Cozmanca se autosuspenda din PSD si-l ataca pe Geoana

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 13:22
4585 citiri
Cozmanca se autosuspenda din PSD si-l ataca pe Geoana

Dupa ce mai multi lideri PSD au declarat ca Octav Cozmanca va fi exclus din partid, acesta a trimis duminica o scrisoare catre liderii social-democrati in care anunta ca se autosuspenda din partid si in care il ataca din nou pe Mircea Geoana.

"Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivata si temeinica. Nu parasesc partidul si membrii sai adevarati, dar nu am nimic in comun cu indivizi care au tradat, care au privatizat partidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politici si care sacrifica PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar si ale celor apropiati: sotii, soti, copii, soacre, amante, interlopi, mafioti etc", arata Octav Cozmanca in scrisoarea remisa Ziare.com.

Cozmanca sustine in acelasi document ca PSD nu mai este un partid de stanga, asa cum pretind unii lideri din actuala conducere a formatiunii politice care "au comportament de dreapta, dobandind, impreuna cu familiile si prietenii lor - pe cai stiute de ei - averi imense, deruland afaceri dubioase, de regula, pe seama banului public".

Mai mult, acesta il ataca din nou pe Geoana si sustine ca PSD nu are, din aprilie 2005, "un lider autentic, recunoscut si respectat in multe structuri de partid din judete, municipii, orase si comune".

"Partidul Social Democrat este condus, in momentul de fata, de diverse grupuri de interese, clanuri sau gasti, care au hotarat si hotarasc soarta partidului, in numele unei asa-zise democratizari a partidului", mai crede Cozmanca.

In opinia sa, Mircea Geoana se indreapta spre o "sinucidere politica", in conditiile in care a exclus mai multi lideri de partid din teritoriu inaintea alegerilor prezidentiale.

Cozmanca spune ca se va intoarce in PSD cand acesta va fi un partid cu adevarat de stanga sau centru-stanga si avertizeaza ca ar putea face un nou partid politic.

"In situatia in care PSD nu va redeveni, in scurt timp, prima forta politica din Romania, voi initia, alaturi de alti oameni importanti si puternici, demersurile necesare si legale pentru constituirea Aliantei nationale a fortelor democratice de stanga. (....)

Sunt convins ca o Alianta democratica de stanga va asigura sanse reale si va acorda respectul meritat tuturor oamenilor acestei tari: profesori, medici, juristi, functionari, ceferisti, militari, economisti, ingineri, constructori, muncitori si tarani, femei si barbati, tineri si pensionari", conchide fostul senator.

Reactia lui Geoana

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca Octav Cozmanca are libertatea de a declara ce vrea, dar ca este pacat ca acesta spune acele lucruri despre PSD dupa cinci ani, de cand crede fostul senator PSD ca au inceput problemele in partid.

"Este libertate de expresie in Romania. Pacat ca trebuie sa treaca cinci ani de zile (de la congresul in care Geoana a devenit presedintele PSD, n.r) sa poti sa spui asa ceva. Ar fi fost mai firesc sa spuna din interiorul partidului. Daca doreste sa spuna din exteriorul partidului, fiecare este liber sa faca ce doreste in aceasta tara", a comentat Geoana scrisoarea lui Cozmanca.

Potrivit unor surse din presa centrala, Octav Cozmanca, fostul secretar general al PSD si unul dintre principalii directori de campanie ai formatiunii conduse de Ion Iliescu si de Adrian Nastase pana in 2004, ar putea conduce campania lui Sorin Oprescu la prezidentiale.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Octav Cozmanca autosuspendare PSD, #Cozmanca Geoana PSD , #stiri politice