Ziare.com

De ce trebuie sa plece Ecaterina Andronescu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 22 Septembrie 2009, ora 12:44

   

De ce trebuie sa plece Ecaterina Andronescu
Cu o pirueta facuta in extremis Ecaterina Andronescu a reusit din nou sa evite evacuarea din Guvern.

Ordinul de epurare politica in scoli si incercarea de a sustrage din Legea Educatiei Nationale doua articole cu incompatibilitati care o priveau direct sunt doua erori care ar fi justitificat pe deplin inlocuirea sa dincolo de orice strategii politice ale PD-L.

Aceste doua motive sunt insa doar simptomele evidente ale bolii care o face pe d-na Andronescu incompatibila cu ministerul Educatei in acest moment, cel putin.

D-na Andronescu este intruchiparea antireformisului (garantat Vanghelie). Poate cu bunacredinta si cu sinceritate totala, domnia sa este incapabila sa conceapa necesitatea si caile reformei fara de care invatamantul romanesc se sufoca in mediocritate si irelevanta. Codul Educatiei pe care il concepuse intial era doar o cosmetizare subtire a prevederilor de acum.

A introdus in lege o parte dintre principiile "pachetului Miclea" doar fortata, sub amenintarea demiterii. Chiar si asa a resusit sa salveze partial politizarea sistemului prin atributiile foarte importante pe care le pastreaza inspectorul scolar judetean.

Ei bine, ministrul care ar da foc prevederilor reformiste ar trebui acum sa le puna in practica. De fapt, soarta Legii Educatiei Nationale depinde in mod esential si direct de minister. Acesta trebuie, in primul rand, sa elaboreze normele metodologice de aplicare a legii. Operatiunea poate dura, practic, oricat si chiar poate ajunge sa denatureze unele dintre prevederi.

Dar sa zicem ca apar pana la urma si normele de aplicare. Urmeaza modificarea programelor, care trebuie data pe mana unor oameni deschisi la minte, care sa intelega conceptul reformei, care pune accent pe adaptarea sociala a elevilor, pe abilitatile de comunicare si de folosire a computerului.

Dupa modificarea programelor, daca ea va fi bine facuta, ar trebui sa urmeze curatenia in corpul profesoral care va ramane supradimensionat in raport cu necesarul mult miscorat. Pe ce criterii? Cum si cine ii va pastra pe acei profesori care sa poate uita deceniile de invatamant invechit si sa-i invete pe copii cu metode noi, cu mentalitati noi astfel incat reforma sa fie reala?

In invatamantul universitar trebuie aplicate la sange incompatibilitatile. Cum sa asteptam asta de la un ministru lovit in plin de o astfel de incompatibilitate?

Una pestea alta, in calea aplicarii efective a Legii Educatiei Nationale stau o multime de obstacole si de pericole pe care le poate depasi doar o vointa politica de fier. Iar o asemenea vointa politica nu poate avea decat un om care crede cu toata fiinta lui in necesitatea si principiile reformei.

Ecaterina Andronescu nu este, cu siguranta, acel om, ba dimpotriva, este omul care pune cate obstacole poate in calea reformei. Tot timpul pe care domnia sa il va mai petrece la carma ministerului este un timp pierdut pentru reforma.

Ar fi suficienta inlocuirea Ecaterinei Andronescu pentru ca reforma sa capete o sansa? Are PSD vreun om cu vointa politica reformatoare de neinfrant? Eu nu-l stiu. Asa ca nici plecarea d-nei Andronescu nu este o garantie. Ar fi insa, in mod cert, un semnal de fermitate si vointa politica reformista din partea premierului. Emil Boc nu a dovedit deocamdata nici una, nici alta.

Asa ca, ma tem, in privinta legii educatiei, ce e mai greu de-abia va incepe dupa promulgare, iar sansele ca reforma sa devina din litera pe hartie fapt implinit nu sunt foarte mari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5757 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
50 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Plangacioasa

tanty caty trebuie sa plece din multe motive dar ultimul din ele e edificator, deorece e o plangagioasa, iata ce vedem in ziare.com, ieri la ora 23:42, "Eu am o cariera in spate. Sunt profesor universitar. Nu pot sa revoc ordinul. (...) Am discutat Legea educatiei cu 1.500 de profesori", a spus ministrul, cu lacrimile siroindu-i pe obraji, au declarat, pentru Gandul, surse din Coalitie, insa, lacrimile ministrului Educatiei nu au mai impresionat pe nimeni, aceasta nefiind nici prima manifestare de acest gen a Ecaterinei Andronescu, si probabil nici ultima.Dupa ce a iesit de la sedinta tanty caty, declara mandra cu totul altceva despre ordin, dovedind inca o data ca oricate suturi ar primi, pt ea acestea sunt de fapt tot atatia pasi inainte, si oricat s-ar strege cu ea pe jos, ramne acelasi soldat credinsios, garantat vanghele

 

Haos.

