Deputatii dezbat marti raportul in cazul Elenei Udrea

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 17:45
1599 citiri
Deputatii dezbat marti raportul in cazul Elenei Udrea

Deputatii vor relua, marti, dezbaterile asupra raportului elaborat de Comisia de ancheta in cazul Elena Udrea, fara a avea un termen limita stabilit, urmand ca documentul sa fie supus votului final in aceeasi zi, dupa epuizarea discutiilor, a decis luni conducerea Camerei Deputatilor.

Secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau, a anuntat ca lucrarile plenului asupra raportului elaborat de Comisia de ancheta privind cheltuirea banilor publici de Ministerul Turismului vor fi reluate marti, incepand cu ora 11.30.

La finalul dezbaterii va avea loc sesiunea de vot final, care va include atat raportul elaborat de Comisia de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, cat si raportul Comisiei juridice in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Pe de alta parte, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat act marti de sinteza constatarilor Curtii de Conturi rezultate in urma controlului activitatii Ministerului Turismului.

Camera Deputatilor avea programata dezbaterea Raporului Comisiei de ancheta in cazul Udrea la 6 octombrie, dar sedinta a fost suspendata dupa consumarea timpului prevazut pentru acea zi.

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a anuntat atunci suspendarea dezbaterii privind raportul Comisiei de ancheta in cazul Udrea, imediat dupa ce ministrul Turismului si-a incheiat discursul, care a durat aproximativ 50 minute.

"Liderii de grup parlamentar, la propunerea Biroului Permanent, vor trebui sa se reuneasca si sa programeze continuarea sedintei la o data ulterioara", a sustinut Anastase.

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a acuzat-o pe Anastase a ca a condus "prost sedinta " si ca nu a respectat programul. Liberalul a adaugat ca lucrarile privind raportul Comisiei de ancheta in cazul Ministerului Turismului trebuie sa continue. "In numele grupului PNL, solicit sa supuneti plenului modificarea programului, sa se continue dezbaterea, apoi abia sa trecem la vot final", a propus Nicolaescu. Deputatii nu au mai revenit insa in sedinta.

Ca urmare a sistarii lucrarilor, a fost amanata si sesiunea de vot final a deputatilor, in cadrul careia acestia urmau sa se pronunte asupra solicitarii Comisiei juridice in cazul Monica Iacob Ridzi de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru al Tineretului, pentru savarsirea infractiunii de delapidare.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#raport Udrea dezbatut deputati, #dezbatut marti Camera Deputatilor, #Elena Udrea ministru Turism , #stiri politice