Guvernul Boc a fost un dezastru? Nici cu Ponta nu mi-e rusine (Opinii)

Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 23:56
3332 citiri
Guvernul Boc a fost un dezastru? Nici cu Ponta nu mi-e rusine (Opinii)
Foto: Arhiva

Cat a fost in Opozitie, USL-ului i-a mers bine. Se uita de sus la pseudoreformele lui Emil Boc, spunandu-le zilnic romanilor ca va veni ea si ziua in care Romania va scapa de "cel mai slab guvern al ultimilor 20 de ani". Ziua a venit de ceva vreme, insa Romania nu pare a se simti prea bine.

Dupa ce motiunea de cenzura a USL impotriva cabinetului MRU a avut succes, iar Victor Ponta a fost instalat prim-ministru, guvernul condus de acesta nu prea a vut timp de Romania reala. Asta deoarece, pe taram politic, interesele erau altele, iar orgoliile oamenilor poltici nu puteau fi satisfacute de tinte mici, cum ar fi, de pilda, o viata mai usoara pentru cetatenii romani. Ca de prosperitate nici nu poate fi vorba.

S-a dus MRU, a venit Ponta, asa ca toata lumea a trecut la treaba, ocupandu-se de "problemele adevarate ale Romaniei": cine sa ne reprezinte la Consiliul European si cum sa scapam de Basescu. Ponta a tinut mortis sa mearga el la Bruxelles (nu cumva tocmai de-aia nu l-a uitat Barroso?), iar, drept "rasplata", a aflat dintr-o revista americana care se ocupa de frumusetile naturii ca este acuzat de plagiat. De aici incolo totul e poveste, mai putin ce va urma de acum incolo.

Caci, de aici inainte guvernul Ponta nu mai are incotro si trebuie sa se aplece serios si catre problemele oropsitilor neamului, in speta cetatenii tarii, vorbind aici chiar si de cele 7,5 milioane care au votat pentru demiterea lui Basescu. Ce, domnu' Ponta, credeti ca astora nu le e foame?

In prima faza, am vazut ca premierul Ponta, prin semnatura eleganta a ministrului finantist, Florin Georgescu, a gasit de cuviinta ca-i mai bine sa taie de la investitii si sa duca catre zona sociala. Deh, tocmai ce promisesera ca pensionarii isi vor primi inapoi banii furati de Emil Boc, iar bugetarilor li se vor reintregi salariile.

Problema e ca nu-i de ajuns. La usa guvernului bat miile de muncitori de la Oltchim sau Mechel, iar marile datorii al companiilor nationale de stat stau sa-i puna piedica lui Victor Ponta, pana la alegerile din toamna. Am vazut unde a dus rostogolirea datoriilor in cazul Oltchim.

Dumnezeule, ce datorii la buget au CFR SA, SNLO, Termoelectrica, s.a.m.d. Nemaipunand la socoteala ca perla companiilor de stat, Hidroelectrica, a intrat in insolventa. Ponta, insa, a aratat ca are solutii, iar in cazul RADET vs ELCEN s-a miscat destul de bine.

Bineinteles, nu-ti trebuie multa experienta manageriala si nici politica sa spui ca de maine toate datoriile RADET catre ELCEN vor fi sterse. Dumnezeu cu mila, cine le-o plati, habar n-avem! Important este ca bucurestenii sa traiasca, in continuare, cu iluzia ca gigacaloria-i mica, desi pretul ei real este dublu decat apare pe factura, iar primaria scoate anual din buzunare peste un miliard de lei pentru acoperirea subventiei. Poti insa sa-i spui omului ca la iarna ar trebui sa plateasca peste 300 roni pe gigacalorie? Chiar si celui cu Mercedes la scara blocului, care primeste si el subventie, desi are un venit peste medie?

Nu poti face asa ceva, pentru ca, in decembrie, poate veni decontul, iar urmarile pot fi catastrofale pentru dorinta viitoare de preamarire politica. Stim, s-a strigat la guvernul Boc ca nu poate sa faca altceva decat sa se uite catre buzunarele noastre pentru a mai aduna ceva bani la buget. Tot catre ale noastre buzunare se uita si domnul Ponta care si-a trimis un subaltern, pe Liviu Voinea, prin Suedia, sa vada cam cum sta treaba cu impozitele pe acolo. Relaxare fiscala? Un vis frumos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#guvern Ponta reforme, #guvern boc guvern Ponta, #investitii guvern RADET ELCEN , #stiri politice