"Dupa 20 de ani" de reforme in invatamant, acesta a ajuns sa scoata oameni cu o prgatire submediocra.Toate sondajele din lume arata cest fapt.
Tote guvernele si toti ministri au spus ca "reformeaza", "modernizeaza",etc. si rezultatele au fost din ce in ce mai proaste.
Nici actualul proiect Miclea - Andronescu sau eu stiu cum sa-l mai numesc, PDL-PSD, Basescu - Restul lumii, nu cred ca va face ceva bun.
Daca scopul politic este sa fie scosi necalificati sau specialisti slab calificati nu se pot scoate "filozofi".
Ce stiu este ca d-na E. Andronescu este un Profesor de exceptie, cu care oricine se poate mandri.
Nu inteleg de ce a intrat in cloaca si mizeria politica unde oricine isi da cu parerea.
Suntem campioni ai contestarii si ai alegerilor dezastruoase.
Pentru o "strachina de malai" multi isi vand sufletul.Ei cred ca au intotdeauna dreptate.

 

Raspuns :

pentru ca este... depasita !

 

Dar au facut PSD sau PNL vreo Reforma Fundamentala in ultimii 20 de ani ?

Cand au fost singuri la PUTERE ?

Iata de ce PSD si PNL nu mai trebuie sa conduca Romania niciodata impreuna, iar separat, numai cu partidul care e capabil sa-i tina in sah, adica PDL
(ca altul capabil de asa ceva nu exista).


Ideal ar fi ca, daca PSD si PNl au guvernat tara 16 ani din 20, sa dam macar odata sanse si celuilalt partid - singurul capabil de reforme - sa conduca macar tot atat timp cat PSD/PNL AU TINUT TARA PE LOC.

PSD/PNL a detinut PUTEREA 16 ani din 20

► CRITERIU: timpul cat au detinut PUTEREA (guvernarea)

♦ PSD/PNL = CEI MAI MULTI ANI LA PUTERE,
separat sau impreuna cu altii: PSD+PNL = 16

2= ‘90-92 PSD+PNL+PDL
2= ‘92-’94 PSD+PNL
2 = ’95-96 PSD
4= 2000-2004 PSD
2= 2007-2008 PSD+PNL

♦ PDL = CEI MAI PUTZINI ANI LA PUTERE,
separat sau impreuna cu altii: PDL = 8

2= ‘90-92 PSD+PNL+PDL
4= ‘97-2000 PDL+PNL+PNTCD
2= ‘2005-2006 PDL+PNL

Sursa: ROMPRES Guvernele Romaniei

Cine a detinut puterea pe CRESTERE ECONOMICA = Cine a prapadit toata CRESTEREA ECONOMICA

► CRITERIU: cei mai multi ani de guvernare pe “crestere economica"

Romania a avut 10 ani de crestere economica: 1999-2008:

1 = 1999 - 2000 = cdr (pdl+pnl+pntcd)
4 = 2001 - 2004 = psd
2 = 2005 - 2006 = pdl+pnl
2 = 2007 - 2008 = psd+pnl

psd = 6 ani
pnl = 5 ani
pdl = 3 ani

PSD+PNL = 7 ani
PDL+PNL = 3 ani


♦ Din cei 10 ani de crestere economica,
PSD+PNL au guvernat 7 ani
PDL+PNL au guvernat 3 ani

♦ Din cei 7 ani de crestere economica guvernati de PSD si PNL,
Romania s-a ales cu
- distrugerea economiei pe termen lung, cu vanzarea pe nimic a petrolului romanesc PETROM, ROMPETROL, STERLING,
- cu DEFICIT BUGETAR EXCESIV pe crestere economica, inaintea Celei Mai Mari Crize Economice mondiale si cu
- ZERO km de autostrada
♦ In cei 3 ani guvernati de PDL (fara a avea vreodata functia de prim ministru), Romania a fost integrata in UE, PDL a facut Cota unica (copiata ulterior de Bulgaria), PDL a construit o economie stabila, cu crestere economica, dar fara deficit bugetar, fara inflatie si fara evaziune fiscala

A facut vreo reforma PD si apoi PD-L vreo reforma?

Intrebarea este ca replica la intrebarea ta.
Din 20 de ani, cel putin vreo 9 PS a fost in diverse guvermne si iun afara de a lasa dezastre in urma si galceava nu a facut nimic.
Singurul rezultat al PD-L a fost imbogatirea cocosilor, besciilor, goledbnblitistilor, casunenilor, borduristilor, asfaltatorilor, basestilor.

Stii care este principalul aport al PD-L in viata politica - GALCEAVA si incercarea de a isi distruge orice partene5tr de guvernare - a inceput cu PNTCD, a continuat cu PNL si acum inceraca cu PSD.
Cand au fost la guvernare nu au facut decat rau, dovedind o lipsa totala de profesionalism.

