Vadim, Ponta si gradina lui Dumnezeu (Opinii)

Marti, 01 Mai 2012, ora 16:52
3319 citiri
Vadim, Ponta si gradina lui Dumnezeu (Opinii)

Ca sa intelegi ce se petrece intr-o gradina zoologica, iti ajuge o singura stiinta, zoologia, si poate, nitica medicina veterinara. Si mai simplu este cazul unei gradini botanice.

Cu mult mai dificil este insa sa afli ce se petrece in gradina lui Dumnezeu, care este dupa cum se stie nu numai imensa, dar si plina de tot felul de personaje pitoresti...

Ei, aici se schimba socoteala! Ca sa intelegi ceva, nu-ti ajunge toata stiinta lumii!

Sunt, insa, din fericire, si cazuri in care se mai poate face lumina, daca ai mijloacele necesare la indemana si primesti si ajutor de sus. De exemplu, cu ajutorul calendarului ortodox si al semanticii, o personalitate contorsionata ca a lui Vadim e relativ usor de descifrat!

Calendarul ortodox aminteste pe data de 9 aprilie de un Vadim mucenic si martir, ajuns sfant! Deci, cine poarta acest nume are un protector in ceruri si e bine, daca esti crestin cu frica lui Dumnezeu, sa nu-ti pui mintea cu el!

Semantica ne spune ca numele acesta a ajuns la noi prin filiera ruseasca...doamne, ce usurare! Imaginati-va ce s-ar fi petrecut in Romania daca numele asta ajungea la noi prin filiera siciliana sau corsicana! Deci, numele Vadim se trage dintr-o veche radacina slava care inseamna nici mai mult, nici mai putin, decat CEARTA! Din aceasta radacina deriva si cuvantul vaditi, care inseamna a purta discutii in contradictoriu.

Acum, intelegeti si dumneavoastra, ce poate face altceva omul nostru, daca inca inainte de a-i taia buricul, ursitoarea i-a pus in traista samanta de cearta? El nu o face din rautate, ci manat de destinul implacabil, urmandu-si astfel soarta haina. Bietul baiat, curat martir! Si noi toti inclinam sa credem ca atunci cand se certa cu toata lumea, era constient!

Astfel, ros de remuscari, am simtit ca dintele pe care-l aveam contra lui Vadim al nostru s-a transformat pe loc intr-unul de lapte!

Daca insa cazul Vadim l-am rezolvat din doua miscari, cu Ponta am avut mult mai mult de furca! Pe el nu-l baga in seama nici o stiinta, nici calendele grecesti, nici macar revista Autoturism!

Dar romanului, cand ii intra ceva in cap, usor ii iese, ca de aia are doua urechi! Totusi, n-am lasat-o balta iar daca cu stiintele nu ne putem ajuta, o sa apelam la alte mijloace, la literatura de exemplu si la folclor!

Literatura mare nu-l mentioneaza nici ea pe voinicul nostru, asa ca apelam la folclorul orasenesc mai intai. Personajul cel mai inrudit ar fi Bula. Diferenta e doar ca in cazul lui Bula astepti mai intai sa spuna ceva cu miez si apoi razi, pe cand la Ponta, cel putin eu, incep sa rand numai cand il vad. Ca dupa aia imi piere cheful de ras pe toata ziua, e alta poveste!

Cel mai bine insa il prind personajele din literatura pentru copii. Aici sa vedeti haz! Mai intai, ii vine ca turnat rolul Croitorasului cel viteaz! Cu un plici in mana, merge de omoara muste, uneori chiar si 7 dintr-o lovitura! Apoi, crezand ca a facut isprava mare, isi pune filmuletul pe Youtube!

Eu insa l-as vrea in Capra cu trei iezi! In rolul iedului cel mare, ala de-l manaca lupul primul! Ar fi tot prima data in literatura pentru copii cand lupul ar fi personaj pozitiv! Doamne, ce s-ar mai bucura copii la gradinita! Unde mai pui ca si parintii, ce s-ar mai bucura si ei de bucuria copiilor! Dar unde avem noi norocul asta ca sa ajunga lupul personaj pozitiv! Sa nu uitam ca astea sunt doar basme!

Scufita Rosie rolul cel mai potrivit

Insa rolul fulminant, de neuitat, care ar descrie si situatia politica actuala din tara mai bine ca orice analist politic este cel din Scufita Rosie! Pentru cei care au trecut prin gradinita ca gasca prin apa, facem un pustiu de bine sa le amintim:

Scufita Rosie are o BUNICUTA grijulie, care in timp ce o mangaie pe capsorul ala gol, ii da cele mai bune sfaturi ce sa faca si cum sa procedeze. (Numele asta i l-a pus tocmai Bunicuta, pentru care culoarea rosie are o adanca semnificatie inca din tinerete). Dar Scufita, dand dovada de o imaturitate care sta asa de bine unui copil de 5 ani, nu asculta pur si simplu, ingrijorand-o pe batrana, care stie ce primejdii ascunde padurea mai bine decat oricine.

Scufita Rosie, deci, rataceste drumul, asa ca ar fi fost o prada usoara pentru lupul (de mare) care-i urmarea orice miscare. Ar fi putut-o face sa dispara dintr-o imbucatura, dar lupul, baiat destept, a gasit-o pe Scufita prea inconsistenta ca sa-si puna mintea cu ea. Asa ca dupa ce a controlat-o in cosulet ca sa vada daca nu cumva are vreo sticla de Wiskey, i-a aratat chiar drumul drept spre casa bunicutei.

Ce lup de treaba, o sa zica cei care n-au avut priejul sa urmeze macar cursurile regulate ale gradinitelor cu orar redus. Dar lupul isi schimba dor parul! Asa ca a fugit repede si a ingitit-o pe bunicuta, care desi era mai putin frageda, nu i-a ramas in gat!

Cand a aparut Scufita Rosie la iubita ei bunicuta, de bucurie, nici nu a observat SCHIMBAREA, asa ca hotarata de acum inainte sa asculte dumnezeiste sfaturile venite de la ea, a inceput, fara sa-si dea seama, sa faca ce-i spunea lupul!

Ne vom da cu totii seama ce spaima a apucat-o pe Scufita Rosie cand, uitandu-se in oglinda, a vazut cu groaza ca scufita ei a inceput sa se decoloreze, devenind portocalie!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vadim Ponta povesti guvernare guvern Victor , #stiri politice