OTV Elodia, o comedie penala

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 06 Mai 2009, ora 23:50
15820 citiri
OTV Elodia, o comedie penala
Foto: OTV

Luni seara un murmur strabate intreaga tara. Elodia a fost descoperita!!! Intr-adevar, senzational! Exceptional si incredibil de tarziu, dar nesperat de bine si la timp i-a venit aceasta idee lui Dan Diaconescu.

Zvonul ca Elodia a fost gasita si lipsa informatiilor suplimentare m-au facut, pentru prima oara dupa foarte mult timp, sa caut singurul post unde stiam ca voi vedea, in exclusivitate si in direct, stirea senzationala ca Elodia a fost gasita.

Ca ea mai era sau nu in viata nu mai avea nicio importanta, conta doar faptul ca dupa aproape doi ani in sfarsit cineva a descoperit-o...

Si intr-adevar, la OTV, Dan Diaconescu era in plina ancheta jurnalistico- judiciaro- criminalistica pe urmele avocatei, mitice de acum, Elodia Ghinescu. Cu un car de televiziune, OTV-ul transmitea in direct din comunca argeseana Albota, unde se presupunea ca ar sta ascuns cadavrul Elodiei.

Am nimerit cand in studio marele prestidigidator al camerei de luat vederi perora, fara a se lasa insa sa fie vazut, despre extraordinara si senzationala descoperire a lui si a postului sau de televiziune. Dupa cateva minute, marele Dan Diaconescu da legatura reporterului de la fata locului.

Acolo, la Albota, insa, ce sa vezi! Comedie si circ gratuit oferit de toata lumea. Imi imaginez ca telespectatorii care au vazut aceste momente inca mai zambesc atunci cand isi amintesc de aceasta farsa diabolica.

Pe un ecran plin de informatii care mai de care mai senzationale si mai in exclusivitate suntem informati ca de la fata locului ne va vorbi celebrul si norocosul Ogica. (Stelian Ogica este omul care l-a inlocuit pe procurorul Lazarus, candva partenerul de anchete jurnalistice al lui Diaconescu.)

Pana sa apara in cadru Ogica, o blonda foarte atent ingrijita si imbracata ne vorbeste la microfonul OTV-ului, incercand inca sa se familiarizeze cu aerul de reporter, despre stadiul cautarilor Elodiei.

Pentru o miime de secunda aproape ca ai fi putut sa te intrebi daca toata treaba asta este serioasa si nu cumva acolo, la Albota, chiar s-o fi gasit cu adevarat ceva, iar OTV-ul a fost in acest caz prima televiziune care a avut pontul.

Dar, nu. Deja, pana sa se inceapa a doua mime de secunda, eram lamurit de circul pe care Diaconescu il inscenase telespectatorilor sai credinciosi, credului, naivi si candizi.

Cateva lucruri nu conteneau insa sa socheze. Reporterita bonda, cu aere de Dorobanti, incepea sa se hlizeasca tot mai mult si aproape ca nu se mai putea abtine din a izbucni intr-un ras isteric.

Intrebarile lui Diaconescu, aparitia brusca din intuneric a lui Ogica putin ametit si incapabil sa scoata trei cuvinte consecutive cu sens, o faceau pe blonda cu microfonul in mana sa icneasca in mici hohote de ras, caci de la un moment dat a renuntat sa se abtina.

Cand insa ancheta jurnalistica si intrebarile moderatorului din studio s-au indreptat spre groapa de sub un pod unde se presupunea ca un vrajitor cu o balanta in mana le-ar fi indicat oamenilor sa sape pentru a descoperi corpul neinsufletit al Elodiei, atunci lucrurile au scapat cu totul de sub controlul bunului simt si al ratiunii.

Ogica debita deasupra gropii profetii de semianalfabet, blonda marca OTV radea de acum in toata regula fara nicio inhibitie, iar Dan Dianconescu, din studio, facea eforturi draconice sa nu scape din fraie cu totul nebunia, sa nu ii enerveze pana si pe cei mai retarzi telespectatori.

Dincolo de acest spectacol raman cateva intrebari si o certitudine. Audientele pe care le-a inregistrat Dan Diaconescu cu acest spectacol mediatic la limita penibilului sunt o certitudine.

Ele dovedesc ca OTV-ul a fost lider de piata pe segmentul orar dintre 23 - 01.00 iar in prime-time a fost a fost al doilea cel mai urmarit post de televiziune dupa PRO Tv.

Concluzia acestei certitudini va las placerea sa o judecati dumneavoastra. Ramane insa ceva care te intriga in urma unui astfel de show. O intrebare: ce ar trebui sa simta copilul Elodiei atunci cand colegii de scoala il vor intreba cum e ca mama ta sa fie subiectul unor asemenea spectacole de prost gust?

Cum va putea ridica ochii din pamant acest copil atunci cand va vedea ca mama sa este un subiect national de mistocareala, o sursa inepuizbila de profit pentru toti jurnalistii disperati, un brand cu iz de comedie penala?

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Elodia Ghinescu OTV, #gasit Elodia Albota, #ancheta Ogica OTV, #Dan Diaconescu direct , #stiri politice