PSD a fost obligat sa faca REFORME ca altfel nu aderam la UE,
Fiecare CAPITOL de aderare la UE a fost un pachet de legi si norme reformiste, dar aveti prea putina minte sa intelegeti.
Cand Alianta DA la putere, nu trebuia decat sa aplice acele reforme, dar a fost prea greui.
S-au apucat de CONTRAREFORMA si asa au dus la esurarea reformei JUSTITIEI si SANMATATII, reforme cu care Baedelu se lauda pe la toate televiziunile.
Singura reforma a PD-L este cea a legilor MAFIEI, a caror implementare a dus la spoliuerea Bugetului romaniei.

De exemplu reformele PD-L au facut posibil ca domnul asfaltaor Casuneanu sa aibe o valoroasa colectie de automobilke si sa-i cumpere fiului cea mai scumpa masina din lume - 1,5 milioane euro.
Asta dup[a ce in 2005 primea de la ministrul PD-L Dobre si de la primaria Bucuresti condusa de Videanu, contracte in valoare de 500 milioane euro.
Reforma de reforma DOMNILOR.

1. PDL NU ARE TELEVIZIUNI sa faca galceava ca PSD.PNL.SECURITATE.Tv

2. PDL nu are invitati permanenti care demonizeaza PSD/PNL

3. GadeaCiutacuValentinStanMircea BadeaHurezeanuAdrianUrsuGhiseOprescuDiaconescuCrinAntonescuPavelescuCodrinStefanescuBolcasCodrinStefanescuSerbanNicolaeRazvanDumitrescu

Sunt prezenti zi-de-zi in media NU ca sa demonizeze PSD/PNL
Ci ca sa demonizeze PDL, de 5 an incintinuu - indiferent ca PDL e la putere sau in opozitie♦ PSD.PNL.Tv = 99% din Piata Presei POLITICE
♦ PDL.Tv = 1,6% din Piata Presei POLITICE

PSD.PNL.Tv = 52,4% din Piata media si 98,4%+1 din Presa POLITICA

Practic,
99% din Presa POLITICA este sub control PSD.PNL
Nimeni in afara PSD.PNL nu mai face presa POLITICA.

Sarbu 24,5 + Voiculescu 17,5 +Vantu 7,6 + OTV 2,8 = 52,4
Sarbu/CME = PRO TV, Acasă TV, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania = 24,5%
Voiculescu = Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV, gspTV, gspTV 3, gspTV 3 = 17,5%
Vintu = Realitatea TV, Romantica, TeleSport = 7,6%
TVR = TVR 1, TVR 2, TVR Cultural = 6,9%
ProSiebenSat.1 = Prima TV, Kiss TV = 4,9%
Dogan = Kanal D = 4,9%
Micula = National TV, N 24, Favorit TV = 4,1%
Prigoană = Etno TV, Taraf TV = 3%
Diaconescu = OTV = 2,8%
Păunescu = B1 TV = 1,6%
Altii = 22,2%.

“Cum s-a impărtit presa la moguli (si altii) in 2008"
Iulian Comanescu
2 May 2009
http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-5663175-cum-impartit-presa-moguli-altii-2008.htm

PDL e SINGURUL partid 1. anti-sistem si 2. care a facut reforme durabile

Reforme durabile = reforme ale caror efecte SE VAD astazi

PSD/PNL sunt partidele care timp de 20 de ani au luptat NUMAI impotriva reformelor, si n-au produs niciodata ceva mai bun ca PDL.

Timpul inapoi nu-l mai dam!!!

CE IMPORTANTA MAI ARE CE AU FACUT IN ULTIMII 20 DE ANI!!

Important este ce fac ACUM!!! Se pare ca ACUM ar fi momentul unor schimbari IMPORTANTE iar eu ca simplu cetatean ce vad:

PNL - isi baga picioarele in reforme si sub pretextul protestului se retrage din dezbatere.
PSD - vrea sa ne indreptam spre comunism implicind politicul in toti si in toate
PD-L - desi are piinea si cutitul in mina, taie cu partea neascutita a cutitului lasind doar o iluzie de reforma.

Taieturile in carene vie sunt dureroase dar numai asa se poate scapa de partea imputita.

Chiar de-i chirurg, va rog, fara Oprescu caci omul si sustinatorii lui sunt penibili.

Pardonez-moi

PD-L(eba) = factiune FSN => Va rog reformulati

Timpul inapoi nu-l mai dam - dar nu trebuie SA-L REPETAM :)

PDL nu are painea si cutitul.

L-ar fi avut daca avea 50%+ 1 in parlament, asa cum PSD/PNL au TOATE Televiziunile, de exemplu
Cand o sa aiba 50% + 1 atunci o sa pot sa-i cer TOTUL

