Geoana: Candidatii la europarlamentare, numai pesedisti pur-sange

Luni, 30 Martie 2009, ora 15:20
2040 citiri
Geoana: Candidatii la europarlamentare, numai pesedisti pur-sange

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca PSD a discutat despre lista candidatilor la europarlamentare, care cuprinde in prezent 46 de nume, insa este vorba doar despre "social-democrati pur-sange".

"Pentru candidatii pentru Parlamentul European am avut o prima lectura a unei liste cu 46 de nume. Locurile pe lista sunt exclusiv pentru cei care raspund criteriilor de selectie. (...) Un criteriu este de natura ideologica si este legat de aparteneta la familia socialista. Pentru colegii de la PC vom face o discutie separata. In familia socialista din Parlamentul European trebuie sa intre numai social-democratii pur-sange", a declarat Mircea Geoana.

Declaratia vine pe fondul unor informatii potrivit carora Lavinia Sandru de la Partidul Independent National s-ar putea inscrie in PSD pentru a candida pe listele la alegerile europarlamentare.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat recent ca va demisiona din partid daca Lavinia Sandru va fi admisa in partid.

Liderul PSD a declarat insa ca "nu exista o propunere formala din partea organizatiei PSD si nu exista nicio propunere din partea altui partid din care sa nu faca parte social-democrati".

Geoana a adaugat ca PSD isi rezerva dreptul de a numi "varful de lista" si ca au fost acceptate propunerile organizatiei pentru femei si ale tineretului social-democrat de a avea reprezentanti din cadrul acestor organizatii pe lista.

Codul penal ar putea fi gata in 2-3 saptamani

In ceea ce priveste codurile, Geoana sustine ca PSD va propune reprezentantilor sai din comisia parlamentara sa prelungeasca dezbaterile asupra Codului Civil si a codurilor de procedura civila si penala, in conditiile in care acestea au fost criticate de societatea civila dar si de experti in materie de legi.

"Pe codul penal lucrurile par sa avanseze destul de rapid si Parlamentul ar putea de incheie dezbaterile foarte curand. In schimb pentru codul Civil si de procedura lucrurile sunt mault mai complicate si la termenul sugerat de Bruxelles timpul pare sa fie insuficient pentru o dezbatere. Vom analiza in cadrul comisiilor daca nu ar fi mai util sa avem o aprobare si sa luam un ragaz suplimentar scurt ca sa ne asiguram ca avem coduri de buna calitate", a declarat liderul PSD.

Codul Penal in schimb, ar putea fi gata in aproximativ 2-3 saptamani, potrivit liderului PSD.

"Constat ca pe zona de cod penal lucrurile au avansat, in 2-3 saptamani vom fi gata cu aceste amendamente", a adaugat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Mircea Geoana, #candidati europarlamentare, #social democrati pur sange , #stiri politice