Fantomele Craciunului

Joi, 25 Decembrie 2008, ora 19:24
2866 citiri
Fantomele Craciunului

Toata lumea asteapta perioada Sarbatorilor de Iarna cu sufletul la gura, mai ales ziua de Craciun, de la care avem foarte mari asteptari.

Fiecare dintre noi viseaza ca aceasta zi sa fie perfecta, sa primim cadoul potrivit, sa beneficiem de o atmosfera calduroasa si sa patrecem mai mult timp alaturi de cei dragi.

Daca la origini, sarbatoarea Craciunului celebra nasterea Mantuitorului Iisus Hristos, astazi, aceasta zi pare sa-si fi pierdut semnificatia religioasa. In afara de slujbele religioase de la biserici si cateva traditii, care amintesc de conotatiile biblice ale acestei zile, restul pare a fi rupt din acest peisaj.

Secolul 21, secolul tehnologiei si al vitezei, pare ca a pierdut acest contact religios, preferand ceva mai accesibil. Astfel, perioada Craciunului, apartine in totalitate lui "Mos Craciun". "Mosul" marcheaza tot sezonul rece, in care toata lumea alearga dupa cadouri pentru a-si surpinde, in mod placut, persoanele dragi.

Nu as spune ca acest fapt este ingrijorator sau ar trebui sa-l luam ca pe ceva rau, pentru ca, pana la urma, Iisus ar fi multumit de aceasta atmosfera in care fiecare alearga pentru a-i aduce fericire unei alte persoane. Acesta perioada nu pare sa semene cu nimic din ce-ti ofera intreg anul.

Atmosfera plina de colinde, de globuri de Craciun, beculete divers colorate, beteala, si miros de cozonaci te indeamna sa savurezi aceste momente si sa uiti de graba cu care-ti traiesti viata in fiecare zi.

Totusi, nu mirosul de brad sau de cozonac este cel mai important factor olfactiv al Craciunului, ci mirosul asteptarilor fiecaruia dintre noi.

In aceasta perioada toti avem un plan bine stabilit, pe care nu vrem sa-l stricam sau sa-l modificam in ultima clipa. Daca nu se desfasoara asa cum vrem, atunci ramanem posomorati si situtaia nu va putea fi remediata decat la un Craciun viitor. Daruim foarte multe cadouri, dar ideea este sa acordam, odata cu aceste daruri, si o bucatica din noi, din tot ce ne-a marcat si schimbat pana la acel moment.

Fiecare dar, fiecare globulet si fiecare crenguta de brad ne reprezinta pe noi, pentru ca niciodata nu vom scapa de obigatia de a fi in miezul evenimentelor. Punandu-ne si la baza acestei zile speciale, putem sa observam ca segmentul "sfant", pe care il aducea nasterea fiului lui Dumnezeu, trebuie sa fie inlocuit de prezenta umana.

Uitand de acest factor religios, ne-am asumat aceasta sarcina, pe care se pare ca o indeplinim cu destul succes. Reusim sa construim o atmosfera magica de Craciun, doar pentru ca vrem sa aducem cateva momente de bucurie unei persoane apropiate. Nu pare mare lucru, dar "cautatorii de cadouri" ar fi de acord ca nu e foarte usor sa gasesti un dar potrivit.

Chiar daca nu suntem ingeri pe Pamant, in perioada Sarbatorilor de Iarna reusim sa rupem o bucatica din Rai si sa contaminam si planeta noastra cu ea.

Demonstram ca avem ceva bun de oferit, chiar daca nimeni nu ne crede in stare de gesturi nobile, demne de comportamentul lui Scrooge Ebenezer, personajul lui Dickens din "Un colind de Craciun". Craciunul vine ca revelatia a catorva fantome, care ne avertizeaza ca vom sfarsi rau, daca nu vom incepe sa ne innobilam sufletul, cu fapte bune.

Desi sunt infricosatoare, nalucile au metode foarte bune pentru a ne aminti ca suntem si "oameni", in scurta noastra existenta pe Pamant. Sper ca ati primit cadouri frumoase si n-ati asteptat sa vedeti toate fantomele Craciunului pentru a va convinge ca merita sa faci si fapte bune!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Cum arată cadourile pentru nou-născuți în diferite culturi
Cum arată cadourile pentru nou-născuți în diferite culturi
Sosirea unui nou-născut este o ocazie fericită sărbătorită în culturile din întreaga lume. Pe măsură ce prietenii și familia se reunesc pentru a-l întâmpina pe cel mai nou membru al...
#craciun, #sarbatori iarna, #Cadouri , #stiri politice