PACALICIUL Oprescu are de terminat autostrada suspendata

@ paul13, iti vand un pont, esti la fel de penibil ca madam caty

Onorabile, chiar daca esti unul din trepadusii psd, ar trebui sa stii ca un ordin de ministru nu poate incalca o lege, chiar daca ai citit ordinul, nu inseamna ca ai citi si legea in vigoare, care nu prevede ca ministru sa numeasca directorii, asa cum este stipulat in ordin, ci inspectorii numesc directorul.Iti recomand pt cultura ta generala si ordinul 3278 din 23 februarie 2009, prin care tanty caty a decis suspendarea "pana la o data ce va fi comunicata ulterior" a concursurilor pentru ocuparea functiilor de inspector scolar si director din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, care incalaca deasemena legea.Oare dece a dat madam caty aceste ordine, ilegale, de dragul copiilor pe umarul care plangi acum.andronescu nu a vrut sa faca nici un fel de reforma, brat la brat cu sindicatele pe care le sustine, si pe care tu le apreciezi, pt a se toca 7 la suta din pib, dupa cum vor muchii lor, adica ineficient, clientelar, neperformant, fara nici o responsabilitate. Stii la cate sute de milioane de euro se ridica piata meditatiilor din Romania, incurajata si susutinuta de sindicate si de madam caty, stii ca fara meditatii nici macar un elev de clasa a doua nu mai poate trece clasa?!Asta e modelul pe care-l doresti pt copilul tau, sau esti unul din directorii numiti de psd?!Stii ca madam caty isi promoveaza propriul nepot costoiu, o nulitate, pe care a crescut-o la san, pe post de secretar de stat si mana ei dreapta?!Stii ca andronescu a sters pur si simplu, ca ultimul borfas, din capitolul incompatibilitati al legii trimisa in Parlament dar aprobata in guvern, articolul care se referea la incompatibilitate a functiei de rector cu cea de demnitate publica, care o afecta direct.Mai spui ca a fost aleasa de rectorii, dar stii ca toti rectorii sunt acum dinozaurii care vor sa-si pastreze functiile pana la deces, iar madam caty, aflata intamplator, nu-i asa tot in aceasta situatie, le tine isonul, profitand de functia politica pe care o detine, papand sute de milioane pe luna si blocand accesul tinerilor la functiile universitare pe care le merita.De ce tanty caty daca tot e asa de "reformista", nu vrea sa adopte sistemul occidental de promovare din invatamant?!Mai spui ca a fost aleasa, dar stii ce inseamna uninominalul psd+pnl, inseamna ca poti sa fii si pe locul 3 ca tot te alegi, prin redistribuire, si mai e ceva "s-a ales", in sectorul 5, fiind garantat vanghele, semianalfabetul "goaaglee", ceeace practic e cam jenant, adica te garanteaza unul cu bacalaureatul luat in conditii de frauda pe la Mogosoaia, ca in Bucuresti nu i l-a dat nimeni, pe tine un ditamai rector, profesor doctor, etc.Si la urma urmei, chiar liderii psd au acceptat retragerea ordinului.Mai vrei sa-ti aduc aminte de gafele monumentale, din cele 9 luni, hai ca e penibil pt o doamna, devenita soldat credincios vanghele, care mereu declara ca n-o intereseaza fotoliul de ministru, dar orice s-ar intampla, nu se lasa dusa, desi a ramas fara onoare si demnitate.

@ vinturi pa-triciu pres e dinte

Imi permit sa-ti spun ca in acest moment Boc, ar fi trebuit sa o demita pe aiurita asta de la invatamant!!

Atitudinea ei este incompatibila cu orice functie publica!!!

Atita timp cit tu dai ordine pe care nu ai cu ce sa le sustii si te schimbi dupa cum adie vintul inseamna ca nu esti capabil sa conduci NIMIC!!!

PD-LEBA sa invete intai sa conduca ministerele sportului si turismului

... si apoi sa faca reforma in romania.
Tupeisti cum sunt,PD-LEBA se bate cu caramida in piept cu realizarile altora si mistificand realitatea se dau mari reformatori.
Din cele trei legi ale reformei 2 sunt facute de ministri PSD (educatia si legea salarizarii) iar una este o compilatie a tutror ministerelor care au in structura agentii,oficii.regii.
Negocierea cu UE a inceput-o in 1999 guv Isarescu apoi PSD a terminat pana in 2004, cu Puscas, 24 de capitole, ramnand stegulete rosii pe justitie,afaceri interne si ceva pe la mediu.
Base se bate in piept ca el cu Monica-spaima sticlelor de vin,Blaga cel frumos si Sulfina- inundatii in Timis =ciordeala au dus Romnica in UE.
Nu are macar bunul simt sa aminteasca si pe ceilalti.
PSD a bagat Romania in NATO si la un an de la SUMITUL peste tot erau poze doar cu Basescu si cei din NATO.
Base a fost ministru transporturilor 10 ani de ce nu a facut drumuri expres macar,daca autostrazi nu-i suporta creierul.
PD-LEBA are acum de partea sa un post TV ultraperformant si facut cinstit B1TV al cinstitului George Paunescu chelnerul informator de la LIDO.
In plus este sustinut de ziaristi profesionisti ca R.Moraru,A.PORA-ofticata,R.Culcer-ofuscata si cam atat.
Este unu care nu tot posteaza cate procente din televiziuni detine PSD PNL PD-LEBA.
Cu acelasi comentariu a umplut toate ziarele si site-urile ca lumea s-a cam saturat. Du-te si te opereaza.

