E. Boc si E. Kovacs: "Traian Basescu ar fi bine sa nu-si dea demisia"

Vineri, 20 Aprilie 2007, ora 18:06
2199 citiri

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter este de parere ca cea mai buna solutie pentru Traian Basescu ar fi sa nu isi dea demisia din functie, ci sa urmeze procedura constitutionala, acceptand varianta referendumului.

"Sa astepte referendumul, in mod clar, acesta este interesul lui. In acest caz exista un procent de 99% ca isi va pastra functia de presedinte, or, in cazul demisiei, unde lupta este totala, s-ar putea ca prin mijloace dolosive (subversive - n.red.) sa se impiedice participarea sa ca si candidat. Ar fi un lucru nedorit pentru domnia sa", a declarat senatorul UDMR, intr-o conferinta de presa.

Eckstein Kovacs Peter a spus ca a votat impotriva suspendarii presedintelui si ca, pana in ultima clipa nu s-a gandit ca suspendarea se va materializa cu adevarat. Senatorul UDMR a explicat ca a crezut, la initierea propunerii de suspendare, ca aceasta are mai mult rolul de a-l avertiza pe presedinte ca savarseste anumite abuzuri.

In opinia sa, suspendarea presedintelui face rau Romaniei si nu rezolva niciuna dintre problemele critice cu care se confrunta societatea.

"Am constatat ca aceasta coalitie antiprezidentiala nu a avut nici un scrupul AAAn aceasta lupta. Totusi, sunt anumite limite constitutionale, de bun simt, dar s-a trecut peste ele pana la absurd pentru a stoarce AAAn propriul beneficiu din suspendarea presedintelui", a afirmat Eckstein Kovacs Peter.

Senatorul UDMR a spus ca aceasta coalitie nu s-a format pe baza unei solidaritati pentru un anumit proiect, ci pe baza urii impotriva lui Traian Basescu, astfel ca cei care care fac parte din aceasta alianta nu vor profita de forta ei pentru a reforma sistemul politic romanesc.

"Aceasta solidaritate parlamentara se destrama cand e vorba sa reformeze sistemul politic romanesc. Daca ar avea un obiectiv reformator ar avea o noima, dar aceasta solidaritate s-a bazat doar pe ura impotriva presedintelui-jucator", a spus Eckstein Kovacs Peter.

Si Emil Boc crede ca ar fi bine ca Traian Basescu sa nu demisioneze

Presedintele PD, Emil Boc, este de parere ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa reflecteze mai mult inainte sa-si dea demisia din functie.

"Din punctul meu de vedere, intr-o societate politica normala, unde regulile jocului constitutional sunt respectate, demisia ar fi fost o alternativa. Personal, as reflecta de doua ori, in conditiile in care traim intr-o societate in care executia politica a devenit regula guvernarii, regula vietii politice, in fata unei majoritati covarsitoare politice parlamentare capabile sa faca orice, oricum, oriunde si oricand pentru ca o persoana sa nu mai candideze la presedintia Romaniei" a declarat, Emil Boc, vineri, intr-o conferinta de presa.

Presedintele PD a afirmat ca nu a crezut ca in anul 2007 va putea trai sa vada ca se pot propune in Romania legi si acte normative pentru ca o persoana sa nu candideze.

"N-am putut crede ca o decizie a Curtii Constitutionale, care nu o consacra nici una din cele 19 fapte ca ar fi o incalcare a legii fundamentale, iar Parlamentul, 322 de parlamentari voteaza fara nici un fel de retinere pentru suspendarea din functie a presedintelui", a precizat Emil Boc.

Saptamana trecuta, tot Emil Boc era de parere ca singura solutie la care poate apela presedintele Traian Basescu in cazul suspendarii este demisia.

Vineri, mai multi lideri ai PD i-au cerut lui Traian Basescu sa nu demisioneze din functie.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...