Udrea se dezlantuie: O acuza pe Saftoiu ca da informatii presei si-l da in judecata pe Racoviceanu (Video)

Luni, 17 August 2009, ora 23:25
4616 citiri

Ministrul Turismului Elena Udrea nu mai iarta nimic. Ea a acuzat-o luni seara pe deputatul liberal Adriana Saftoiu ca ofera informatii presei si l-a anuntat pe jurnalistul cotidianului "Gardianul" Alecu Racoviceanu ca il va da in judecata.

Si toate acestea printr-o interventie telefonica de cateva minute la Realitatea Tv, unde cei doi, impreuna cu alti membri din Comisia care o ancheteaza, erau invitati.

Dupa ce Adriana Saftoiu, membra si ea in Comisie, a spus ca, din cauza faptului ca Ministerul Turismului nu a trimis decat un sfert din documentele solicitate, parlamentarii isi pun intrebari mai mult pe baza articolelor din presa, Udrea a intervenit taios:

"Ascultam ce spunea doamna Saftoiu... Ea ia informatii de la presa sau da? Are o strategie sa dea informatii despre ce se intampla acolo", a acuzat Udrea.

Jurnalistul Alecu Racoviceanu s-a ales cu amenintarea cu instanta dupa ce a pus la indoiala legalitatea licitatiei cu Eurosport. Jurnalistul comentase ca ar fi vorba de doi intermediari in acest contract, lucru pe care ministrul l-a clarificat imediat.

"In ultimul timp, am tot fost acuzata in necunostinta de cauza ca am trucat licitatia cu Eurosport. Vreau sa precizez ca licitatia respecta toate procedurile legale si nu este vorba de o lipsa de informare. Am precizat ca licitatia pentru Eurosport a fost o procedura legala

si o sa-l dau in judecata pe domnul Racoviceanu. Au fost modificate contractele pentru erau greseli, s-a scris 'contact' in loc de 'contract'", a spus Elena Udrea.

Ea a mai precizat ca, desi unii membri ai Comisiei sustineau ca ar fi ilegal ca ea sa nu se prezinte la audieri, nu ar fi nicio problema.

"Nu fac nimic ilegal daca nu ma prezint la Comisie. Aceasta Comisie nu trebuie sa ancheteze un ministru, ci un minister. As incalca regulamentul daca nu as pune la dispozitie documentele solicitate de o comisie permanenta", a lamurit Udrea.

In momentul in care Adriana Saftoiu a spus ca anumite acte solicitate nu au fost trimise Comisiei, Udrea a negat, spunand ca nu doar ca a trimis tot ce i s-a cerut, dar a si pus toate contractele pe site-ul ministerului, lucru ce nici macar nu era obligata sa il faca.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Elena Udrea judecata Alecu Racoviceanu, #Adriana Saftoiu informatii presa, #ancheta Elena Udrea , #stiri politice