● PSD+PC+PNL - CEI MAI MULTI hiperbogati ai Romaniei

“Cei mai multi "hiperbogati" ai Romaniei se află in curtea PSD"
Cotidianul, 30 Sep 2008
http://www.cotidianul.ro/cei_mai_multi_hiperbogati_ai_romaniei_se_afla_in_curtea_psd-59707.html

● PSD+PC+PNL - CEI MAI MULTI candidati cu dosare penale

Alegeri locale 2008
“Lista neagra a candidatilor la presedintia Consiliilor Judetene""
18 mai 2008

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-3034909-lista-neagra-candidatilor-presedintia-consiliilor-judetene.htm

PSD, partidul cu CEI MAI MULTI CANDIDATI selectati dupa grade de rudenie sau influenta

“Toptanul candidatilor"

21 Oct 2008
http://www.cotidianul.ro/toptanul_candidatilor-61803.html

● PSD+PC+PNL - CEI MAI BOGATI politicieni din Romania, in 2008

“Topul celor mai bogati politicieni din Romania"
Marti, 14 Octombrie 2008 10:49


http://www.realitatea.net/topul-celor-mai-bogati-politicieni-din-romania_365836.html

● PSD+PC - CEI MAI BOGATI politicieni din Romania, in 2006

Top 10 - cei mai bogati politicieni din Romania"
Hotnews, 28 februarie 2006

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1188220-top-10-cei-mai-bogati-politicieni-din-romania.htm

● PSD+PNL+PC - CELE MAI MARI CONTURI

Pe langa sumele uriase depuse
in strainatate sau in tara, pe numele unor rude, alaturi de case si terenuri, averea politicienilor e colosala

PARLAMENTARII DECLARA 1 MILIARD $. RESTUL?
31-01-2006

http://www.gardianul.ro/2006/01/31/dezvaluiri-c11/parlamentarii_declara_1_miliard_restul_-s73397.html

limbricilor !!!

"AM LIPSIT CAM MULT...UN EXAMEN DE GRAD, CARE-MI VA ADUCE UN BENEFICIU ,LA SALARIU,DE...20 DE LEI(5 EURO).EXAGERAT, IN VIZIUNEA GUVERNAMENTALA.MOTIV PENTRU CARE SCHIZOFRENICUL MICLEA URMARESTE ELIMINAREA GRADELOR DIDACTICE.PROFESORII SUNT LIPITORI CARE SUFOCA STATUL.PROFESORII SUNT CAUZA PRINCIPALA A CORUPTIEI.PROFESORII CANGRENEAZA STRUCTURILE STATULUI .VINDEM EDUCATIE, ASTEPTAM INCHIZITIA!RUG LA PROMOTIENUMAI CA SI CARBUNII COSTA 9LEI/3KG.MULTE S-AU MAI INTAMPLAT...DIN TOATE COMENTARIILE AM RETINUT DOAR UN FIR:REVOLTA.O REVOLTA NU DIFUZA, CI PURIDIRECTIONALA.O REVOLTA INDREPTATA IMPOTRIVA INCOMPETENTEI.IMPOTRIVA INCULTURII.IMPOTRIVA PROSTIEI CARE SE MANIFESTA IN STARE PURA.IMPOTRIVA NESIMTIRII.ASTAZI, A IUBI ROMANIA INSEAMNA A O URI.A URI URATENIA CARE O SCHIMONOSESTE.A URI EDUCATIA DATA CU LINGURITA..CEAUSESCU AR FI INVIDIOS.NUMAI LA EDUCATIE PE CARTELA NU S-A GANDIT.A FOST *** SAU LIPSIT DED IMAGINATIE?INCLIN SPRE A DOUA VARIANTA.PENTRU CA NICIUN OM INTELIGENT NU DESCONSIDERA CULTURA SI EDUCATIA.SPRE DEOSEBIRE DE MARLANUL DE COTROCENI, CARE SUFERA DE NEVROZE OBSESIONALE, CEAUSESCU NU ERA DETRACAT.CEAUSESCU ERA DOAR UN OM DE TZARANOAIA, CARE VALORIZA DOAR MUNCA BRUTA.TARANOIUL DE LA DEBARCADER DETESTA CULTURA , PENTRU CA NU A REUSIT SA DEVINA AMANTUL EI.
O VITA(ALT APELATIV MAI GINGAS NU AM GASIT) CARE VORBEA IN NUMELE UNUI COMITET NATIONAL AL PARINTILOR, UN FEL DE SOCIETATE CIVILA PIPPIDICA, ARE PRETENTIA SA REDACTEZE PROOGRAMELE SCOLARE.NU-I POT SPUNE REPREZENTANTEI REGNULUI ANIMAL DECAT:CUCOANA, DACA ESTI ATAT DE GROZAVA, EDUCA-TI SINGURA LOAZA SI LASA EDUCATIA PE MANA PROFESORILOR.DACA VREI AMATORI, INITIAZA O NOUA REVOLUTIE MAOISTA,ELEVII SI STUDENTII SA-SI BICIUIASCVA SI SA-SI MANANCE PROFESORII.POATE ASA TI SE VA REGLA METABOLISMUL"---MAIASTRA LOVITURA DIVERSIONISTA TRAIANE.DUPA 20 DE ANI DE ASA-ZISA POLITICA IN CARE FAMELIILE VOASTRE DE POLITICIENI IMBUIBATI DEVIATI DE LA SUBIECTE GRAVE SI DATI VINA PE PROFESORI PT. TOATE RELELE.

ca sa vina

maestrul invatzamantului hardău.cel mai tare ministru cu nasu cel mai rosu.studentii din cluj stiu de ce.

