Consulul Romaniei la Milano, convocat la MAE

Vineri, 27 Martie 2009, ora 17:24
1242 citiri
Consulul Romaniei la Milano, convocat la MAE
Foto: Adevarul

Primul-ministru Emil Boc i-a solicitat ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, sa-l convoace luni, 30 martie, la o intalnire la Palatul Victoria pe consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu.

Motivul solicitarii este legat de clarificarea situatiei cu privire la listingul telefonic invocat in cadrul anchetei aflate in curs de desfasurare la DGIPI, se arata intr-un comunicat al Guvernului Romaniei.

Ministrul Cristian Diaconescu va da curs cererii venite de la premierul Emil Boc si-l va chema in tara pe consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, pentru a oferi explicatii in legatura cu elemente care il vizeaza in cadrul anchetei de la DGIPI.

"Ministrul de externe va da curs cererii premierului, intrucat aceasta este procedura standard. Consulul Tiberiu Dinu va fi chemat in tara pentru a oferi clarficarile cerute de Executiv", a declarat Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al MAE, pentru NewsIn.

Diplomatul roman i-ar fi cerut fostului sef al DGIPI, Cornel Serban sa liste de convorbiri telefonice pe care ar fi vrut sa le foloseasa pentru a-l inlatura pe un angajat al consulatului si pentru a-l ajuta pe cumnatul sau, ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Ion Bazac a negat ca ar fi cerut listele de convorbiri pentru a afla cine l-a amenintat telefonic, sustinand ca nu este implicat in scandal.

"Nu am nicio legatura cu subiectul cazului in derulare. Am fost amenitat, probabil pentru a fi intimidat in luarea anumitor masuri, dar nu am solicitat servicii suplimentare, desi oricare dintre ministrii guvernului beneficiaza de sevicii uzuale de protectie din partea structurilor abilitate", spune ministrul Sanatatii.

Fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, Petru Pitcovici de la DGA, omul de afaceri Puiu Popoviciu si fostul rector al Universitatii de Agronomie, Aurel Niculae au fost retinuti miercuri, 25 martie. Ei trebuie sa dea explicatii in legatura cu un dosar mai vechi, legat de un teren pe care Universitatea l-ar fi cedat firmei omului de afaceri fara sa il detina.

Scandalul, care a iesit la iveala in urma denuntului unui ofiter al serviciului secret al MAI, a implicat si nume importante: Cornel Serban ar fi afirmat ca omul de afaceri Puiu Popoviciu ii cunostea si pe presedintele Traian Basescu si pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#consulul Romaniei Milano, #convocat Bucuresti, #scandal DGIPI , #stiri politice