Deputatii nu stiu in ce dosar l-au scapat pe Nastase de urmarirea penala

Marti, 23 Iunie 2009, ora 22:46
1172 citiri
Deputatii nu stiu in ce dosar l-au scapat pe Nastase de urmarirea penala

Parlamentarii nu stiu daca marti au votat impotriva ridicarii imunitatii lui Adrian Nastase in dosarul cerut de Laura Kovesi sau in altul.

Acest lucru a iesit la iveala dupa ce a fost votata o propunere a udemeristului Marton Arpad de a i se cere Procurorului General sa clarifice daca exista doua dosare ale lui Adrian Nastase, asa cum a sustinut PD-L.

"Va propun sa-i scriem d-nei Kovesi sa ne lamurim daca e acel dosar din 2007 sau daca e alt dosar, sa ne lamurim si noi si sa discutam din nou apoi", a recomandat Marton Arpad.

Supusa la vot, aceasta a fost adoptata cu 185 de voturi pentru, 20 impotriva si trei abtineri, astfel ca dezbaterile pe dosarul Zambaccian au fost suspendate. La finalul votului, Roberta Anastase a precizat ca aceasta scrisoare va fi trimisa de Biroul Permanent al Camerei.

Dupa ce Camera Deputatilor a votat ca cererea Procurorului General de reluare a votului in dosarul Zambaccian este inadmisibila, deputatii PD-L au incercat sa supuna la vot si cererea de urmarire penala impotriva lui Adrian Nastase, sustinand ca cele doua proiecte de hotarari nu se exclud.

"Va reamintesc ca am votat, nu mai putem vota odata. Pai ce, ne jucam? Nu. Cererea de incepere a urmaririi penale nu mai are obiect. Va cer in numele PSD+PC de a scoate de pe ordinea de zi a acestei de-a doua hotarari", a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Deputatul PD-L Sever Voinescu a sustinut ca dimpotriva este nevoie de un nou vot pentru ca cele doua hotarari se refera de fapt la doua dosare diferite. "De fapt, cei care cu onoare au votat acest proiect de hotarare nu stiu ce au votat. Hotararea pe care tocmai ati votat-o se refera la faptele din dosarul 114/2007 al DNA, hotararea pe care o discutam acum se refera la faptele care fac obiectul dosarului 33/2009, alt dosar, domne!

Sunt doua dosare. Nu stiu ce contine dosarul pentru care au votat si s-au batut domnii si doamnele. Chiar daca ar fi acelasi lucru e firesc ca Parlamentul sa emita acte succesive care abroga actul anterior. Deci dvs nu puteti bloca un vot pe ideea ca s-a votat asa si nu mai putem vota din nou. Asa nu mai abrogam legi. Sa purcedem la urmatoarea hotarare, doamna presedinte", a sustinut Voinescu.

Dosarul e de fapt... referat!

Acesta a primit replica de la deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz, care i-a acuzat pe pedelisti de manipulare si dezinformare a Parlamentului si opiniei publice. "Din pacate, ceea ce numiti dosar este referatul 33 din 2009, nu un dosar, e referatul care se refera la dosarul in legatura cu care v-ati pronuntat. Cei care v-au pus la dispoziti acest subterfugiu v-au pus intr-o postura jenanta, ar trebui concediati", a sustinut el.

Nastase: O rog pe Kovesi sa mearga din nou la Cotroceni

Chiar Adrian Nastase a venit la tribuna sa explice ca nu este vorba de doua dosare si ca votul nu trebuie reluat. "Eu va spun ca nici nu putea sa existe un dosar nou, pentru ca asta ar fi insemnat o infractiune din partea procurorului.

Va spun si de ce, pentru ca, in mod evident, un nou dosar nu putea sa fie format decat daca exista mai inainte un acod pentru acel dosar din partea Parlamentului, deci stim foarte bine ca numai Parlamentul poate decide inceperea urmaririi penale, ca atare, un astfel de dosar nu putea sa existe.

"Eu inteleg dorinta de a mentine acest subiect dar o rog pe doamna presedinte a Camerei Deputatilor sa ia legatura cu procurorul general si sa-i solicite sa mai trimita cinci sau sase solicitari noi care sa fie votate.

O rugam pe doamna procuror general sa mearga din nou la Cotroceni sa ia legatura cu cei care discuta de obicei acolo si sa mai faca niste dosare, dar sa nu amestecam lucrurile. Un dosar nu poate sa fie vechi si nou in acelasi timp, oricat am incerca sa explicam acest lucru", a spus Nastase ironic.

"In acest moment, discutarea pe fond a acestei cereri nu are niciun rost. Va rog sa acceptati eliminarea ordinii de zi, desi logic ar fi sa se excluda, asa e logic, daca doua solutii sunt contradictorii cea de-a doua nu se mai supune la vot, e o chestiue de logica", a adaugat el, sustinand ca deputatii au decis deja ce se intampla cu acest dosar, iar reluarea votului nu se mai poate face.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Adrian Nastase, #vot Camera Deputatilor, #discutii parlamentari , #stiri politice