Nu sunt fan Ecaterina Andronescu,

cu atat mai putin pentru PSD, dar, cunoscand foarte bine modul cum gandesc romanii (absolut interesat si subiectiv) si urmarind aceasta furtuna iscata de un ordin ministerial, tind sa cred ca era, totusi, ceva bun in acel ordin daca, dintr-o data, s-au ridicat atatia impotriva lui.
Este evident ca in Romania comunista si postcomunista numirile in demnitati mai mari sau mai mici se fac pe criterii in general politice, pe relatii si interese de grup. Este o "defectiune" foarte veche a societatii romanesti. Chiar daca s-ar face prin concurs, se pune urmatoarea intrebare: cine organizeaza concursul si cine judeca evaluarile? In mod normal ar trebui ca si comisiile de concurs sa se stabileasca prin... concurs.
Asa cum alegerile pentru Presedinte, primari si parlamentari se fac din jos in sus, cred ca si directorii de scoli ar putea fi alesi de colectivul de profesori si REPREZENTANTI AI PARINTILOR (si chiar ai elevilor, de ce nu?) din acele scoli. Iar acest lucru ar putea fi extins si pentru alte institutii publice, inclusiv spitale. Oamenii de acolo, implicati direct, stiu mai bine cine este competent, etic, moral, cu talent de administrator, un om care poate prelua o functie de conducere. Si mai este un lucru: este gresit si in acelasi timp periculos sa impui un conducator din afara. Conducatorul trebuie ales dintre cei care au dat cu capul acolo si cunosc foarte bine problemele, si mai ales problemele specifice.

Naivitate!!!

ceea ce spui tu o stiu toti politicienii!!! Insa, nu le convine o tara cu reguli clare si transparente!!!

NU, DIN NESTIINTA CONDUC PROST, CI DIN DORINTA DE A NU EXISTA NIMIC CLAR!! IN NEGURA VREMII SI A LEGILOR POTI SA FACI ORICE!!

LEGI AMBIGUI, JUSTITIE ORABA, OAMENI SLUGARNICI, SLAB PREGATITI SAU SANTAJABILI = politica de stat din ultimi 20 de ani

mai oameni

De ce preluati slogane politice nemestecate.
Nu se face nci o reforma . Sunt vorbe goale. Abia de acum vor intra in sistem oameni ca Udrea carora nu li se mai cere vechime. Si de nu-i vechime de unde expierienta?
De ce credeti politicienii. Nu v-ati saturat de minciunile lor de 20 ani.

Victima jocurilor politice

Nu sunt mare fan Ecaterina Andronescu, care mi se pare un ministru care prea tine cu dinti de scaun. DAR mi s-a parut curajoasa si buna masura ei de a inchide fabrica de diplome la distanta spiru haret. Ea e un profesor de moda veche, si asta nu e rau. Unele dintre masurile din codul ei, ca de exp. liceu obligatoriu mi s-au parut bune. Nu cred ca tot codul miclea e bun, mi se pare ca e o privire manageriala si comercializata a invatamantului. Andronescu e insa prinsa la mijloc intre politruci semi-analfabeti sau verosi, care nu prea au iubit scoala, din toate partidele. Ea iubeste scoala si a lucrat o viata in acest domeniu. Sa vina unul si altul, de la diverse partide, sa dicteze *** fi invatamantul, si ce masuri sa adopte mi se pare aberant. Soarta scolii trebuie sa fie dictata de cei care au experienta si pasiune pt. acest domeniu, nu de neaveniti.

MULT STIMATA SI IUBITA TOVARASA GARANTATA SI SUSTINUTA DE MARELE VANGHELIE,

Cu ajutorul dragului nostru Eminescu vă dau un sfat:
"Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramai la toate rece. "
Deci, numiti sefi membri PSD pană si la spălat pe jos in scoli pentru a infăptui visul de aur al tovarăsului Secretar General Nicolaie Ceausescu.
Mergeti pană acolo incat să nu frecventeze cursurile decat soimii PSD, tinerii TSD, si seniorii PSD. Numai asa vom ajunge pe cele mai inalte culmi ale bunăstării si "pogresului"

 

Scarba,...

