Opinii: Dormiti linistiti, Basescu va asculta pe toti

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 19:35
4154 citiri
Opinii: Dormiti linistiti, Basescu va asculta pe toti
Sursa foto: stiri.rol.ro

Ei bine dupa sase ani de mandat, promisiunea reformarii statului pare sa devina realitate. Se prefigureaza spectrul statului modern pe care Traian Basescu ni l-a fagaduit - o Romanie Big Brother. Un film horror in fapt, unde fiecare cetatean se poate gandi ca este ascultat, urmarit si inregistrat.

Groaza este si mai mare atunci cand convorbirile irelevante pentru o cauza in Justitie ajung ilegal in presa, incalcand toate drepturile omului, iar o majoritatea coplesitoare sare la gatul victimei strivindu-l cu bolovanii urii si frustrarii unei vieti mizere.

Din moment ce nu mai intereseaza pe nimeni temeiurile legale prin care interceptarile telefonice au fost facute, scopul si relevanta lor intr-un proces si modul ilegal in care ele apar in presa, atunci meritam sa ni se incalce toate drepturile.

Un stat paradoxal aceasta Romanie moderna promisa si infaptuita in cele doua mandate ale lui Basescu. Nu exista inca, dupa sase ani, niciun condamnat definitiv, justitia este doar o telenovela spectaculoasa transmisa in direct, dar prin agresiunea serviciilor secreta asupra cetatenilor statului se obtine efectul dorit - stigmatizarea si compromiterea tuturor celor care critica puterea: fie ca e vorba de reprezentantii Opozitiei, fie de cei ai presei.

Cazul SOV si stenogramele convorbirilor acestuia cu jurnalistii din trustul sau a fost cel mai bun exemplu de compromitere si denigrare a dusmanilor si criticilor actualei puteri. Ultima noutate pe piata - stenogramele din 2006! in care Dan Voiculescu discuta strategia de "spalare" in trustul sau a imaginii sifonate a "tradatorului si spionului" Seres.

De cealalta parte, plagiatorul Pora se transforma in inchizitor si cere de urgenta, din partea "buna" a presei, sa se inchida toti cei care isi mai permit sa se indoiasca de guvernarea lui Emil Boc si a lui Traian Basescu. Ascultati-i pe acesti deontologi, urmariti-le gandurile, veti descoperi ca singura solutie pe care o vad ar fi disparitia oricarei Opozitii - fie presa, fie politica - aceasta fiind cauza unica a neputintei actualei Puteri.

Nu cred ca un jurnalist onest nu si-ar dori ca vreunul dintre acesti "urmariti", "cercetati" sau orice alt suspect de incalcarea legii sa nu fie judecat si condamnat. Dar tragedia noastra este ca fix asta NU se intampla. Iar singura lor explicatie este "reactia" sistemului. Pai, culmea, sistemul sunt chiar ei!

Reprezentantii puterii isi explica prostiile, incompetentele si incoerentele guvernarii, precum votul "fara voie" pentru scaderea TVA si neimpozitarea pensiilor, prin si cu ajutorul "nevestei lui Marica" de la Finante, "stenogramele rusinii" ale lui SOV, "mogulii hrapareti" si variatii pe aceeasi tema. Discursul lor unic este: Basescu si Boc nu se inseala niciodata, iar ceea ce nu reusesc e din cauza altora - ei fiind singurii romani buni.

Ca si cum mogulii, Opozitia si intreaga cealalta parte a societatii care nu il mai iubeste pe Traian Basescu ar dori sa distruga Romania pentru a deveni niste locuitori ai desertului pustiu. Vedem in schimb ca acest lucru se petrece mai degraba sub cei care declara ca mor de grija reformei, modernizarii si binelui statului roman. Iar o multime nauca aplauda in cor esecul.

La inceputul celui de-al doilea mandat, Traian Basescu multumea celor care NU l-au votat, pentru ca i-au dat o lectie. A promis, de asemenea, dincolo de modernizarea statului, ca va fi presedintele tuturor romanilor. Pe cine mai asculta astazi Traian Basescu. Baile de multime au disparut. Avem insa chipiurile politistilor si injuraturile lor, revolta bugetarilor si nemultumirea generala.

Pe aceasta voce a multimii nemultumite o mai asculta Traian Basescu sau este prea-ocupat cu ascultarea convorbirilor individuale ale celor care il critica si reprezinta persoane publice, ale caror opinii exprimate inca mai conteaza. Aceasta este intrebarea care ar trebui sa faca somnul fiecarui roman nelinistit. In rest, puteti dormi in pace, visele voastre vor fi implinite in viata de apoi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Romania drepturile omului, #stenograme Vintu, #Traian Basescu Vintu, #Emil Boc , #stiri politice