Opinii: De ce, Basescule? De ce mana a doua?

Sambata, 07 August 2010, ora 15:12
3765 citiri
Opinii: De ce, Basescule? De ce mana a doua?
agenda.ro

Unde vezi tu tara de mana a doua, Basescule? Ce-ai? Ce-ti veni? Chiar nu vezi ca Romania e minunata, repet, minunata? Chiar nu vezi ca in Romania curge lapte si miere?

Chiar nu vezi ca viata indestulata ii face pe romani buni si muncitori, generosi dar hotarati? Chiar nu vezi ca bunul simt domneste in Romania? Cum indraznesti tu sa spui ca n-ar fi asa? Vrei, Doamne fereste, sa schimbam ceva? Crezi ca ne place sa auzim adevarul in fata? Ce ai, Basescule? Ce vrei tu?

Si Basescu nu vede...

Nu, nu, nu. Basescule, nu vezi. Nu vezi cele sase autostrazi terminate ce strabat Romania in lung si-n lat, de sus pana jos. Esti orb, orb, orb. Iti place doar sa critici oamenii si realizarile poporului. Nu vezi ca romanii nu pleaca de foame din tara, ci stau si traiesc bine. Ii primesc pe muncitorii in constructii, capsunarii si menajere din America, Italia sau Germania.

Te faci ca nu vezi spitalele noastre ultramoderne in care pacientii sunt tratai cu grija. In care medicamentele se gasesc intr-una. In care fiecare pacient are rezerva lui confortabila si bine dotata. Si Basescu asta care e el Basescu nici nu observa invatamantul nostru performant. Cel care scoate numai absolventi bine pregatiti pentru piata muncii. Invatamantul in care nicio diploma nu e cumparata si in care milioanele de studenti isi iau diploma pe merit. De ce vrei tu, sa schimbi asta, cand e asa de bine? Huo!

Iar tu Basescule, viclean copil de casa, nu vezi ce bine se-ntelege statul cu romanul. Statul are grija de cetatean. Nu, rautaciosule de Basescu, nu are grija sa-i dea la gioale. Ha ha ha, fir-ai tu de glumet ! Nu. Statul respecta si ajuta cetateanul. Orice problema are omul, se rezolva rapid si fara multe hartoage.

Dar ce nu vezi bine marinarule, e politica. Minunata politica romaneasca. Sublima.

Cu politicienii aceia minunati. Aceia care vin in fiecare zi la munca, in Parlament. Precum Crin si Ghise. Aceia cu bun simt, care nu se avanta in scandaluri politice. Cei de teapa, pardon, felul lui Ponta, Adrian Nastase ori Elena Udrea. Si bineinteles, cei de felul tau, Basescule. Toleranti, concilianti, diplomati.

Si sa nu uitam, adepti ai celor mai luminate principii de guvernare, intalnite doar in cele mai avansate societati. Guvernarea cu bata minereasca, a patriarhului luminat Ion "nea Nelu" Iliescu. Guvernarea spagasinica a lui Bombonel "Nepotelul Tamarei" Nastase si a lui Miky "Spaga". Si sa nu uitam de guvernarea impiedicata marca Tariceanu ori Boc.

Auzi tupeu!

Si la urma urmei, cum iti permiti tu? Nu stii ca Antenele lui Felix si Realitatea lui Nus te vor face praf? Pentru ca ei sunt patrioti, dom'ne! Nu ca tine. Patrioti.

Ce daca au averi dubioase si au turnat ca inecatii la Securitate. Ia uite la el! Cine esti tu sa faci morala? Lasa! Crede-i pe cuvant pe oamenii astia minunati. Stalpi ai economiei si vajnici sustinatori ai statului de drept. Sa ne bucuram toti de statul providential construit pe pamant romanesc.

Bine ca si tu ai contribuit la asta, Basescule. Bine ca ai adus bunastarea si concordia in Romania. Daca nu tu, atunci cine? Dar chiar si cu meritele tale, ce ai? Critici asa, din rautate. Sau ca sa te afli in treaba. Si daca e adevarul, ce? Tine-l pentru tine, frate. Ca noi suntem romani, noua nu ne place adevarul. Uite ca o ducem bine si fara adevar.

Deci cum iti permiti tu, cand avem atatea lucruri minunate? Cum? A, daca nu am avea astea, da. Am fi de mana a doua. Ba nu, scuze. De mana a treia.

Nota:

Acest articol este in mod evident un pamflet. Mai putin pentru postacii de partid. De orice culoare. Pentru ei nu poate fi decat ce vor ei sa fie. Le multumim ca exista si ca aduc bunul simt pe noi baricade.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#romania minunata, #cand vom trai bine, #criticile lui Basescu , #stiri politice