...mi-e din ce in ce mai scarba de dvs., doamna Ene! Pe masura ce se apropie alegerile si nu ati reusit sa "livrati" macar unul din obiectivele pentru care ati fost inregimentata intr-o tabara, articolele dvs. au un ton din ce in ce mai disperat, apeland tot mai frecvent la acuze neprobate decat prin "se stie ca"!... Eu nu "stiu"! Si de acceaa astept de la jurnalist nu sa imi expuna parerea lui partinitoare despre un subiect ci sa probati cu documente afirmatiile pe care le sustineti!...
Cand in proiectul de lege a educatiei inaintat spre asumarea raspunderii tonul il dau articolele "celeilate parti", de ce am crede ca dna Andronescu e cea care a "sustras" cele doua articole? Si asta cand sunt o multime de personaje portocalii carora le-ar conveni pastrarea atat a pozitiei din invatamant cat si a celei din politichie!... Vorba aceeea: toti o apa si-un pamant!... dar daca se poate trage si un folos din aruncarea pisicii in curtea adversarului politic, ... de ce nu?! Ati tunat si fulgerat pe marginea ordinului care viza revenirea la normal in scolile in care fraiele sunt tinute de directori numiti pe criterii politice, incercand jalnic sa ne convingeti ca ministrul intentiona prin acest ordin sa schimbe 16000 de directori dupa bunul plac, cand ordinul spune si presupune contrariul - scoaterea de sub arbitrariul numirilor politice si cresterea rolului consiliilor de administratie in acest proces! Ati incercat, penibil, sa ne convingeti ca ar fi imposibila implicarea consiliilor de administratie din scoli intrucat acestea ...nu exista! ??? :-) Fals! Straduiti-va mai mult si nu uitati, in stradania dvs, ca propunerea de a elibera ...locul pt a lasa cale libera progeniturilor analfabete ale celor care va platesc ar insemna renuntarea la ultimii oameni din sistemul de invatamant care mai au carte si discernamantul necesar pentru (re)punerea pe roti a acestuia, pentru a-i reda macar calitatea pierduta in ultimii 10-15 ani!

 

Frate, esti indoctrinat rau, zau asa!!!!

Judecand dupa felul dumitale de a scrie si dupa ora la care ai postat (7.18), e limpede ca "activezi" in sindicatele lui Nistor si Izvoranu si, abia venit la servici(u), iti versi propriile frustrari pe forum. Cu asta va ocupati voi, ce vreti "binele tarisoarei"??? Editorialistul (ca o fi sau nu inregimentat politic, treaba lui – insa dumneata sigur esti) face o observatie logica: nu poate implementa o lege in sistem un ministru care a facut tot posibilul sa impiedice aceasta lege: ce e asa de greu de inteles??? Logoreea pseudodocta a dumitale – cu "ultimii oameni care mai stiu carte", "portocalii" etc.– e indicata pt grevele antireforma la care sunt incredintat ca vei participa cu inflacarare. Si ai dreptate: sunteti ultimii care mai stiti carte, pt ca pe astia micii habar n-aveti sa-i invatati carte (de atatea greve si infierari ale reformei, cand sa mai aveti timp si pt asta, nu-i asa?). PS: Cred ca mult mai multa scarba provocati voi, cu pseudosindicatele voastre...

vrem ministru pe

hardău.

IMPREVIZIBILA DOAMNA ENE!

Singura constanta ramane aparitia unui nou articol tare....dis de dimineata si ...oscilarea pozitionarii!
Madam Andronescu ar fi trebuit schimbata din functie pentru ca ea executa comenzi politice paralele cu programul stabilit odata de coalitie!
Desi structura ei psihio-comportamentala o recomanda,ca pe o femeie sensibila,realista si bineintentionata,...doctrina bate-o vina ,o face incoerenta si penibila!
Da, ministrul trebuia sa plece din doua motive,se opune reformei si pentru gestul de sustragere a unor articole din lege,dupa asumare!
Nu a fost sa fie pentru ca premierul este un om prea manierat si bine crescut!
Retragerea ordinului respectiv insa,nu reprezinta nici o garantie ca legea invatamantului va putea fi implementata,cel putin in actuala formula guvernamentala!

 

Intrebare

Fa, ai citit ordinul sau bati apa in piua?
A schimba pe criterii politice si pe aparteneta la un singur sindicat a politrucului PD-L Croitoru 2700 de directir ti se pare firesc?
2700 directori care si-au ocupat postul prin concurs au fost inlocuiti de PD-L cu oamenii lui Croitoru din FEN. Ti se pare corect? sa iti fien rusine. Scolil;e noastre au nevoie de DIRECTORI nu de politruci.
N-ati citit ordinul, dar dati din gura.
La Botosani a fost numit de PD-L un inspector general, un profesor care nu indeplionea nici o conditie lefgala, singurele merite fiind - membru PD-L, memebru FEN si sluga prea plecata a lui Croitoru.
Nu va e rusine?
Chiar nu va pasa de copii nostri?
O combateti pe doamna ministru numai pentru ca este mebra PSD?
Hai sa va vand un pont - deocamdata functiile pe care le-a ocupat doamna ministru (in afara de cel de ministru) au fost obtinute prin ALEGERE - a fost rector ales de Senatul UPB, presedinta Asociatiei rectorilor din Romania (aleasa de toti rectorii din Roamnia), deputat (aleasa de bucuresteni). Deocamdata domna ministru nu trebuie sa-si dovedeasca si sa-si confirme competenta pentru ca aceasta competrenta a fost validata.
Tu sau madam Ene cum v-ati comfirmat comepetenta de va dati cu parerea?
Macar ai citit ordinul?

