Comisiile de aparare din Parlament au avizat favorabil bugetele SPP, STS si ORNISS

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 18:48
1093 citiri
Comisiile de aparare din Parlament au avizat favorabil bugetele SPP, STS si ORNISS

Proiectele de buget ale SPP, STS si ORNISS au primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de aparare reunite ale Parlamentului, sumele revenite fiecarei institutii fiind cele stabilite in Guvern.

"Am discutat si avizat proiectele de buget pentru Serviciul de Paza si Protectie, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si pentru Oficiul National al Registrului Informatiilor Clasificate.

Nu sunt institutii mari, cu bugete mari, cu bugete semnificative, bugetul SPP - 40 milioane de euro, STS - 100 milioane de euro si 4 milioane de euro bugetul ORNISS", a declarat presedintele Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, Costica Canacheu, pentru NewsIn.

Potrivit lui Canacheu, bugetele SPP si STS au fost micsorate cu 5 pana la 15% fata de anul 2008, dat fiind faptul ca s-au implementat noi proceduri care sa asigure economisiri la cheltuielile pentru carburant, personal, ore de lucru.

Totusi, la ORNISS a avut loc o majorare de buget, cu 3.5%, Canacheu punand aceasta suplimentare de fonduri pe seama cresterii traficului de informatii clasificate, ORNISS fiind punctul de contact cu UE si NATO.

Costica Canacheu a precizat ca bugetele acestor institutii ar fi fost calculate, dupa dispozitiile premierului Emil Boc, in regim de austeritate, dar "astfel incat sa nu puna in pericol indeplinirea misiunilor", angajatii acestora fiind "functionari cu statut special".

Cu privire la eventualele rectificari de buget, Cancheu a declarat ca orice modificari efectuate asupra bugetelor acestor institutii vor fi discutate dupa 15 aprilie, pentru a vedea modul in care se va desfasura criza economica.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#buget 2009 adoptat, #SPP, #STS, #ORNISS , #stiri politice