Frica de calamitati poate fi invinsa cu ajutorul blogurilor

Duminica, 12 Aprilie 2009, ora 19:00
1250 citiri
Frica de calamitati poate fi invinsa cu ajutorul blogurilor
Foto: La Nazione

Sfarsit de weekend in zona Abruzzo, din Italia. Fiecare isi facea planurile pentru ziua de luni, dar nimeni nu stia ca peste cateva ore o mare tragedie avea sa se abata asupra lor.

Un cutremur puternic a lovit zona, iar cladirile au inceput sa cada precum piesele de domino. Panica, durere, moarte si daramaturi. Cutremurul din Italia de luni dimineata, 6 aprilie, a lasat in urma 293 de morti, peste 1.000 de persoane ranite si peste 40.000 de italieni au ramas fara locuinte.

Presa din intreaga lume a relatat despre drama oamenilor care s-au trezit in cateva clipe fara casa si fara familie. Insa persoanele care au ramas in viata in mod miraculos au ales sa treaca peste aceasta durere povestind-o celor din lumea intreaga.

Mai multe victime ale seismului de luni dimineata, din Italia, au scris pe bloguri si pe site-urile de socializare miracolul prin care au scapat cu viata. Din acest moment durerea poate fi impartasita de miile de persoane care le citesc povestea.

Daca stirile pot parea impersonale, povestea de pe blog este o marturie emotionanta care face inconjorul lumii, mult mai aproape de sufletul celui care citeste. Prin acest mod solidaritatea trece peste diferentele culturale, de rasa, de religie si ramane doar frica de moarte si recunostiinta ca inca mai exista miracole.

In ciuda modernizarii societatii si puterii pe care am dobandit-o prin inventiile noastre, frica a ramas aceeasi si avem curajul sa recunoastem asta cand suntem in momente dificile. Atunci o scriem si o aratam intregii lumii, cerand ajutor si solidaritate unor oameni care poate au trecut si ei prin asa ceva.

Anna este una dintre persoanele care a notat pe blog momentele de cosmar prin care a trecut. Toata lumea s-a grabit sa ii raspunda si sa o incurajeze, pentru ca speranta se propaga si cablul optic al Internetului si are nevoie doar de persoane dispuse sa indeplineasca "sarcina" asta.

Valerie a scris si ea pe blog cum a scapat cu viata din acel cutremur devastator. "La ora 11.00 seara inainte sa ma pun in pat eram nelinistita. Am decis sa ma trezesc, sa ma imbrac, sa imi iau fetita si sa plec din casa din centrul orasului (Aquila n.red). Cateva ore mai tarziu totul acolo era ruine". Chiar daca nu ne putem lupta cu natura, putem sa spunem acum ca indiferent unde se intampla dezastrul, putem sa transmitem un mesaj de solidaritate si speranta.

Si o data cu aceasta "apropiere" vom constientiza mult mai usor ca viata este fragila, indiferent de locul in care traim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#cutremur Italia, #marturie bloguri, #Ana Valerie, #Abruzzo Aquila , #stiri politice