adevarat

numai cine nu o cunoaste sau e platit poate sa vorbeasca in asa fel de o doamna profesor .Mi-a fost alaturi in cariera si vreau sa va spun ca este un dascal exceptional,spre deosebire de dvs. doamna Ene care sunteti platita cu ziua.Pacat ca aruncati cu noroi fara sa stiti,dar asa sunt pedelacii.

TOT CE SCRIi AICI ESTE MINCIUNA SFRUNTATA!

omule trezeste-te,suntem in Romania europeana a sec XXI!

comunistule

ptiu drace' nu mai au voie oamenii sa isi spuna parerea despre madam cati ca te deranjezi la stomac tovarase? Pai ce, crezi ca avem nevoie de permisiunea mult iubitului tau PSD ca sa ne spunem parerea? Ai luat-o pe panta ailalta tovarase, de cand tot postezi aici in apararea lu tanti cati! of of of ... De aia o ducem prost, ca avem printre noi si din astia ca tine. Nu mai poata omul sa traga un part ca gata trebuie sa cerem voie la iliescu si gioana ... si sa cerem si garantia vanghelie!!!

bai aaroane

nu vezi ca Basescu zice ca tara asta e pe cale de disparitie - 15 milioane in 2050, 10 milioane in 2075. Nu vezi ca vrea sa aduca emigranti - nu asculti ce zice presedintele tau iubit? De unde crezi ca o sa ii aduca? Din Germania? Pai nu i-a trimis el si regimul lui inapoi in Germania pe aia care au scapat de regimul lui Ceausescu? Si atunci tot tiganii o sa aduca si o sa fim majoritari si noi o s afacem legea mai aaroane mai.

 

 

va atrag atentia

Va rog ca sa va aduceti aminte ca pe vremea guvernarii PSD 2000-2004 aceasta doamna a fost remaniata pe final de mandat de celebrul saritor pe fereastra Athanasiu. Cum Doamne iarta-ma au revigorat-o p-asta din nou. Doar pt ca e garantat Vanghelie? Eu va spun... De vina este si PDL-ul... Pe de alta parte nu aveau din ce alege (Lia Olguta Vasilescu - PRM-ista rebranduita). Ideea e alta. Acest Minister nu are de cine sa fie condus. Adica are, e de acolo din interior, dar nu se baga, pt ca este prea doamna. Educatia e varza..., 10 luni pt elaborarea metodologiilor? poate 10 ani, poate dupa 10 luni isi mai asuma inca odata premierul raspunderea pt aplicarea metodologiei de aplicare. Nu avem specialisti in educatie... sau mai bine zis avem dar nu sunt branduiti politic.

 

apa in piua

Pt Ioana Ene- esti o pu.pincurista madam si astepti zaharelul de la boc; nu-ti este r.usine ?

 

PENTRU CA A DAT DOVADA DE LASITATE,ACEASTA FEMEIE NU ARE CE CAUTA IN FUNCTIA DE MINISTRU,SE VEDE CLAR CA -I PLACE CASCAVALUL.P.S.D DOARME?

,,,...

 

indiferent de cine ar fi la carma invatamantului,haosul si incertitudinea care domnesc,nu-i vor da pace..chiar de ar avea intentii bune!

D-na Andronescu[pare]nu prea respecta linia partidului si deciziile guvernului si vrea ,,reforma democratica",invatamant de calitate[bazat pe examen de admitere,evaluari finale...cum era odata],fara politizare[din cate am inteles eu nu-si mai doreste directori inregimentati in partide].La noi in oras,directorii care sunt consilieri sau sefi de partide,au fost avertizati sa renunte la functie sau partid[credeti ca este rau!?].Eu cred ca nu era rau daca se discuta in scoli[inainte de asumarea guvernului]Statutul Educatiei,erau adaugate sau eliminate niste ,,ziceri ale comisiei paterne"si in forma finala era aprobata de parlament si promulgata de presedinte.Asa...scoala,copiii,parinti, se afla intr-o continua reforma si schimbare,incertitudinea predomina si politicienii se cearta intre ei.

 

va spun eu

de aia...

 

In primul rand, sa plece...

...pentru ca s-a dovedit, in repetate randuri, o incapabila, o oportunista si o aiurita! D'aia sa plece! Si abia apoi sa urmeze si alte motive, politice sau (e)vangheliare!

 
 

 

de asta!

abramburica trebuie sa plece pentru ca este abramburata si are nevoie de mult timp in intimitate si liniste ca sa se abrambureze.

 

Prima   1   2   Ultima

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor