Ziare.com

Dezbaterile finale pe buget, minut cu minut

de Camelia Badea
Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 20:25

   

Dezbaterile finale pe buget, minut cu minut
Parlamentarii ar trebui sa incheie joi dezbaterile proiectului de buget pe 2010, dupa trei zile in care mai mult s-au certat si au facut pauze decat au discutat aplicat pe articolele legii.

In conformitate cu programul stabilit de Birourile Permanente ale celor doua camere, dezbaterile trebuie sa se incheie in aceasta zi, iar vineri bugetul sa fie votat de plenul reunit al Parlamentului.

Ziare.com va invita sa urmariti cele mai importante momente din timpul acestor dezbateri precum si principalele declaratii facute pe aceasta tema de liderii politici.

20.25 - Bugetul asigurarilor sociale pe 2010 a fost adoptat cu 176 de voturi pentru si 147 de voturi impotriva.

20.18 - Amendamentul pentru cresterea punctului de pensie a fost respins cu 149 de voturi pentru si 186 impotriva dupa ce parlamentarii PSD si PNL au cerut vot nominal pentru acesta.

19.40 - Parlamentarii vor vota nominal pentru amendamentul referitor la cresterea punctului de pensie, amendament respins la limita in comisiile de buget-finante.

19.00 - Premierul Emil Boc a facut joi un nou apel la parlamentari, ca bugetul sa fie aprobat in forma supusa, fiind vorba despre un buget care sa aduca speranta romanilor.

18.14 - Bugetul de stat pe 2010 a fost adoptat de care plenul Parlamentului, in favoarea acestuia inregistrandu-se 192 voturi, iar impotriva 138.

16.20 - Bugetele Ministerului Agriculturii si Ministerului Mediului au fost aprobate. Parlamentarii au respins prin vot amendamentul prin care ar fi trebuit sa fie suplimentat cu 2,1 miliarde de lei bugetul Agriculturii.

14.40 - Parlamentarii au avizat pozitiv bugetul Ministerului Muncii cu 241 de voturi pentru si 118 impotriva, in timp ce bugetul Ministerului Administratiei si Internelor a primit doar 188 de voturi pentru, in timp ce 95 au fost impotriva.

14.20 - Bugetul Ministerului Apararii a fost a fost avizat pozitiv, cu 302 pentru, 30 impotriva si 4 abtineri.

14.00 - Parlamentarii au avizat pozitiv bugetul Ministerului Finantelor cu 315 voturi pentru si 40 impotriva, precum si bugetul Ministerului Justitiei care a trecut cu 239 voturi pentru, 45 impotriva si 28 de abtineri.

13.08 - Parlamentarii au avizat pozitiv bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului condus de Elena Udrea. Nu mai putin de 3.396 de amendamente au fost parcurse intr-o singura ora, dar unul singur a fost aprobat, cel referitor la redistribuirea unor sume pentru reabilitarea seismica a cladirilor. Propus de Comisia de Munca, acesta primise ulterior si sustinerea Guvernului.

11.47 - Surse din PSD au declarat pentru Antena3 ca social-democratii renunta la sustinerea amendamentelor ramase nediscutate. Informatia vine dupa ce liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a solicitat o pauza de consultari, de cinci minute, la numai o ora de desfasurare a sedintei, in care au fost deja respinse peste 50 de amendamente.

10.45 - "Parlamentul este suveran, noi implementam ceea ce decide Parlamentul", a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, subliniind insa ca se poate discuta doar despre "mutari de fonduri in interiorul ministerelor", nu si despre redistribuiri de fonduri sau cheltuieli suplimentare. In plus, Vladescu a confirmat existenta unui program care prevede circa 100.000 de disponibilizari in acest an.

10.00 - Doar 15 parlamentari au fost prezenti in sala la ora anuntata pentru inceperea lucrarilor, in conditiile in care mii de amendamente asteapta sa fie dezbatute, iar joi este programat ca atat bugetul de stat pe 2010 cat si bugetul asigurarilor sociale pe 2010 sa fie finalizate.

Miercuri seara, lucrarile s-au incheiat la 20.30, dupa ce viceliderul de grup al deputatilor PSD, Aura Vasile, a solicitat o pauza. Deputatii si senatorii dezbateau in acel moment bugetul Ministerului Dezvoltarii Rurale si Turismului, buget la care au fost depuse nu mai putin de 3.396 de amendamente, din cele peste 9.300 depuse in total la proiectul de buget.

In cursul zilei de miercuri, parlamentarii au votat pe articole Legea bugetului de stat si au votat anexele care cuprindeau bugetele mai multor institutii: Administratia Prezidentiala, Senatul, Camera Deputatilor, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea Constitutionala, Consiliul Legislativ, Curtea de Conturi, Consiliul Concurentei, Avocatul Poporului, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Consiliul National al Audiovizualului, Secretariatul General al Guvernului si Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1719 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inca un pic..

Inca un pic si o sa avem buget:D, doar ne-a zis domnul premier ca vom avea buget pana pe 15, sa speram ca nu vom mai avea cazuri de oboseala ci o prezenta cat mai mare in plen.

 

Dezbaterile finale pe aparate si pe buget, minut cu minut, secunda cu secunda, zi de zi!

In conformitate cu programul stabilit de Birourile Permanente ale celor doua camere, dezbaterile trebuie sa se incheie in aceasta zi, iar vineri bugetul sa fie votat de plenul reunit al Parlamentului.
Jos Cumuismul!

ce faci Gelu____ ?

rezumatul rezumatului ? e bine, mai ales cand nu toti pricep despre ce e vorba.
Traiasca ... (cine vrei tu) !
Jos cu ... (cine vrei tu, dar sper ca astia sa fie diferiti de primii) !
Si, daca n-ai ce face : hai la lupta cea mare !

Eu sunt platit la ora, nu la ce scriu! Jos Comuismul!

Si apoi unii nu prea au timp sa citeasca tot, asa ca, ai dreptate ca e bun si un rezumat!

mai e putin si se canta bingo!

Se simte deja mirosul de vizita marca FMI prin parlament iar alesii neamului se pregatesc cu pasi repezi sa finalizeze semnarea bugetului!

 

pauza de consultari

cu toate eforturile sustinute de a tergiversa cred ca bugetul va fi adoptat la timp

 

Buget

Evident ca vom avea buget, Domnul Premier stie intotdeauna ce face, si problemele se vor rezolva , dar nu asteptati sa se rezolve de azi pe maine, dar se vor rezolva toate, asta e sigur.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor