Deputat PDL, exclus din partid - a fost acuzat ca e apropiat de Basescu

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 13:24
3017 citiri
Deputat PDL, exclus din partid - a fost acuzat ca e apropiat de Basescu
Foto: Damboviteanul

Biroul Permanent National al PDL a decis, luni, excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, fost lider al Consiliului Judetean Dambovita. Conducerea PDL a votat pentru plecarea acestuia, dupa ce Popescu a fost audiat.

Surse din PDL au precizat ca hotararea a fost luata cu 32 de voturi pentru, un vot impotriva si doua abtineri, potrivit pesurse.ro. Decizia va trebui validata de Consiliul National de Coordonare, intrucat Popescu are si calitatea de deputat.

Florin Popescu a declarat, la iesirea de la audieri, ca liderii PDL l-au acuzat ca este prea apropiat de Traian Basescu si ca nu este dedicat partidului, sustinand, ironic, ca in PDL este democratie, "doar se voteaza secret".

Acesta a mai spus ca actiunile PDL sunt asemanatoare cu cele ale comunistilor, care cauta un tap ispasitor in momentul in care lucrurile nu merg bine.

Deputatul a fost exclus pe motiv ca a cerut demiterea conducerii interimare a PDL Dambovita, dupa ce acesta a acuzat ca "isi bate joc de mambrii onesti ai formatiunii".

Demitere in PDL: Liderul din Dambovita, inlocuit cu Liviu Negoita

Presedintele PDL Vasile Blaga a mentionat, inainte de inceperea sedintei, ca se va discuta despre cazul Dambovita si ca decizia va fi luata prin vot secret, potrivit Mediafax.

Popescu a fost exclus la solicitarea conducerii Organizatiei Dambovita, iar acest caz a mai fost discutat in BPN al PDL si in urma cu o saptamana. Vasila Blaga declara atunci ca deputatul a incalcat statutul partidului, pentru ca a participat la inaugurarea sediului Partidului Miscarii Populare (PMP).

"Vi se pare firesc sa participi la constructia unui alt partid politic, declarandu-ti in acelasi timp, ipocrit, sustinerea fata de PDL?", intreba Blaga in acel moment.

Deputatul PDL Toader Paleologu este de partea lui Popescu in acest caz, facandu-si publica pozitia la scurt timp dupa decizia de excludere. Paleologu a scris pe pagina personala de Facebook ca se autodenunta, sustinand ca si el a participat la o sedinta a PMP, dar si la congresul PNTCD.

"Autodenunt: in contextul in care BPN al PDL discuta excluderea lui Florin Popescu pentru ca a participat la inaugurarea unui sediu PMP, tin sa aduc aminte ca am participat la congresul PNTCD si, in calitate de invitat, la o sedinta a conducerii PMP", a precizat acesta pe reteaua de socializare.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Florin Popescu exclus, #Florin Popescu exclus PDL, #Florin Popescu exclus partid, #Florin Popescu exclus Dambovita , #stiri politice