Dan Nica, somat de revolutionari sa ceara excluderea lui Iliescu din PSD

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 10:29
3189 citiri
Dan Nica, somat de revolutionari sa ceara excluderea lui Iliescu din PSD

Asociatiile de revolutionari i-au trimis, miercuri, vicepresedintelui PSD, Dan Nica, o scrisoare deschisa in care cer ca ministrul sa isi ceara scuze pentru retinerea studentilor care l-au huiduit marti pe Ion Iliescu.

"Va solicitam sa prezentati scuzele cuvenite in numele Ministerului de Interne si sa dispuneti pedepsirea subalternilor Dvs care au ordonat, la cererea presedintelui de << onoare >> al PSD, retinerea abuziva, timp de patru ore, fara mandat de arestare, la sectia 1 Politie Bucuresti, a studentilor nonviolenti din << Grupul de actiune Noii Golani >>", se arata in scrisoarea transmisa de revolutionari lui Dan Nica.

In document se mai precizeaza ca studentii "au fost batjocoriti, maltratati, loviti, amprentati, fotografiati din fata si din profil precum infractorii, pentru ca militeaza pentru aflarea adevarului despre masacrul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990, tulburand astfel linistea publica a lui Ion Iliescu".

Revolutionarii arata ca "studentii din << Grupul de actiune Noii Golani >> nu au nicio legatura cu vreo miscare legionara sau de extrema dreapta", chiar daca Ion Iliescu i-a numit pe acestia "legionari".

"Am si aflat cine erau. De la organizatia << Noua dreapta >>. La fel s-au manifestat si samburii miscarilor legionare, care au aparut in anii 1920-1930. Asa a aparut si miscarea legionara", a afirmat, marti, Ion Iliescu.

"Domnule vicepresedinte al PSD, va solicitam sa cereti excluderea din partid a lui Ion Iliescu impotriva caruia s-a dispus inceperea urmaririi penale la data de 7 decembrie 2004 in dosarul crimelor revolutiei din decembrie 1989", mai cer asociatiile de revolutionari lui Dan Nica, pe motiv ca in regulamentul PSD se arata ca nu pot fi membri de partid persoane care au fost condamnate pentru crime in timpul Revolutiei din 1989 sau care au dosare in curs de cercetare penala.

Revolutionarii arata ca Ion Iliescu a fost cel care a ordonat reprimarea si arestarea studentilor anticomunisti in 1956 si 1957 si in 1968 si "este urmarit penal pentru masacrul tipic comunist din 22-27 decembrie 1989 (cel putin 942 de morti si peste 4000 de raniti, de 6 ori mai multi decat cei inregistrati in urma ordinelor date de dictatorul Ceausescu, ucis la ordinul lui Ion Iliescu fara a i se acorda dreptul la apel si recurs)".

Scrisoarea este semnata de 30 de asociatii si organizatii ale revolutionarilor si sindicate, printre care "Asociatia 21 Decembrie", "Blocul National al Revolutionarilor", "Fundatia Corneliu Coposu" si "Grupul vaduvelor de eroi martiri".

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#asociatii revolutionari, #cer Dan Nica, #excludere partid, #Ion Iliescu , #stiri politice
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
VÎNAREA CADAVRELOR POLITICE a ajuns VÎNARE DE VÎNT
V
V,A.,comunist,pensionar,dar mandru de ce a facxut in viata.
rank 1