Emil Boc are grija de apropiatii sai

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 08:32
6944 citiri
Emil Boc are grija de apropiatii sai

Premierul demis Emil Boc a propus-o pe Stefania Ferencz pentru un loc in Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Practic, presedintele PD-L incearca sa asigure apropiatilor un loc important in cazul in care Traian Basescu va suferi un esec la alegeri.

Boc preia astfel modelul presedintelui Traian Basescu, care si-a trimis in Parlamentul European apropiatii, printre acestia numarandu-se Cristian Preda, Traian Razvan Ungureanu si fiica sa cea mica Elena Basescu, comenteaza Gardianul.

PD-L a inaintat Birourilor Permanente ale Parlamentului doua propuneri pentru Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, una dintre acestea fiind directorul de cabinet al lui Emil Boc, Stefania Ferencz, care a fost si sefa de cabinet a lui Emil Boc pe vremea cand era primar la Cluj Napoca. A doua propunere a PD-L este avocata Nicoleta Popescu, sustinuta de mai multe ONG-uri.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, al carui Colegiu format din 9 membri, este numit de Parlament. Printre celelalte propuneri se numara Asztalos Csaba Ferenc, fost presedinte al CNCD, al carui mandat a expirat la 1 septembrie si care este sustinut de UDMR.

Alianta PSD+PC il sustine pe Cristian Jura, care a fost in perioada august 2002-noiembrie 2003 presedinte CNCD, in prezent fiind expert parlamentar, si pe Paula Roxana Truinea, care ocupa in prezent pozitia de presedinte interimar la CNCD.

Claudia Sorina Vlas, fost presedinte al Agentiei pentru Egalitate de Sanse, in perioada iunie 2007-ianuarie 2009, este sustinuta de PNL. Celelalte candidaturi independente depuse sunt Anca Maria Gafita, Lucia-Cornelia Lepadatu, Anamaria Panfile, Florin-Bogdanel Priboi, Olimpiu Rodina, Daniel Vasile Daniel si Florin Zeru.

Traian Basescu a fost in conflict cu CNCD din cauza expresiilor "tiganca imputita" si "armean bun". Membrii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii au decis, in unanimitate de voturi, la data de 23 mai 2007, ca pentru expresia "tiganca imputita", pe care presedintele Romaniei, i-a adresat-o jurnalistei Andreea Pana, Traian Basescu sa primeasca un avertisment.

CNCD a considerat in 2007 ca declaratia presedintelui Traian Basescu "in sfarsit vad si eu un armean bun" nu a fost discriminatorie la adresa armenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Stefania Ferencz CNCD, #prounere Emil Boc, #Boc CNCD , #stiri politice