Statul Paralel Ilegitim, inamicul inventat de Liviu Dragnea pentru a scapa de acuzatiile de coruptie ale Comisiei Europene

Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 06:50
19486 citiri
Statul Paralel Ilegitim, inamicul inventat de Liviu Dragnea pentru a scapa de acuzatiile de coruptie ale Comisiei Europene

PSD seamana in aceste zile mai degraba cu o secta sinucigasa decat cu un partid politic. Adunarea de la Baile Herculane si declaratia in care conducerea partidului acuza "Statul Paralel si Ilegitim" are, in opinia mea, legatura cu zona psihiatriei si nu cu cea a comunicarii publice intr-un sistem democratic.

Inventarea unui inamic exterior prin care sa fie justificate toate ratarile liderului si ai celor care-l sustin arata gradul de neputinta si disperare la care a ajuns Liviu Dragnea, dar si o parte din PSD.

Seful social-democratilor a inteles in ultima sa vizita la DNA ca nu mai exista scapare, nimeni nu vrea sa negocieze cu el, astfel ca a decis sa se razbune sau, daca vreti, sa produca pagube cat mai mari sistemului politic din Romania.

In opinia mea, aceasta e o veste buna. Miscarea violenta in care si-a impins Liviu Dragnea partidul va duce la o dezintegrare rapida a acestuia. Cu cat miscarile unui lider compromis si izolat sunt mai brutale, cu atat ridica mai multe semne de intrebare in ce priveste comportamentul sau, ori capacitatea sa de a mai conduce ceva.

Pentru PSD nu mai exista solutii. Cu un lider care e undeva la 15% incredere, cu unul care nu mai are nicio punte de comunicare internationala, ultima s-a rupt odata cu aterizarea de urgenta la Bucuresti a secretarului de stat american Rex Tillerson, sansele ca partidul sa se mentina pe linia de plutire inca un an sunt la fel de mari ca popularitatea sefului.

PSD, un partid care a vrut mereu sa fie deasupra legii

Undeva, frustrarea din PSD poate fi inteleasa, ei spun ceva de genul: "Domnule, noi am castigat alegerile, iar DNA continua sa ne bage la inchisoare", dar asta e problema partidului. De ce PSD a refuzat cu incapatanare sa se reformeze, de ce liderii care preiau partidul trebuie sa jure in fata celorlalti ca vor fi protejati in fata eventualelor acuzatii de coruptie? Asa a facut Mircea Geoana, asa a facut Victor Ponta si asa a procedat si Liviu Dragnea. Aici e tot raul, PSD nu accepta doctrinar faptul ca legea e mai presus de interesul de grup sau de partid.

Niciodata dupa 1990 nu a acceptat asta, in afara de cateva momente extreme cand protestatarii erau la usa, fiind gata sa-i ia pe sus. Incepand cu Adrian Nastase si terminand cu Liviu Dragnea, liderii PSD au pus presiune pe magistrati, in aceasta cheie cred ca ar trebui citite seria de mitinguri de solidaritate ale liderilor cu membrii partidului acuzati de coruptie.

Acum, printr-o operatiune de relatii publice, la fel de stravezie cum a fost cea cu "flacara violet" sau cu "Soros", Liviu Dragnea a inventat "Statul Paralel si Ilegal", inamicul sau personal si al social-democratilor. Mitingul sau mitingurile de protest vor fi impotriva acestei constructii realizate de consultantii israelieni ai sefului PSD si, din capul locului, risc sa prevad ca acestea vor fi noi motive de bascalie pe retelele sociale, avand acelasi efect ca protestele din iarna din care a supravietuit numai personajul "Floricica Dansatoarea".

Intalnirea de la Herculane a avut un efect devastator pentru PSD care, prin declaratia de la sfarsit a renuntat la a mai fi un partid politic, devenind mai degraba un grup format din oameni certati cu legea care incearca sa scape de rigorile legii.

In mai putin de un an, partidul a reusit sa intoarca intreaga societate impotriva sa. De la 44%, procentul cu care a castigat alegerile, astazi a ajuns la 39%, dupa ultimul sondaj IMAS. Cifrele optimiste distribuite de consultantii partidului nu fac decat sa ascunda tragedia. Toate acestea s-au petrecut sub comanda autoritara a lui Liviu Dragnea care are un singur obiectiv - sa scape de rigorile legii, el fiind o persoana deja condamnata penal intr-un dosar de coruptie.

"PSD a analizat situatia tensionata prezenta in spatiul public din cauza numeroaselor informatii despre abuzurile grave ale unor persoane care activeaza, au condus sau inca mai conduc institutii publice de forta si care indica in mod clar existenta unui asa-numit 'Stat Paralel si Ilegitim', care incearca sa preia controlul asupra puterii politice, legitim constituita prin alegeri libere si corecte, reprezentand un pericol de natura sa ingrijoreze opinia publica", se arata intr-un comunicat PSD, citat de Agerpres.

Sorin Moisa, eurodeputat PSD, demisioneaza, acuzandu-l pe Liviu Dragnea

Desi aceasta declaratie de la Herculane pare ciudata, amenintatoare si "paralela cu realitatea", in opinia mea e bine ca PSD a ales acest drum infundat, pentru ca de acum va fi usor pentru orice om zdravan la cap sa se delimiteze de acest partid si de liderul ei.

Primul care a facut-o deja e deputatul european Sorin Moisa, care si-a dat demisia din PSD, sustinand ca: "Astazi este o zi speciala. Voi vorbi, liber, foarte liber, despre ce se intampla cu PSD in aceasta perioada. In context, voi discuta despre situatia politica si traiectoria Romaniei. Nu in cele din urma, anunt o decizie personala. Trezirea reflexelor din national-comunism. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat si adaptat la contextul actual al Romaniei o parte dintre reflexele indelung cultivate in anii national-comunismului pe care le speram definitiv depasite. Doar in 1990 partea cea mai reactionara din FSN mai folosise acest discurs, pentru a-l abandona apoi si ea, si a se legitima prin discursul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si NATO.

Acum suntem din nou in situatia in care strainul rau conspira impotriva Romaniei, in care Bruxelles-ul este ostil si inamic romanilor, multinationalele ii exploateaza pe romani, George Soros este aliat cu diverse cancelarii occidentale pentru a scoate lumea in strada si se ocupa personal sa comita diverse nedreptati impotriva domnului Dragnea. Din nou contrapunem autohtonismul nostru Occidentului, in loc sa adaugam firesc identitatea noastra, in toata splendoarea ei, bogatiei lui. Ne-am trezit cu lupul simbol al presedintiei romane a UE", a scris parlamentarul european pe pagina sa de Facebook.

PSD e un partid mult mai slab decat era in urma cu un an, iar drumul pe care a pornit il duce spre implozie. Din pacate, pana ce acest eveniment va avea loc, cetatenii romani vor mai avea inca de suferit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea Stat Paralel, #Dragnea Olaf DNA, #Dragnea coruptie PSD , #stiri politice