Gheorghe Barbu, posibil candidat al PD-L in colegiul 19 din Bucuresti

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 17:27
2197 citiri
Gheorghe Barbu, posibil candidat al PD-L in colegiul 19 din Bucuresti

Gheorghe Barbu, actualul secretar general al Camerei Deputatilor, este pe lista cu posibili candidati PD-L in colegiul 19 din Bucuresti, pe lista regasindu-se si viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, impreuna cu presedintele organizatiei PD-L sector 4, Romeo Raicu.

Fostul ministru al Muncii in cabinetul Tariceanu I, Gheorghe Barbu ar putea sa-si continue activitatea la Camera Deputatilor nu in calitate de secretar general al acestui for, ci de deputat. Organizatia PD-L sector 4 ia in calcul varianta de a-l propune drept candidat al partidului in colegiul 19 Bucuresti, ramas vacant dupa demisia din Parlament a deputatului PC Daniela Popa.

"Gelu (dupa cum i se spune in partid, n.r.) Barbu este una din variantele cu care se lucreaza in momentul de fata", au declarat pentru NewsIn surse din partid. Astfel, Barbu urmeaza sa revina in sanul PD-L, dupa ce a demisionat din partid pentru a prelua functia de secretar general al Camerei.

Democrat-liberalii din sectorul 4 au si alte doua variante de lucru, doua persoane ce provin din interiorul filialei. In primul rand, este vorba de Romeo Raicu, presedintele organizatiei si de Mircea Raicu, care ar putea sa renunte la postul de viceprimar al Bucurestilor, in cazul in care va fi propus oficial de catre PD-L.

Decizia finala ar putea fi luata de catre Biroul Permanent National al PD-L in circa doua saptamani. Chiar daca presedintele PD-L Bucuresti, Liviu Negoita trebuie sa prezinte conducerii centrale strategia castigatoare pentru colegiul 19 in cadrul Biroului Permanent National de luni, este putin probabil sa se decida numele candidatului.

"Procedurile vor mai dura pentru ca trebuie sa facem si o cercetare sociologica privind candidatul cu cele mai mari sanse de castig. Apoi alegerea depinde si de contracandidatul cu care va veni PSD. Nu ne grabim pentru ca trebuie sa luam decizia cea mai buna si luam foarte in serios procesul de selectie", au afirmat sursele citate. Totodata, anuntul oficial depinde si de data la care Guvernul va fixa alegerile in colegiul vacant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alegeri Colegiul 19, #Gheorghe Barbu alegeri Bucuresti , #stiri politice