Dragnea: PSD si-a ales gresit ministerele

Duminica, 29 Martie 2009, ora 17:59
2654 citiri
Dragnea: PSD si-a ales gresit ministerele

Liviu Dragnea, fostul ministru al Internelor, a declarat ca PSD si-a ales cele mai proaste ministere si a refuzat sa cedeze Sanatatea, pe care o dorea PD-L in timpul negocierilor si neaga ca demisia lui ar fi avut vreo legatura cu "doi si-un sfert".

"Am vazut ca banii erau extrem de putini si nu puteam sa stau la minister si sa spun tuturor primarilor "aveti bani dar n-aveti bani" in conditiile in care eram cunoscut pentru faptul ca am luptat pentru acesti bani.

Or, am preferat sa-mi dau demisia de onoare ca sa nu stau un an de zile intr-o situatie ingrata in care nici nu puteam sa critic Guvernul din care faceam parte, nici nu puteam sa sprjin autoritatile locale din care tocmai plecasem.

In ceea ce priveste doi si-un sfert, nu am fost o victima", a declarat membrul PSD, informeaza Cotidianul.

Liviu Dragnea a mai precizat ca a fost dezamagit de colegii lui de partid, care au refuzat sa gaseasca resurse pentru a ajuta primarii.

"Da, categoric, am fost foarte dezamagit pentru ca este foarte greu ca intr-o situatie de genul asta sa vezi ca niciun ministru nu sprjina un lucru pe care toti l-am clamat in campania electorala. Mi-am dat seama ca exista riscul foarte mare ca in proiectele locale sa nu am sprijin in guvern", a mai declarat social democratul.

Liviu Dragnea este rezervat in a da pronosticuri coalitiei guvernamentale, precizand ca nu stie cat va dura.

"Orice guvernare comporta riscul unui esec. Nici eu, nici... ca am vazut la tv ca e plin de oracole si de Mama Omida, nu stie nimeni daca aceasta coalitie va dura inca sase luni, inca doua luni, inca un an, inca patru ani. E foarte greu de stiut pentru ca anul asta sunt mult mai multi factori care pot influenta mersul coalitiei si unul se refera la efectele crizei", a declarat presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Geoana a vrut ministerul Finantelor

Mai mult chiar, Dragnea sustine ca nu PSD nu a castigat nimic din aceasta coalitie pentru ca si-a asumat niste ministere delicate pentru aceasta perioada, Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei.

"Cred ca ministerele au fost alese gresit. N-am cum sa ma dezic. Eu am insistat atunci sa luam Transporturile sau Finantele. Eram unii care, ma rog, contau in partid, si care insistam pentru Transporturi sau pentru Finante. Si erau unii care cereau Internele.

Mircea Geoana, la ultima discutie, inainte de a cere in judete punctele de vedere, la ultima discutie pe care o faceam vizavi de biroul din Senat, imi aduc aminte ca, a zis ca in opinia lui, cel mai important minister pentru noi ar trebui sa fie Ministerul Finantelor", a mai declarat social democratul.

Dragnea a mai marturisit ca in timpul negocierilor ministerele au fost alese cu ajutorul unei liste, iar primul pe lista a fost ministerul de Interne.

"Dupa ce se decisese ca primul va fi MAI, s-a facut o ordine. Si in momentul in care s-a facut acea ordine, cei care am fost la intalnirea cu PD-L, in care am tras ministerele, n-aveam grade de libertate. Eu am fost nemultumit de cum s-au tras ministerele, dar eu cred ca a fost totusi, cu toate neajunsurile, cea mai buna modalitate, pentru ca era o tensiune mare in perioada aia, ca si la ei", a mai declarat Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Liviu Dragnea, #PSD alegere ministere, #PSD PDL coalitie , #stiri politice