Dupa Laufer, si Ramona Bruynseels isi face partid pentru locale si legislative

Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 16:21
6634 citiri
Dupa Laufer, si Ramona Bruynseels isi face partid pentru locale si legislative
Foto: Arhiva Facebook/ Ramona Ioana Bruynseels

Ramona Ioana Bruynseels, fost candidat la Presedintie, pregateste un nou partid politic, social liberal, care se va axa, intre altele, pe sprijinirea capitalului autohton si atragerea de noi investitii, politici sociale, diaspora si renasterea patriotismului, si cu care vrea sa participe la alegerile locale si legislative.

La inceputul lunii decembrie, fosta candidata la presedintie a anuntat inceperea unui proiect despre care afirma ca este dedicat oamenilor si tarii.

Vineri, ea a declarat: "Sunt in curs de inregistrare a primului pas din proiectul meu - infiintarea asociatiei POT (Pentru Oameni si Tara), care va avea preocupari civice si va urmari asezarea ideii de excelenta in politica, de pregatire a politicienilor nu neaparat tineri si din orice partid si implementarea de proiecte concrete si atragere de fonduri".

Asociatia va fi deschisa tuturor celor care doresc sa activeze in calitate de voluntari si nu neaparat si, prin ea, vor fi demarate mai multe proiecte.

Pasul urmator va fi inregistrarea unui nou partid: "Vom inregistra o noua miscare politica, ce va fi condusa de subsemnata. Asta pentru ca ne-am consultat votantii. Oamenii care m-au votat sunt mai loiali si foarte incarcati de pasiune.

Mi-au spus: 'Sa nu mergeti in niciunul dintre celelalte partide, sa va faceti propriul partid, pentru ca asa veti castiga mai multi sustinatori si veti vedea ca asa veti creste'. Dorind sa raman pe scena politica si sa raspund asteptarilor lor, am mers pe ideea formarii unui nou partid".

Ea a precizat ca exista deja un colectiv din care fac parte oameni care au mai activat in politica, insa nu la un nivel recunoscut, si oameni noi.

"Sunt si oameni care au mai facut parte din partide politice, dar nu au avut functii sau nu au fost implicati in politica de la varf, ca sa fie infestati, sa zic asa. Este nevoie si de oameni cu experienta politica. Ii asteptam langa noi, dar, sigur, vom face o selectie riguroasa, ca sa ne asiguram ca toti cei care vin rezoneaza cu ideile si valorile noastre".

Bruynseels este de parere ca Romania nu are nevoie de doctrine si ideologii, iar partidul sau va fi unul de centru, axat, intre altele, pe Diaspora si renasterea patriotismului.

"Vom fi, categoric, o miscare de centru, social-liberala, pentru ca eu cred foarte mult in ideea asta si cred ca acum Romania nu are foarte multa nevoie de doctrine si ideologii, cat are nevoie de oameni care sa se implice, care sa vrea sa lase ceva in urma. Atunci, nu conteaza pentru noi unde, in ce directie am lua-o, vrem sa lasam in urma ceva construit sustenabil si viabil", spune ea.

Fosta prezidentiabila a mai spus ca va continua pe ideile din campania sustinuta in aceasta toamna: "Sunt cateva idei centrale - sprijinirea capitalului autohton si atragerea de noi investitii, politicile sociale, ne gandim la Diaspora si aici vom veni cu o idee-surpriza in perioada urmatoare".

"Ne vom axa foarte mult si pe patriotism, renasterea patriotismului, pentru ca el exista. Romanii sunt foarte patrioti, dar trebuie sa le redam increderea si sa scoatem la suprafata acest patriotism.

Asta inseamna si proiecte pentru copiii care trebuie crescuti in spiritul dragostei fata de tara, invatarea imnului... Eu, daca nu as insista acasa cu fetitele mele sa stie imnul, sa il mai cantam din cand in cand, sincer, nu l-ar sti. Si asta este un mare pericol", considera Bruynseels.

Bruynseels a subliniat ca aceasta este o ambitie personala. "Traind in America, i-am vazut pe copiii americani cum isi pun cu atata mandrie mana pe piept si cum canta imnul si mi-as dori sa vad si copiii romani ca sunt crescuti in spiritul acesta. Chiar daca nu suntem perfecti. Nimeni nu e perfect, dar sa ne bucuram de ceea ce suntem".

Indiferent daca partidul va fi infiintat sau nu pana in primavara, intentia lui Bruynseels este de a participa la alegerile locale si parlamentare.

"Intentia noastra este, si vom gasi solutii, indiferent ca ne iese sau nu partidul pana la alegerile locale, dar vom candida cu siguranta, si, bineinteles, ne dorim sa intram in Parlament si vom face toate demersurile necesare pentru ca asta sa se intample", precizeaza ea.

In primul tur al alegerilor prezidentiale, Ramona Ioana Bruynseels a obtinut 244.275 de voturi.

Si Ilan Laufer a lansat, joi, Platforma Social Liberala, cu care isi propune sa intre in Parlament in 2020

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ramona Ioana Bruynseels partid, #Ramona Ioana Bruynseels alegeri locale , #stiri politice