Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Radu Sarbu a fost reales presedintele aripii anti-Milut din PNTCD

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 17:51
9466 citiri
Radu Sarbu a fost reales presedintele aripii anti-Milut din PNTCD

Radu Sarbu a fost reales presedinte al PNTCD cu 435 voturi "pentru" si 6 "impotriva", in cadrul Congresului partidului organizat sambata. Din conducere mai fac parte Doru Nasui- prim vicepresedinte, Gheorghe Ciuhandu - presedinte CNC, Vasile Andries- secretar general.

Ioan Balan, Ion Caramitru, Lucian Filip, Mihai Grigoriu, Alexandru Herlea, Virgil Petrescu si Liviu Petrina au fost desemnati vicepresedinti.

Cu aceasta ocazie s-a adoptat un nou statut si un nou program politic al PNTCD.

Rezolutia adoptata de PNTCD nu prevede si sustinerea vreunuia dintre candidatii la prezidentiale independenti sau ai altor partide, desi in timpul luarilor de cuvant mai multi taranisti au sustinut ca partidul trebuie sa ia o decizie asupra sustinerii unui candidat la presedintie.

Cei mai multi s-au exprimat in favoarea sprijinirii liberalului Crin Antonescu.

Noul statut al partidului vizeaza echilibrarea puterii, astfel incat presedintele formatiunii sa nu poata repeta demersurile fostului lider Marian Milut, care acum conduce o alta aripa a PNTCD.

"O modificare importanta este de natura a preveni abuzurile de putere din partid. Marian Milut ne-a demonstrat pana unde se poate merge in limitele actualului statut. Presedintele a revocat orice membru al Biroului national de Conducere, orice presedinte de organizatie teitoriala si l-a inlocuit cu cine a vrut. Acest lucru nu mai este permis in noul statut", a spus Sarbu.

La finalul Congresului, presedintele partidului, Radu Sarbu, a sustinut un discurs in care a anuntat indeplinirea prioritatilor asumate in primul sau mandat.

"Trei sunt lucrurile pe care mi le-am propus acum un an sa le facem impreuna, in primul rand un nou statut - astazi am adoptat proiectul unui nou statut care permite asezarea organizatiei noastre pe o baza mai eficienta si cu speranta de rezultat mai buna. Al doilea lucru pe care vi l-am propus este adoptarea unui noi program politic. Astazi am adoptat un nou program politic din care vom extrage noile mesaje identitare ale partidului. Al treilea lucru pe care mi l-am propus a fost sa deschid partidul si sa promovez noi lideri, cativa dintre ei se afla aici", a spus Sarbu.

PNTCD-Milut a avut congresul extraordinar in data de 12 septembrie, cand s-a ales noua conducere, Marian Milut - reconfirmat ca presedinte cu 447 voturi pentru si 25 impotriva, si a decis sa sustina candidatura la presedintie a lui Traian Basescu, daca va intra in cursa.

PNTCD are de anul trecut doua conduceri, fiecare contestandu-i legitimitatea celeilalte. Astfel, o parte din partid este grupata in jurul lui Marian Petre Milut, iar alta parte este grupata in jurul lui Radu Sarbu.

Radu Sarbu a fost ales, la 24 august 2008, liderul PNTCD, in urma unui Congres Extraordinar. Alegerea lui Sarbu a avut loc la cateva ore dupa ce aripa taranista grupata in jurul lui Marian Milut l-a exclus pe acesta din partid.

In plus, Marian Milut a contestat congresul prin care Sarbu a fost ales presedinte, spunand ca semnaturile au fost false, iar Sarbu a solicitat instantei validarea functiei sale de presedinte.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#alegeri PNTCD aripa Sarbu, #Radu Sarbu presedinte PNTCD , #stiri politice