Dosariabili de Monte Carlo

Sambata, 29 August 2009, ora 12:24
6538 citiri
Dosariabili de Monte Carlo

Miliardarilor romani nu le mai ajunge Romania si, in general, orice destinatie sub nivelul maxim al exclusivismului este desueta.

Fita romanesca a invadat Monte Carlo, principatul care, nu-i asa, da automat staiful dupa care tanjesc obsesiv si complexat parvenitii romani.

Modelul nu e nou. Si oligarhii rusi au invadat cele mai luxoase destinatii europene, distrugand cu grobianismul lor tocmai eleganta si exclusivismul acelor locuri, de care sperau ei sa se molipseasca.

Au fost totusi tolerati pentru ca banul n-are miros, iar sumele pe care erau dispusi sa le arunce pe mese de restaurant, casino sau magazine nu puteau fi ignorate cu niciun chip.

Problema este ca, si in cazul oligarhilor rusi, si in cel al fratilor romani, provenienta acestor bani aruncati cu gramezile in Monte Carlo este dubioasa si, in multe cazuri, exista suspiciuni intemeiate ca ar fi vorba despre bani publici scursi, direct sau indirect, in largi buzunare private.

Soare mult si noroc la ruleta

Se simte minunat la Monte Carlo, in apartamentul lui de aproape zece milioane de euro, Gabriel "Puiu" Popoviciu. Nu am putea decat sa-i uram soare mult si noroc la ruleta, daca n-ar exista atatea scandaluri si suspiciuni legate de numele lui, in frunte cu cel al terenului pe care a construit cel mai luxos complex rezidential din Bucuresti, teren luat in conditii mai mult decat dubioase de la Intitutul Agronomic. Afacerea este, de altfel, anchetata de DNA.

Tot la Monte Carlo salasluieste si Catalin Voloseniuc, fiul fostului director al Bancorex. Interesant, nu? Anturajul este completat de Cristian Burci, anchetat de procurorii DNA pentru afacerile sale cu Compania Nationala CFR din perioada in care institutia era condusa de celebrul Mihai Necolaiciuc.

La Monte Carlo are un apartament de mare lux, donat fostei sotii, si Elan Schwartzenberg, magnatul despre care tocmai fosta sotie, Mihaela Radulescu, spunea "As vrea sa vorbesc la modul general despre milionarii care au transformat Romania in terenul lor de joaca, unde jocul lor preferat e Monopoly, dar nu prea am cum sa nu ma impiedic din cand in cand si de fostul sot.

Il veti regasi, bine ascuns, deci trebuie sa cautati bine, in toate campaniile electorale, cand de-o parte, cand de cealalta, il veti regasi in off-shore-uri indepartate. In terenuri dintre cele mai disputate si chiar drept pusculita pentru banii unor grei politicieni din tara asta fara stapan".

Ei bine, dl. Schwartzenberg n-a dat-o in judecata pentru aceste vorbe, dimpotriva, a mutat-o cu arme si bagaje pe cheltuiala lui la Monte Carlo.

Tot la Monte Carlo se simte minunat si Dan Fisher, bunul prieten al lui Sorin Rosca Stanescu. De unde bani pentru scumpa rezidenta? Probabil si din vanzarea, in conditii dezavanatajoase pentru Romania, a unor creante si obligatiuni ale statului roman?

Pe langa rezidentii romani din Monaco, avem parte si de vizitatori cu mare greutate, in bani desigur. Pe jumatate dintre ministri, de ambele culori, cand ii cauti ii gasesti la Monte Carlo. Mircea Geoana s-a delectat si el acolo, iar George Becali a aratat ce inseamna sa fii europarlamentar roman in vacanta.

Nu e vina lor! E vina celor care nu i-au anchetat cum se cuvine, e vina patronilor lor politici care le asigura protectia si, in multe cazuri, e si vina poporului care ii voteaza tocmai pe cei care-i jefuiesc mai tare. Dar cu Monte Carlo ce-au avut?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romani la Monte Carlo, #Becali Monte Carlo, #Elan Schwartzenberg Monte Carlo , #stiri politice