nostri nocturni locuiesc, bine-merci, in apartamente de lux, construite tocmai de catre Armata cea mult hulita. Inclusiv ministrul de Finante isi are biroul intr-o cladire la care, cu sange si sudalme, tot Armata si-a adus contributia. Si, daca stai si te gandesti bine si Casa Lafaielii Generale a Parlamentului, tot sub comanda militara a fost construita.

Si asa suntem noi buni la chestia asta! Sa hotaram, o data pentru totdeauna, prin plebiscit, daca vrem armata, daca o dotam, cu ce o dotam. Hotaram, tot prin referendum, cu cat sa o platim, daca sa o platim (de fapt...mai bine...sa vina cu bani de acasa; ca tot e vorba de patriotism!). De avioane militare nu o sa mai avem nevoie, ca o sa-si cumpere bilete low-cost la Blue Air cand o sa mai transporte cate un contingent in Irak.

De fapt nici de Irak nu o sa mai avem nevoie, ca o sa stam singurei acasa, in spatele sobei, asteptand sa ne apere altii ograda. De pusti nici n-o sa mai fie nevoie, ca o sa si le procure singuri din Piata Obor. Iar "pamblicile" electorale ale partidelor de la putere sa le foloseasca drept sireturi la bocanci.

CSAT a aprobat achizitionarea a 24 de avioane tip F16

Concluzia

Adevarul e ca astia in CSAT au dreptate. Ce dracu sa le dam astora din Armata avioane noi? Daca se-mburica astia si, asa entuziasti cum ii stim, chiar se-apuca sa lupte cu ele si le strica?

Pe bune! Nu mai bine le luam noi de la second-hand? Mai scoatem si-un discount...Il mai folosim si la vara urmatoare, ca incepe campania pentru "locale", plus ca ne punem bine cu sefu!

Acuma, matale electoratule, ce spui?

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#armata romana avioane second hand, #armata salarii nesimtite, #armata sporuri nesimtite, #armata pensii nesimtite , #stiri politice