Toanta de Eba vs. laureatii Nobel

Duminica, 31 Mai 2009, ora 19:00
9709 citiri

Tare si-au mai frecat mainile candidatii membri de partid si sefii lor cu veleitati de presedinte de tara cand au auzit ca Elena Basescu se-arunca in cursa pentru Parlamentul European!

Se vedeau defiland cu ea in labute, ametind-o, smotocind-o la doctrina, rupand-o bucatele-bucatele. 'Cine, toanta asta? Un zero politic. Pe ea'!

Acuma, eu nu cred ca e toanta decat in materie de tabloul politicii din tara unde dormim de rupem stelele, ne trezim vorbind, ne-adancim in paravrageala si ne masuram muschiuletii. Categoric, nu are nici o legatura cu patria revolutiilor sistemice, unde politicienii nadusesc in folosul oamenilor si se sinucid de necaz ca n-au reusit sa ridice nivelul de trai.

Cum arata un personaj calificat sa aspire la un post de eurodeputat? Daca as lasa aici un spatiu, sa completeze fiecare dupa cum il taie capul, inspirandu-se din realitate, n-ar trebuie sa calculez decat vreo zece randuri de gol.

In schimb, daca v-as atata sa insirati motivele pentru care ati ajuns la concluzia ca perimetrul politic abunda in nesimtiti, idioti si rauvoitori, ar trebui sa instalam un server mai puternic.

Poate ca daca nu si-ar fi inceput cariera pe cat-walk, Elena Basescu ar fi capatat trasaturile duduilor de fier care leaga fraze iute, inteligent, despre energie, justitie, politici sociale si orice este in stare sa intrebe un moderator de televiziune.

Nu suntem in situatia aceasta. Avem in fata o fatuca frumoasa, sensibila, crescuta in umbra unei vijelii langa care nu incapea nici un vanticel. Care nu realizeaza ca despre anumite teme, cum e cea legata de droguri, exista o singura optica. E chiar picata din luna. Unde, mai exact?

Printre competenti, fireste. Haideti sa le ignoram pe Renate Weber si Monica Macovei. Vocea primeia s-a auzit in toata Europa glasuind din legislativul continentului, cea de a doua a fost desemnata Femeia Anului 2008 in UE. Si sa privim in jur.

Barna si paiul din ochiul candidatului

Printre cei care se scutura ca de raie cand aud de Eba il gasim pe Adrian Severin. Europarlamentar, presedinte al unui organism de cooperare cu Ucraina. In afara de critici la adresa lui Traian Basescu, pe care l-a acuzat ca strica relatiile cu aceasta tara, istoria nu consemneaza actiuni victorioase.

Si daca nu era deranjul din Moldova, pe site-ul Parlamentului European n-ar fi fost inscrise decat initiative de rezolutii legate de problema rromilor sau georgienilor. Si lista poate fi consultata pe Internet, activitatea fiecaruia este publica. Iar daca are cineva curiozitatea sa o citeasca, poate gaseste si raspunsul la intrebarea: a folosit cuiva?

Daca largim sfera, constatam ca nici in tara n-au excelat politicienii. Prin urmare, de ce arunca oamenii astia cu rahat in Eba? De ce e toanta? Pentru ca n-a demonstrat nimic, fireste. Sa demonstreze ce, oameni buni?

Pana una-alta, e o prada usoara. Neavand cum sa se refere la viziunea ei asupra politicilor agricole comunitare sau pietei muncii, contracandidatii ataca ce le ofera Elena Basescu.

Nici macar nu au puterea sa o ignore, fericiti ca-i pot masura tocurile si gramatica. Dar ma intreb, daca maine ar organiza fata o dezbatere legata de marile dosare europene, cati dintre aspiranti ar demonstra ca au lectiile facute.

Din pacate, nu-i intreaba nimeni. Stie toata lumea ca in Parlamentul European, fiecare reprezinta interesele grupului sau politic. Iar aici, mai pe Dambovita, nu are nicio importanta cata carte stii. Daca ne-am raporta la asta, n-am mai organiza alegeri.

Astfel ca a ataca-o doar pentru ca e fiica presedintelui mi se pare lipsa de barbatie. Iar aici, am ajuns la adevar. Printre gagici, a mai sosit una. Cel putin e draguta si nu stie sa minta frumos. Nu e curva. Prin urmare, n-are ce cauta printre maicute!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Elena Basescu, #alegeri europarlamentare 2009, #candidati europarlamentare, #EBa , #stiri politice